Baj, hogyha a fiamat ugyanúgy fogják hívni, mint az unokaöcsémet?
Figyelt kérdés
Nálunk hagyomány, hogy a gyerek az első kisfiú az apja nevét, az első kislány az anyja nevét kapja.
Apukám és az öcsém egy néven osztozik, a nővéremnek, anyukámnak és kislányának is azonos a nevük.
A nővérem férjét és az én férjemet is Ferencnek hívják, (az övé Fecó, az enyém Feri). A kisfiuk KisFecó.
2022. júl. 9. 15:23
11/11 anonim válasza:
Családunkban van ilyen. Nagyapám István, fia István lett. Lánya férje is István. Mindkét helyen az elsőszülött fiúk az István nevet kapta. Ez régen szokás volt.
Apám György, tesóm is. Amikor jött egy levél vagy kereste őket valaki, nem tudtam, hogy melyikre gondol. Megfogadtam, hogy az én családomban ezt a szokást nem követem! A férjem is egyet értett ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!