Ez szerintem egy hülye hagyomany főleg ha szinte mindenki Feri lesz a családban... ha csak egy ilyen lenne még talán,de engem rohadtul idegesítene ha én lennék az egyik Ferike a tucatból.
2022. júl. 9. 15:25
2/11 anonim válasza:
Nekem szép nevem van de eszemben sem lett volna vele elnevezni a lányom. Bizarr lenne ha ugyanaz a nevünk lenne.
2022. júl. 9. 15:26
3/11 anonim válasza:
Nalunk ezt ugy küszöböltek ki, hogy adtak neki egy harmadik nevet is. Nevezzük ezt most Kovacs Peternek és a gyerek meg Kovacs Peter Istvan lett (valojaban nem). Az elso nevet az apja utan kapta a masodikat nem. Vegul a masodikat hasznalja ma is. Egyebkent szerintem a regiesnevek szepek, de nem minden gyerek repes ezert, igy később eldontheti, melyiket hasznalja. Negativ hosszabb lesz a neve.
Cikinek nem ciki, ha titeket nem zavar ez a szituáció, hogy mindkettő Ferenc. Én csak magamra hallgatnék ebben a helyzetben, ha elfogadjatok a helyzetet legyen, ha nem tetszik vannak ilyen kiskapuk, vagy adjatok egy teljesen fuggetlen nevet.
2022. júl. 9. 15:36
4/11 anonim válasza:
Szerintem gáz, ha ugyanúgy hívják az unokatesókat, a Feri meg alapból gáz név.
2022. júl. 9. 15:41
5/11 anonim válasza:
Magyarul szinte minden pasi Feri lesz a családban. Ez gáz.
2022. júl. 9. 15:44
6/11 anonim válasza:
Nem adnám, unokatestvérek lesznek, tök fura lenne. Mondjuk vannak akik ugyan azt a férfi nevet adják keresztnévnek mint a családnevük, pl Gábor Gábor. Szóval nincsenek szabályok, mindent lehet
2022. júl. 9. 15:48
7/11 anonim válasza:
Ha ennyire ragaszkodtok ehhez a hagyományhoz, akkor esetleg nem opció hogy a gyerkőc második keresztneve legyen a Ferenc? Lenne akkor "saját" neve is, de örökölné apukáét is.
2022. júl. 9. 16:52
8/11 anonim válasza:
Hát ennyi Feri, Ferenc egy családban azért már kicsit sok lenne szerintem. Mondjuk a te fiad Lenne KisFeri? Nekem furcsa ennyi egynevű ember a családban, de becenevekkel persze megoldható. Nektek kell eldönteni, mennyire fontos ez a hagyomány, vagy mennyire fér be esetleg csak második keresztnévként.
2022. júl. 9. 18:25
9/11 anonim válasza:
Gondolom, akkor ő lenne Ferike. Vagy kreatívan, Öcsi. Ilyen ez, ha ennyire ragaszkodtok hozzá.
2022. júl. 9. 22:54
10/11 anonim válasza:
Szerintem ez így az ultra gáz kategória, de pont ezért is tartottam ezt a névtovábbadós hagyományt mindig kínosnak.
Ha nektek nem baj, hogy mindenki Ferenc, ezért egyre gagyibb beceneveket kell használni, hogy a név be tudja tölteni az alap funkcióját (vagyis a megkülönböztető szerepét) akkor nem baj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!