Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A sógornőm fel sem fogja az...

A sógornőm fel sem fogja az anyasággal járó felelősséget, terhet? Mit tegyek, hogy kicsit benőjön a feje lágya?

Figyelt kérdés

24 éves, azt érzem rajta, hogy nagyon nem kellett volna még nekik gyerek.

Ő inkább egy kis barátnőnek nézi a babát, folyton felnőtt ruhákba öltözteti, pl. Vans, meg Nike cipőt ad a 10 hónapos gyerekre, az a délelőtti programjuk, hogy elindul vele sétálni, aztán valamelyik kávézóban ül a barátnőivel a gyerekkel együtt, utána meg átvonulnak ebédelni valahová. Nyáron is nonstop ott voltak náluk a barátnői, egyszer nem tudtunk úgy menni, hogy legalább 2-3 ne legyen ott. Napközben ittak, buliztak, a gyerek meg bent aludt bébiőrrel... És tökmindegy, hogy a sógornőm nem ivott, megőrülnék, ha valaki a gyerekem mellett inná le magát.

Mikor terhes volt, téma volt, hogy vajon milyen színű lesz a baba haja, mert náluk mindenki szőke hajú, kék szemű. Mondta, hogy nem tudja, de ha nem szőke hajú babája lesz, bizony hamar megismeri majd a hajszínezőt. Végül teljesült az álma, lett egy szőke hajú, kék szemű kislánya, de simán kinéztem volna belőle, hogy egy idő után tényleg elkezdi színezni a gyerek haját, vagy fodrászhoz hordani emiatt.

Még a terhesség elején ilyeneket mondott, hogy neki csak lánya lehet, mert egy fiút ő biztosan nem tudna szeretni úgy, mint egy kislányt, ki vágyik egyáltalán fiú gyerekre (jelzem, két fiam van, úgy mondta ezeket). Mikor csináltatták a Prenát, akkor is nem azon aggódott, hogy minden rendben legyen, hanem azon, hogy ugye kislány lesz?!

És ez most is benne van még, mert minden hófehér, bézs, púderrózsaszín vagy szürke a gyereknél, legyen az akár babakocsi, bútor, játék vagy ruha. Múltkor is itt voltak, már hűvösödött és mondta, hogy tudnék-e hozni a babának egy takarót. Kivittem a fiam dínós plédjét, közölte, hogy ő abba nem tekeri be a gyereket, mert NEM SZÉP és fiús...

Vagy szóba jött a tesótéma, mire mondja, hogy ők majd 3-4 év múlva kezdenek el próbálkozni megint, mert addigra fog kelleni neki kisbaba, mert a gyerekek addig a legaranyosabbak, ameddig kis pici ovisok, ahogy elkezdik az iskolát és elkezdenek nőni, nyúlni, egyre kevésbé aranyosabbak. Most őszintén, egy anya hogy mond ilyet???

Lehet, hogy negatívan írtam most róla, de őt is sajnálom/féltem. Mert nem lesz neki egyszerű ilyen felfogással kezelni egy dacos 3 évest, aki bizony lehet, hogy éppen pókeremberes pólóban akar majd oviba menni, nem a szép, letisztult pasztellrózsaszín felsőben. Vagy mindenáron a hupilila színű cipő kell neki, nem a menő Vans.

Az unokahúgomat is féltem, mert szerintem egy gyereknek sem tesz jót az, ha ennyire hamis képet kap a világról, így le van korlátozva (pl. nincsen színes játék, nem járnak játszótérre, stb).

Hogy beszéljek vele, ha nem szeretném, hogy tolakodásnak vegye?

2022. szept. 13. 19:38
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
45%
Semmi közöd hozzá.
2022. szept. 13. 23:18
 32/42 anonim ***** válasza:
72%
Írjátok már le még 70x, hogy semmi köze hozzá, hisz még nem hangzott el...
2022. szept. 13. 23:22
 33/42 anonim ***** válasza:
52%

Valahol nincs közöd hozzá és a ruha márkás dolog lényegtelen,DE ez a kávézóból étterembe menés nekem is túlzás, hisz nincs a gyereknek napirendje, nem eteti nyugodtan otthon( és a leírás alapján mindennap így van, ha csak heti egyszer lenne még oké lenne), nem fejleszti játékokkal csak ledobja a szobába aztán parti mintha neki a gyerek csak dísz lenne.Nincs játszótér se séta igazán, tehát a sógornő még nem nőtt fel a szuloseghez még nem bulizta ki magát.

VISZONT ezzel nem tudsz tenni semmit és nincs is jogod beleszólni, értem hogy rossz nézni de ezt a tesódnak kell lemeccselni nem pedig neked,de nekem is visszataszító hogy csak dísznek tartja a gyereket.

2022. szept. 14. 00:02
 34/42 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem meg teljesen normalis , es jol csinalja. Te meg csak irigy vagy.

Es nem kell felteni, feltsed magadat, torodj a sajat eleteddel.

2022. szept. 14. 00:16
 35/42 anonim ***** válasza:
91%

Több okból születnek ilyen válaszok. Egyrészt ha a sógornő tenné fel a kérdést, akkor a gyk népe feljogosítva érezné magát az ítélkezésre, hisz ő jött volna ide önként a véleményekért. Itt nem ez történt, hanem a kérdező másról, más életéről szeretne tanácskozni. Ez a házmester stílus meg soha nem lesz szimpatikus senkinek, így az emberek passzívvá válnak a kérdésben felvett problémák iránt, és inkább a kérdezőt teszik helyre, hogy törődjön a saját dolgával.

