Akiknek több gyerekük van, és a legkisebb is 10 év fölötti: könnyebb lesz később, mikor nagyobbak, vagy már inkább nem vállalnátok a helyünkben több gyereket?
Olyanokat kérdeznék, ahol legalább két, de inkább 3 gyerek van, a legkisebb gyerek is már idősebb, legalább 10 éves. Lehet nyugodtan akár felnőtt is már az összes gyerek.
A dilemmánk a következő: két kisgyerekünk van, egy bölcsis és egy kisiskolás. Már kettőhöz sincs annyi türelmünk, mint amennyit gondoltunk, hogy lesz, de erre a dackorszak a kicsinél nagyon rányomta a bélyegét, ahogy annó a nagynál is. Viszont a naggyal 4-5 éves kora óta ezerszer könnyebb lett minden.
Gondolkozunk harmadik gyereken, de egyelőre visszatart minket az, hogy a meglévő kettőhöz is sok türelem kell. Viszont lassan kifutunk az időből, nem kellene sokat várni vele, hanem mielőbb dönteni, hogy jöjjön-e vagy sem.
Nyilván ketten tudjuk, hogy mit bírunk, de azt nem tudjuk felmérni, amiről nincs tapasztalatunk, ami pedig az, hogy később mennyire lesz nehéz, ha nagyobbak lesznek a gyerekek. Mert ha most azt mondjátok, hogy sokkal nehezebb lesz, sokkal több türelem fog kelleni hozzájuk, mert mondjuk a kamaszkor marha nehéz, akkor lehet, hogy inkább maradunk két gyereknél. De ha csak az első pár év ilyen nehéz a kialvatlanság, a konstans ráfigyelés és a dackorszak miatt, akkor bánnánk, ha ezt a pár évet nem áldoznánk úgymond be, cserébe, hogy legyen még egy gyerekünk.
Az anyagi és a logisztikai dolgok rendben vannak, vannak tartalékaink, tudunk félretenni is. indketten otthonról dolgozunk, én részmunkaidőben. A gyerekekkel töltött időt, háztartársi munkát teljes mértékben megosztjuk.
Segítségünk időszakosan van évente pár alkalommal, rendszeresen nincs.
Akinek van azzal kapcsolatban tapasztalata nagyobb gyerekkel, hogy mennyivel lesz nehezebb vagy könnyebb, ha már nagyobbak türelem szempontjából, mit tudnátok tanácsolni a régi önmagatoknak, aki azon gondolkozott, hogy vállaljon-e még?
Uhh én egy rövid mondattal válaszolnék egy kamasz, egy kamaszodó és egy másfél éves gyerek anyukájaként:
Kicsi korban fizikailag volt kimerítő, nagyobb korban meg idegileg az. És ezzel szerintem mindent elmondtam :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!