Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is tesz ilyen bu*kó...

Másnak is tesz ilyen bu*kó megjegyzéseket a nőgyógyásza a korára hivatkozva?

Figyelt kérdés

Babát szeretnénk, 9 hónapja próbálkozunk, de nem jön össze. Észrevettem, hogy a ciklusom második felében pecsételek, így ellátogattam az orvosomhoz. Szó esett arról, hogy mióta próbálkozunk, majd így hozzátette, hogy az én koromban (38) már nehézkesebb a dolog és nem kéne eddig várni a gyermekvállalással.

Ilyenkor bele sem gondolnak ezek, hogy nem feltétlen azért várt valaki ennyit, mert halogatta? Én 35 évesen találtam meg a páromat. Szerettem volna előbb, de az élet nem mindig alakul úgy, ahogyan azt eltervezzük. Ez meg egy vaskalapos 60 körüli orvos volt.

Le lettem vénasszonyozva és rosszul is érint, mert most minden hónappal úgy érzem, hogy fogy az időnk.

2022. szept. 28. 14:45
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Értem én, hogy nem vagyunk huszonévesek, de az az időskori azért eléggé “kemény”.

Ezek szerint minden doki más. Sajnos terhesgondozós/ szülős rémsztorikat is hallottam, úgyhogy erre próbálok felkészülni, ha már végre ott tartunk.

2022. szept. 28. 16:17
 22/31 anonim ***** válasza:
80%

a mai világban már sokan szülnek 40 körül.

Ettől még tény, hogy nehezebb a dolog.

2022. szept. 28. 16:23
 23/31 anonim ***** válasza:
65%
Semmi rosszat nem mondott, csak az igazat. Teljesen mindegy, hogy miért vártál eddig, a biológiát az pont nem érdekli. Ebben a korban igenis nehezebb teherbe esni, mint huszonévesen vagy a harmincas évek elején. Ezen nem megsértődni kellene, hanem a megoldást keresni, hogy mivel lehetne segíteni a problémán. Azt sem értem, hogy ebben a korban minek vártál 9 hónapot azzal, hogy orvoshoz fordulj. Neked nincs arra 1 éved, amit ajánlani szoktak, hogy vaktában próbálkozz. Ha valami gond van, mielőbb ki kell, hogy derüljön, hogy legyen idő rendbetenni.
2022. szept. 28. 16:39
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

"Nyugaton ezt a betegséget előbb fogamzásgátlóval kezelik."

Na ez mellément, mert sajnos otthon is nagyon sok helyen azzal "kezelik", de helytelenül.

Mert a fogamzásgátló se nyugaton, se Magyarországon nem kezel semmit.

Csak hormonálisan elnyomja a természetes ciklust, nem meggyógyítja.

2022. szept. 28. 17:53
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
36 évesen szültem az első kisfiamat, hasonló okokból. 31 évesen ismertem meg a férjemet, 35 voltam, mire oda jutottunk, hogy jöhet a baba. Nekem szerencsém volt, elsőre sikerült is. Terhesgondozásom alatt a szeme sem rebbent senkinek a korom miatt, a (magán)dokim elmondta, hogy a 37. év manapság az a kor, amikor kiemelt gondozásban részesül a kismama es az sem veszélyeztetett terhességet jelent automatice. A dokidnak abban igaza van, hogy biológiailag nem ez a megfelelő kor, de annyi esze lehetne, hogy a gyerek elsősorban érzelmi döntés, és mivel szart sem tud a körülményeidről, nyugodtan le is nyelhette volna a megjegyzését. Kb. 33 voltam, amikor hasonló múlt századi bútornál jártam es tett egy megjegyzést vizsgálat után, hogy illene lassan szülni. Megköszöntem az észrevételét es közöltem, hogy tisztában vagyok a biológiával, de más szempontokat is mérlegelek.
2022. szept. 28. 18:51
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem 40 évesen szültem a fiam, mindenhol ahol mondtam hogy a dokim a korom miatt küldött + vizsgálatra, mindenki legyintett hogy á ez nem öreg.
2022. szept. 28. 19:30
 27/31 A kérdező kommentje:
Személy szerint ismerek 26 éves lombikos csajt és olyat is, akinek 41 évesen jött össze természetesen. Biztos, hogy nem ez az átlag, de van ilyen is. :)
2022. szept. 28. 20:00
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Az "idôskori elsô terhesség" nem bunkózásból szerepelt a zárójelentésen. Ez egy kockázati megjelölés. A terhesség elején felmérik, hogy milyen rizikófaktorok vannak amelyek hajlamosítanak szövôdményekre. Ugyanolyan, mint ahogy a "cukorbetegség”, az ”elhízás" stb. is fel lesz tüntetve a kórlapon és a zárójelentésen. Tetszik vagy nem, 35 év feletti elsô tehesség és szülés megemeli egyes szövôdmények kockázatát. És a szakkifejezés erre az "idôskori". Hiába a köztudatban kb. 60 felett számít valaki idôsnek, a 60 felettiek nem szoktak teherbe esni, így rájuk nem vonatkozhat. A szülészeten 35-tôl a menopauzáig számít valaki idôsnek.
2022. szept. 29. 02:42
 29/31 anonim ***** válasza:
79%
Utolsó, én 35 évesen lettem terhes, mégsem szerepelt sehol, hogy “időskori” terhes. Sőt, direkt rákérdeztem és azt mondták, hogy jelen állás szerint 37 évtől felfelé számít valaki kiemelt terhesnek gondozás szempontjából. Ez az időskori terhes valami idejétmúlt terminus lehet kőkori dokiktól.
2022. szept. 29. 12:46
 30/31 anonim válasza:
75%
Az orvosnak nem az a dolga, hogy a legjobb barátod legyen vagy a párválasztás okáról beszélgessetek. Nyílván bunkónak nem kell lenni de az tudományosan igazolt tény, hogy 35 éves kor felett több veleszületett rendellenességre szignifikánsan nagyobb az esély, ahogy teherbe esni is nehezebb. Nem azt mondta, hogy lehetetlen vagy nincs rá példa csak tudományos tényt közölt, fölösleges megsértődni ezen.
2022. okt. 1. 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!