Muszáj hátul üljek a gyerekek mellett?
Van egy 4éves kis fiunk és egy 1honapos. Most vettük meg az első autónkat és mindenki azzal rohamoz,hogy hátul kell üljek a gyerekek miatt. De ha én nem akarok? Még amúgy is mindig rosszul vagyok kocsiban,nekem az első ülés a felszabadítás a rosszul lét alól.
Ki mit gondol ?
Az egy gyerekem mellett hátul ülök, de kettőnél biztos nem nyomorognék ott. Már ha beférnék egyáltalán, de nekünk közepes méretű kocsink van, ha a abból indulok ki mekkora helyet foglal egy ülés, akkor kettő mellé/közé be se tudnék ülni.
De amúgy nem is értem miért képzeli azt sok ember, hogy vesztek egy kocsit és akkor elkezdik neked előírni, hogy hogyan használd? Sokan annyira nem veszik észre magukat.
Az első gyerekkel hátra ültem, ha én vezettem akkor az anyósülésen volt (kikapcsolható a légzsák)
Az ikrekkel már ezt nyilván nem lehetett. Túlélték.
Egyébként a 4 éves (nekem 5 volt a lányom mikor a tesók születtek) Ugyesen figyel a babára.
Szólni fog ha gondot lát, valamit Te pedig hallod majd ha baj van
Én mindig elöl ültem. Mondjuk én vezetek, tehát hátul fura lett volna 🙈
Férjemnek nincs jogosítványa.
Nálunk vannak szabályok a kocsiban.
A két legfontosabb: addig nem indul az autó, amíg nincs mindenki bekötve, illetve tilos az evés ivás. Így esélytelen, hogy félrenyelje a kekszet...
Basszus, ennyire nem alap, hogy anyuka is vezet? 2022 van, teljesen általános, hogy egy nőnek van jogsija, urambocsá, még vezetni is szokott, és talán még el is megy otthonról egyszerre a két (vagy kapaszkodjatok meg: még több!) gyerekkel. Akkor érdekes lenne hátra ülni közéjük.
Az anyósülésre meg én tutira nem raknám a babát, az a lehető legvédtelenebb hely a kocsiban.
37. Amellett, hogy elfogadom az érvedet, szerintem semmi nem veszélyesebb, mint síró gyerek mellett vezetni. Legalabbis magamon így érzem. A kisfiam kezdetben azért volt mellettem, mert ott sírt kevésbé, amikorra rendes ülésbe tudott kerülni függőleges helyzetben, akkortól volt el hátul.
Persze én ritkán vezetek jelentősebb forgalomban vahy sztradán, az is szempont.
36: én ezt értem, de ha vezetés közben nem ülök hátra (nyilván), akkor miert gond, ha máskor sem? Semmi különbség, a gyerek akkor is "egyedül" ül hátra, ha vezetek, meg akkor is, ha nem. Szerintem ez nagyrészt eleve abban merül csak fel, aki nem vezet, de azért így a 21. században vagyunk páran, akik igen.
Másrészről, én egy 50 kilós nő vagyok, és nem mondom, hogy nem fér be a seggem a két gyerekülés közé hátul, de éppen hogy, és rohadt kényelmetlen, pedig nem egy Fiat Punto méretű autónk van. Azért ez hosszabb távon nem annyira jó, pár perces távolra meg fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!