Muszáj hátul üljek a gyerekek mellett?
Van egy 4éves kis fiunk és egy 1honapos. Most vettük meg az első autónkat és mindenki azzal rohamoz,hogy hátul kell üljek a gyerekek miatt. De ha én nem akarok? Még amúgy is mindig rosszul vagyok kocsiban,nekem az első ülés a felszabadítás a rosszul lét alól.
Ki mit gondol ?
Nekem 3 gyerek. Van. 1 és 3.5évesek
Előre semmilyen körülmény miatt nem teszek gyereket.
Míg csak a nagyobbik volt, 2.5évig hátul ültem vele, ha hárman mentünk. De ez nagy ritkán volt csak. Általában kettesben mentem a gyerekkel, így első naptól hozzá volt ahhoz is szokva, hogy ha én vezetek, egyedül van
Ahogy meglett a huga, azóta ők ülnek ketten hátul (esély nincs arra, h pl a nagy megüsse a kicsit, el sem érik egymást. Nem tudom milyrn mini kocsi kellene ahhoz, hogy ennyire közel legyenek)
Én meg vagy vezetek, vagy anyósülés. Volt már olyan, hogy hazafele a kicsi sírását hallgattuk. És?! Ha én vezettem volna sem tudtam volna mit csinálni.
Nekünk így vált be.
Mi nagyon szerencsések vagyunk.
Mind a három gyermekünk első pillanattól fogva imád autózni.
Sosem volt egyikkel sem probléma utazás közben, sosem kellett félnünk, hogy az egyik kárt tesz a másikban éssatöbbi, a nagyon okos primitív hozzászólás szerint.
Sosem ültem egyiknél sem hátul.
Ha csak egy kicsit is gondolkodnátok... ha a 4 évest az egyik oldalra (anyósülés mögé) a picit a másik oldalra (vezetőülés mögé) ültetitek, el se tudja érni a nagy a kicsit.. 🤷♀️🤦♀️
Csak nekünk van olyan kicsi autónk (kettő is), hogy be sem férnék a két gyerekülés közé? :D
Amíg csak a nagyobb volt, mindig hátra ült valamelyikünk hozzá. Kettesben mindig az én autómmal mentünk, ha én vezetek, nem tudok mellette ülni nyilván. Van benne tükör, így láttam mit csinál. Amióta ketten vannak, a nagy már előrefelé néz, így őt látom, a picinek ott a tükör. Előre nem tenném a gyerekeket sosem.
Miért töröltetted a hozzászólásomat??
Ez volt az:
Igen. Ha nem ülsz hátra, megüti vagy megeteti a nagy a kicsit úgy,hogy észre se veszed!
Kisfiam is kb másfél éves koráig üvöltött az autóban, így az apja ült mellette mindig, neki nincs jogsija. Mondjuk hiába ült mellette, hiába szórakoztatta, csak üvöltött és üvöltött. Ha a te babád bírja az autózást, akkor miért ne ülhetnél előre?
Kisfiam most 2.5 éves, jó ideje már imád autózni. Mindig mondja, hogy menjünk. Akkor lett jobb a helyzetet, miután megfordítottuk az ülést, és előre néz, látja az utat. Apuka már lelépett, úgyhogy nem ül mellette senki.
Nálunk legtöbb esetben én vezetek es egyedül vagyok felnőtt az autóban.
Kezdetben a baba fiam mellettem volt az anyósülésen, az akkor 2 éves lányom hátul.
Ahogy lett 1 éves korban gyerekülése, mindketten hátrakerültek.
Most epp a lányom van az anyósülésen, a fiam mögötte (párom fia itt volt egy hetet és ilyenkor öten csak igy ferünk el). Sokkal kényelmesebb amúgy hogy egy oldalon vannak, kiszállásnál biztonságosabb, könnyebb parkolni.
Másrészt sokan félnek az anyósülésre kötni a gyereket, annak is van alapja.
Azt csináld, ami Neked jó. Amikor hátul voltak ketten sem volt baj velük, el se igen érik egymást, van babafigyelő tükör, látom őket, enni-inni nem szokás nálunk útközben, nem látok semmi okot arra, hogy ha lenne még egy kísérő felnőtt.k az mért nyomorogjon hátul, ha egyáltalan elfér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!