Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is tesz ilyen bu*kó...

Másnak is tesz ilyen bu*kó megjegyzéseket a nőgyógyásza a korára hivatkozva?

Figyelt kérdés

Babát szeretnénk, 9 hónapja próbálkozunk, de nem jön össze. Észrevettem, hogy a ciklusom második felében pecsételek, így ellátogattam az orvosomhoz. Szó esett arról, hogy mióta próbálkozunk, majd így hozzátette, hogy az én koromban (38) már nehézkesebb a dolog és nem kéne eddig várni a gyermekvállalással.

Ilyenkor bele sem gondolnak ezek, hogy nem feltétlen azért várt valaki ennyit, mert halogatta? Én 35 évesen találtam meg a páromat. Szerettem volna előbb, de az élet nem mindig alakul úgy, ahogyan azt eltervezzük. Ez meg egy vaskalapos 60 körüli orvos volt.

Le lettem vénasszonyozva és rosszul is érint, mert most minden hónappal úgy érzem, hogy fogy az időnk.

2022. szept. 28. 14:45
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
77%
Túlérzékeny vagy. Többet gondolsz a mondatába, mint kellene.
2022. szept. 28. 14:46
 2/31 anonim ***** válasza:
86%

1-essel egyet értek.

Nekem 25 évesen is figyelmeztetett a doki, amikor többedik éve fogamzásgátlót írattam fel.

Konkrétan megmondta hogy nem léne sokáig húzni a dolgot.

2022. szept. 28. 14:50
 3/31 anonim ***** válasza:
88%
Biológiai szempontból teljesen igaza van. 38 évesen a szervezet már nem a gyerekvállalásra készül, van, akinek ilyenkor már kezdődik a menopauza. Ezzel nem téged degradált, közölte a tényt, hogy a te korodban ez van.
2022. szept. 28. 14:51
 4/31 anonim ***** válasza:
93%
Megértelek, de ne vedd magadra. Nekem 23 évesen mondta, hogy "na ideje lenne már szülni". Ő nő volt, de szerintem mindegy.
2022. szept. 28. 14:52
 5/31 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem picit ezt most magadra vetted. Vannak nyersebb stílusú doktorok, kifogtál egyet. Meg értem, hogy alapból bánt ez a téma, nekem sem esne jól a helyedben. Tudd be annak, hogy kicsit bele fásult a munkájába. Abban igaza van, hogy biológiailag már nem ez a legtermékenyebb időszak, de nyilván emiatt nem kellene az emberbe állni. Viszont ő egy orvos, sajnos a lelkünket nem fogja pátyolgatni. ☹️ Nyersen fogalmazott, engedd el.
2022. szept. 28. 15:03
 6/31 anonim ***** válasza:
93%

Orvosi szempontból egy tényt közölt. Nem kell mindenen kiakadni és mindent túlreagálni.

Inkább magadban próbálj érzelmileg egy kicsit rendet tenni. Valószínűleg azért ér érzékenyen téged ez a dolog, mert önmagad nem vagy elégedett a kitolódott gyermekvállalással. Lazíts egy kicsit, mert a sok stressz csak rontani fogja az esélyeket a természetes teherbe eséssel kapcsolatban.

2022. szept. 28. 15:03
 7/31 anonim ***** válasza:
87%

Hat es ez meg semmi sajnos, brutalis, amit megengednek maguknak.

Engem terhesseg alatt pl folyamatosan a sulyommal baszogattak. Igen, tulsulyosan kezdtem a terhesseget, olyan 20 kg plusz volt rajtam, tudom, ez rengeteg, hat en is lattam, nem voltam vak. Es a vegere 9 kilot hiztam is.

Hat kaptam en mindent is, elhiheted :D Legtobbszor amugy maganba jartam, de neha nem tudtam kikerulni a helyi korhazat, meg hat ugye szulni is oda mentem. Maganban nem szoltak amugy, teljesen normalisak voltak, illetve a vedonom is abszolut jol allt ehhez az egeszhez es megdicsert, hogy teljesen jo volt a hizasom is.

