Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek két gyereke van az...

Akinek két gyereke van az mind a két gyerekét ugyanúgy szereti?

Figyelt kérdés
Hülye kérdésnek tűnik. Nekem csak egy van de mikor arra gondolok hogy lesz másik akkor olyasmi érzésem lesz mint ha "megcsalnám a mostani gyerekem. Nem csak ő lesz a kiskedvenc. Esetleg féltékeny lesz. Úgy érzem nem fogom ugyanúgy szeretni a másikat. Persze tudom hogy ez az érzés simán változhat majd. De kíváncsi lennék hogy van-e olyan mondjuk aki nem szereti annyira az egyik gyerekét mint a másikat. Biztos nehéz ezt beismerni de itt névtelenül hátha bevállalja valaki. Esetleg az ismerőséről tud ilyet.
2022. jan. 30. 13:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

Három van és ugyanúgy imádom mindegyiket. Tök más személyiségek.

A szeretet nem kell szétosztani, az időt és a figyelmet sajnos igen, de a szeretetből nem fele-harmada lesz, ha többen vannak.

2022. jan. 30. 13:37
 2/18 anonim ***** válasza:
72%

Igen, van olyan, hogy egyáltalán nem szereti. Csak olvasgass kicsit itt a családi kapcsolatok kategóriában.

Van aki mindkét gyerekét ugyanúgy szereti, de az egyik jobban "az ő fele", jobban kijönnek, egy rugóra jár az agyuk, stb.

És van olyan, ahol semmilyen különbségtétel nincs, de ez a ritka.

Persze aki különbséget tesz, sem feltétlenül azért teszi, mert az egyiket kevésbé szereti. Itt jön képbe a sztereotípia, aminek ugye van alapja, mégpedig hogy a kissebb gyerek "mindig jobban van szeretve". Ez a legtöbb családban megnyilvánul, de nem azért, mert tényleg jobban lenne szeretve a kicsi, hanem mert a kissebb még törékenyebb, önálótlanabb, kb 0-24 órás odafigyelés kell. Ilyenkor a nagyobbik gyakran kiesik a keretből és kevesebb foglalkozást kap.

2022. jan. 30. 13:39
 3/18 anonim ***** válasza:
41%
A másodikat mindennél jobban szeretem, az elsőnek örülök, ha nincs itthon. Olyan, mint egy kiállhatatlan kolléga akit senki nem bír elviselni
2022. jan. 30. 13:44
 4/18 A kérdező kommentje:

Hármas:

Hány évesek a gyerekek?

2022. jan. 30. 13:47
 5/18 anonim ***** válasza:
87%

Mindkettőt ugyanúgy szeretem, másért-máshogy.

Különböző személyiségek így a szeretetet is másképp igénylik. A kislány nemsokára kettő, ő egész nap bújna, simogat, a fiú már 5 lesz a nyáron, már "nagyfiú", együtt töltött idő, csavargások, együtt sütés, apró ajándékok, kedvenc étel formájában érzi át jobban a szeretetet (persze ő is tud bújni)

2022. jan. 30. 13:48
 6/18 anonim ***** válasza:
83%

Négy gyerekem van, mindet egyforma erösen szeretem, de más-más módon, mert másféle egyéniségek, másféle hozzáállást igényelnek.

Van, amelyikre elég ránézni, ha rosszalkodik és már majdnem összetörik töle, a másikat alaposan le kell szidni, hogy észrevegye magát, van, melyik sok dajkálást, ölbevételt igényel, meg van, aki menet közben megsímitja a kezem és ez elég neki testi kontaktusként.

2022. jan. 30. 13:48
 7/18 anonim ***** válasza:
86%
2 gyerekem van és ugyanannyira szeretem őket. Viszont nem ugyanúgy, mert másmilyenek. Más a személyiségük, mással okoznak örömet, más emlékek kötnek össze minket.
2022. jan. 30. 13:49
 8/18 anonim ***** válasza:
31%

A nagyobbat imádom. A kisebb meg csak úgy “csapódik”.

A nagyobbra vagyok büszke, pedig a kisebb az ügyesebb, jobb tanuló. A nagyobbról van több kép kitéve a lakásban.

2022. jan. 30. 14:16
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanannyira szeretem őket, de nem ugyanúgy, hiszen külön személyiségek. Nem lehet ugyanúgy szeretni őket, csak ugyanolyan mértékben.
2022. jan. 30. 14:44
 10/18 Derjaderja ***** válasza:
78%

Én mindkettőt nagyon szeretem, de az egyikük egy ilyen kis hízelgő, ölelgető fajta (ráadásul a fiam), a másikuk egy kis vadóc, akinél sokkal nehezebb eltalálni, hogy éppen pont mikor és hogy közeledjek. Így a lányomat egyrészt nehezebb nevelni, másrészt picit viszonzatlannak vagy reménytelennek érzem a szeretemet iránta, és néha félek hogy ő is így érzi. Masrészt azért őt valahogy hevesebben szeretem, a haragom, a büszkeségem, a meghatódásom, a vágyam, hogy értsük egymást, minden nagyobb kitéresű.

A kisfiam meg olyan konstans kellemes gyengédséget kelt bennem.

Igaz még kicsik, de vhogy baba koruktól ez jellemző.

2022. jan. 30. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!