Akik otthon meztelenül mászkáltak, leszoktatok erről a gyerek születése után, vagy ugyanúgy nem vettetek fel ruhát otthonra?
A férjem már annyira nem, én igen. Lányunk van 1 év körüli.
Praktikus okai is vannak, hogy pl. ne nyúlkáljon apukája nemi szervehez, mert érdekli, egyszerűbb eltakarni és akkor nincs gond.
A kutyánál is rá kell szólni, hogy nem piszkáljuk a nemi szervét, mert érdekli és tapogatni akarja.
Én leszoktam róla. Max bigyiban és melltartóban lát.
Férjem elött oké. De a gyerek elött nekem nem pálya.
Anyám volt ilyen, ő nyitott ajtóval fürdött, simán aludt meztelenül kitakarózva. Bennem ezek mély nyomokat hagytak.
Engem érdekelne h milyen mély nyomokat hagyott benned egy meztelen test látványa?
Még mielőtt nekem ugramátok, NEM KÖTEKEDÉS, TÉNYLEG ÉRDEKEL
Gondolom aki lepontozta a kérdésem tudja h miben nyilvánul meg az h sérül a meztelen test látványától.
Ne tartsátok akkor magatokban. Engem tényleg érdekel
Nem meztelenkedtünk kifejezetten a gyerek előtt sem, mert alsónemű mindig volt rajtunk (legalábbis egy bugyi/alsónadrág mindenképp), de ez a szint kb meg is maradt egyelőre. 2 éves a kislányunk, az apja itthon zömében továbbra is alsónadrágban van, én azóta veszek fel egy pólót vagy akármit felülre, amióta a szoptatásokról kezdtem leszoktatni, hogy addig is egy kicsit enyhítsem az "ingert" vagy hogyismondjam :D Viszont nemsokára megszületik a tesója, és akkor megint fedetlen keblekkel fogok mászkálni a lakásban, ez sajnos ilyen. Az apja meg szerintem akkor se venne fel az alsónadrág fölé rendes ruhát itthonra, ha kisbalták esnének az égből, mert neki ez jelenti az otthon kényelmét. Saját magamból kiindulva nem gondolom, hogy a gyereket ezzel traumatizálnánk, az én apám is hasonlóan volt otthon egész gyerekkoromban, sosem okozott ez problémát.
Viszont fürdéshez nyilván bejön hozzánk, 2 éves, nem lehet kizárni a fürdőszobából, és olyankor lát minket teljesen meztelenül is. Amíg még menstruáltam a terhesség előtt, akkor abból is látott néha részleteket. Amíg ezek természetesen vannak kezelve, addig szerintem traumát nem okoznak neki, nyilván direkt nem fogom a véres tampont vagy a férjem fütykösét az arcába tolni, de ha olyan a szituáció és meglátja, akkor nem kezdek el sikítozva pánikolni. Szerintem az egészséges testképhez ez is hozzátartozik, hogy ezt tanulja tőlünk, hogy nem tabu a meztelenség.
Más kérdés, hogy azért ahogy egyre nagyobbak lesznek majd a lányok, úgy azért oda kell figyelni, hogy pontosan mit és hogyan látnak, mert 2 évesen még oké, ha begyalogol az apjához a kádban, de 12 évesen már talán kevésbé.
16ossal egyet értek.
Arról amúgy mit gondoltok hogy fiú gyerekek esetében nem olyan nagy baj hogy látják az anyjukat és apjukat meztelenül, mint kislány esetében? Mert ha lány a gyerek, akkor nyilván nem jó ha állandóan a meztelen apját kell bámulnia, de egy fiút talán kevésbé zavarja ha látja a meztelen anyját.
Belőlem jött ki nem fogom takargatni magam. Majd ha nagyobb lesz kiskamasz v ilyesmi, de lehet akkor se. 2 éves fiú.
Én is láttam meztelenül apámat, egész gyerekkoromban és nem vagyok abberrált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!