Ha egy férfinak van egy házasságon kívül született gyereke, ő ugyanúgy örököl? Kihez kell ilyenkor fordulni?
Elég durva lenne csak úgy odaállítani a hagyatékira. Ti felkeresnétek előtte a családot, hogy ne ott érje őket a sokk?
Az apa nem akarta, hogy a gyerekek megismerjék egymást, hiszen akkor a felesége otthagyta volna.
3-as vagyok. Ezek szerint az apa már nem él. Én is így értettem, hogy azért a hagyatékin megjelenni nem volna túl elegáns...
Én első körben az özvegyet keresném meg, mivel neki lesz a legnehezebb feldolgozni, mi is történt. Aztán a testvérekkel is próbálnám felvenni a kapcsolatot természetesen. Szerintem neked is könnyebb fokozatosan találkozni a családdal, mint szembekerülni egy csomó idegennel, akik a helyzet miatt elég bizonytalan, hogyan fogadnak.
Szerintem szedd össze a papírokat (pl. apasági vizsgálat eredményét, egy papírt a gyerektartás megítéléséről, az anyakönyvi kivonatodat), majd keresd föl az özvegyet. A papírokból láthatja, hogy nem vagy szélhámos, így talán nagyobb bizalommal fordul feléd. Hangsúlyozd, hogy apád miatt nem tudtad őket előbb megkeresni, nehogy úgy érezzék, csak a pénzre hajtasz, bár ez eléggé nehéz ügy lesz.
Sajnálom, hogy önhibádon kívül ilyen kényelmetlen helyzetbe kerültél, drukkolok, hogy minden a lehető legjobban alakuljon!
Ha az apa nem ír végrendeletet, akkor ugyan úgy örököl az a gyerek is, mint a többi.
2 éve halt meg édesapám, és a hagyatékin tudtam meg, hogy van egy nővérem is. Mai napig tart a bíróság, mert a hölgy nem jelent meg a tárgyaláson, nem jelentkezik, nem ad magáról életjelet. Anyukám most mesélte el, hogy apám még katona volt, mikor a baba született, és mire leszerelt, elzavarták a háztól, és kijelentették, hogy nem akarják látni, ne is látogassa a lányát. Gondolom erről a csaj nem tud, azért nehezíti meg most a dolgunkat, hogy nem tudjuk lezárni a hagyatékit.
Hú ebböl nagy dráma lesz.
Elöbb az özvegyet keresd fel.Neki ígx is nehéz,hát még ha megtudja van még egy gyerek és egy nö....
A kapcsolatot tartottátok,vagy "csak" az apaságit fizette??
Igen, pontosan 1 gyerekrészt örököl. A jelenlegi feleség haszonélvezeti joga viszont rajta lesz.
Beszélj az özveggyel előtte, ha gondolod. Kemény menet lesz.
Egyébként is tudnod kéne mikor lesz a hagyatéki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!