Hozzatennem, minden eredmenyem kituno volt, magas vernyomas,magas cukor, tenyleg semmi ilyesmi nem volt.

Aztan megszuletett a baba es en az osszes feleslegem leadtam kb 1,5 ev alatt 😊

2022. szept. 28. 15:06
 8/31 anonim ***** válasza:
66%

Megértem, hogy rosszul esett.

Én egy nőgyógyászati betegséggel járok egyik orvostól a másikig. Műteni akarnak és azért, hogy utána lehessen mielőbb gyerek, ezt evidenciaként kezelik. Én nem szeretnék (még) gyereket, de fel sem merül, hogy ez is egy döntés. Nyugaton ezt a betegséget előbb fogamzásgátlóval kezelik. Műtét akkor jön szóba, ha nem javul a gyógyszertől vagy ha a nő terhes akar lenni és értelemszerűen nem szed fog.gátlót. Tőlem itthon megtagadták a fogamzásgátló felírását. És hogy műtét után mielőbb teherbe kéne essek. Mert ez így megy...

Csak azért írtam ezt le, hogy kortól és állapottól függetlenül sajnos van ez, hogy az ember személyes megjegyzéseket kap, pedig "csak" gyógyításért menne.

2022. szept. 28. 15:21
 9/31 anonim ***** válasza:
73%

Nem gondolnám, hogy bunkózni akart, viszont sztem nincs ertelme azt feszegetni, hogy mit hogy kellett volna es mikor. Nagyon rosszul tud esni egy ilyen apro megjegyzes egy ilyen erzekeny idoszakban. Amikor mindennel jobban vagysz valamire, es az nem sikerul, plusz meg le is csesznek, hogy “na latod, ezert nem sikerul, mert oreg vagy”! Ertem az erzeseidet. A nok amugy is tisztaban vannak vele, hogy ketyeg a biologiai orajuk.

Viszont hozzatartozik, hogy tenyleg kitolodott a szules ideje, ami nagyon nem jo! Egy konyvben olvastam nemreg egy ijeszto statisztikat is, milyen rohamos mertekben no a genetikai rendellenesegek (kifejezetten a down szindroma) statisztikai eselye 30 eves kor felett.

Persze annak sincs ertelme, hogy a semmibe, anyagi es erzelmi biztonsag nelkul vallaljanak gyereket a nok. Nagyon nehez es osszetett kerdes ez.

A babaprojekthez pedig jo szivvel ajanlom az ovulacios tesztet (netrol rendelve parszaz Ft darabja), illetve a homerozest (ebredesi hot szajban merve), es appban vezetni, hogy igazolni tudd, volt e termekeny idoszakod, azaz ovulaciod a ciklusod alatt. A termekenysegtudat modszernek erdemes utana olvasni.

Illetve en hormonpanelt nezetnek meg, sokszor egy apro kis gyogyszer megoldja a gondot. Sok sikert a babahoz, szurkolok!

2022. szept. 28. 15:21
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem majdnem minden nő tudna írni valami negatív tapasztalatot.

Neked talán azért volt kellemetlen, mert van igazság abban, amit mondott. Nyilván nem megy olyan könnyen, de abba ők már nem mennek bele, talán bele se gondolnak. Itthon nagyon jellemző az isten-komplexus a nőgyógyászokat illetően. Sokat meg is enged magának egyik-másik, de szerintem még nem volt durva.

Én is megjegyeztem egy mondatot, mikor szülés utáni kontrollon nem kértem a fogamzásgátlót. "Hány éves, hogy megint szülni akar?"

Tudtam volna hosszan válaszolni, hogy akar a franc szülni, hat héttel szülés után eszembe se jut, de bogyót se akarok szedni évtizedekig.

2022. szept. 28. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!