Plusz ha valaki másról panaszkodik (pláne ha egy nő a sógornőjéről) azt szerintem általában nem árt elosztani kettővel azért. Itt pl nehezen értem, hogy hogyan tud minden nap házibuli hangulat kialakulni a sztori szerint a sógornőnél. Pedig én is 26 vagyok, aktív társasági élettel, sok barátnővel. De mi dolgozni szoktunk meg a saját párunkkal/családunkkal időt tökteni, örülünk ha havi 1-2 találkozó összejön valahogy. Úgyhogy hacsak nem gimisekkel barátkozik a sógornő, akiknek nyári szünetben nincs jobb dolguk mint nála lógni, akkor ezt a részt pl nehezen hiszem.

Van ami egyértelműen tényleg bunkóság volt, pl fiús anyukának olyat mondani, hogy kinek kell fiú baba. Na ott ki lehetett volna nyitni a száját a kérdezőnek, és helyre tenni a sógornőt. De kb ennyi, a többihez tényleg nem sok köze van. Majd ha nagyobb lesz a gyerek, akkor koppan az anyuka, és felülbírálja az addigi nézeteit. Vagy nem, és élnek boldogan a rózsaszín vattacukor felhőben. De akárhogy is, nem lehet más nevelésébe beleszólni.

2022. szept. 14. 00:45
 36/42 anonim ***** válasza:
89%

Hát nézd.

Azt kellene megértened, hogy senki nem neveli a gyerekét ugyan úgy.

Attól mert te másképp gondolod, nem biztos, hogy úgy a jó.

Legyen benned annyi felnőtt megfontoltság, és kultúr, hogy nem akarod megmondani másnak, szerinted mi a jó.

Ne akarj senkit kioktatni, mert nem a te életed, pláne nem a te gyereked. Akit amúgy semmivel sem veszélyeztet.

Igazából nem is értem mi a legnagyobb bajod?!

Mi azzal a baj, hogy márkás drága ruhákat ad rá és nem teszem azt mezei pepcosat, ne adj isten praktikusat?

Mi a baj, azzal, hogy nem a 4 fal között ül, vagy a játszin - ahol teszem azt, tök felesleges 10 hóssal-?

Mi a baj azzal, hogy a barátnői nem pártoltak el szülés után és van társasága?

Na itt érzek egy jókora huncutságot, irigységet. Neked hatalmas tüske, csak azt nem tudom, hogy végtére is a gyerek nemét irigyled, vagy azt, hogy kenzőzetlenül kimondta mire vágyik?

Hagyjuk ezt az elcsépelt "mindegy, hogy mi csak egészséges legyen" szöveget. Mindenkinek van egy elképzelése..még ha ezt sokan nem is merik kimondani..

Bulika.. Gondolom, nem orrba szájba űvölt a zene, nem az asztal tetején ugrálva visítanak alvó gyerek mellett. Hanem megisznak egy üveg bort, pezsgőt a VENDÉGEK. Nem sógornőd, hanem a vendégek..

Mit fog kezdeni egy dacos három évessel? Megfogja oldani, hidd el. Így vagy úgy, de megoldja.

Banyek.. 10 hónapos jelenleg, de te ezen rugózol.. 🤦‍♀️

Szerinted mi a lekorlátozás, hogy nem kap ilyen olyan játékot? Vagy szerinted az a jó, ha a gyerek mindent megkap?

Mindenkinek vannak elvei.

Más kérdés mennyit ad fel időközben..

Az, hogy neked mások az elveid, az csak is a te dolgod.

Ne akard, hogy a sógornőd "te" legyen, mert nem lesz.

Itt neked kellene saját magadon elgondolkodni, miért vagy irigy.

Van a mondás, csak az elégedetlen és a bizonytalan anyuka foglalkozik másnak az életével..

2022. szept. 14. 05:53
 37/42 anonim ***** válasza:
88%

Valószínűleg a sogonod jomodban el, gondtalanul ide oda járkál a babával, minden divatmajomsagot megvesz neki. Ettől egy gyerek sem károsodik:D na jó, az elkenyeztetés el tud menni egy olyan szintre, ami károsítja a gyerek lelkét, de itt egy kisbabáról van szó.

Szerintem inkább irigy vagy, hogy fiatalon babázik ráadásul úgy látszik jól is szórakozik közben, ez ritka párosítás, meg én is kicsit megirigyeltem ahogy írtál róla :D kivéve a divatmakomkodas, azt értelmetlen hülyeségnek tartom, dehát azért van piaca, mert más meg ezzel reprezentálja az anyagi szintjét.

2022. szept. 14. 07:46
 38/42 anonim ***** válasza:
29%
Fogadd el, ő egy kevésbé árnyalt személyiség, hogy szépen fogalmazzak. Ez van, megváltoztatni nem tudod, engedd el.
2022. szept. 14. 08:15
 39/42 anonim ***** válasza:
90%

Nem vagyunk egyformák. Attól, hogy ő nem ugyanúgy gondolkozik a gyermeknevelésről, mint te, még nem biztos, hogy rosszul csinálja. Valószínű te meg én sem gondolkozunk egyformán, de mondok jobbat, én egy egykori barátnőmmel sem jövök ki jól, amióta gyerekeink vannak, annyira elvitte más irányba őt ez a gyerek téma. Gondolom szerinte meg engem, de ez a lényegen nem változtat.

Csukd be a szemed, ha valami nem tetszik, vagy máshogy csinálnád, ha nem akarod, hogy rámenjen a kapcsolatotok. Nem veszélyezteti a gyereket és ennyi.

2022. szept. 14. 09:41
 40/42 anonim ***** válasza:
78%
A saját magad bajával foglalkozz. Én is mennék mindennap étterembe meg fizetnék 400 ft-ot egy kávéért egy menci kis kávézóba, ha lenne miből.
2022. szept. 14. 09:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!