A sógornőm fel sem fogja az anyasággal járó felelősséget, terhet? Mit tegyek, hogy kicsit benőjön a feje lágya?
24 éves, azt érzem rajta, hogy nagyon nem kellett volna még nekik gyerek.
Ő inkább egy kis barátnőnek nézi a babát, folyton felnőtt ruhákba öltözteti, pl. Vans, meg Nike cipőt ad a 10 hónapos gyerekre, az a délelőtti programjuk, hogy elindul vele sétálni, aztán valamelyik kávézóban ül a barátnőivel a gyerekkel együtt, utána meg átvonulnak ebédelni valahová. Nyáron is nonstop ott voltak náluk a barátnői, egyszer nem tudtunk úgy menni, hogy legalább 2-3 ne legyen ott. Napközben ittak, buliztak, a gyerek meg bent aludt bébiőrrel... És tökmindegy, hogy a sógornőm nem ivott, megőrülnék, ha valaki a gyerekem mellett inná le magát.
Mikor terhes volt, téma volt, hogy vajon milyen színű lesz a baba haja, mert náluk mindenki szőke hajú, kék szemű. Mondta, hogy nem tudja, de ha nem szőke hajú babája lesz, bizony hamar megismeri majd a hajszínezőt. Végül teljesült az álma, lett egy szőke hajú, kék szemű kislánya, de simán kinéztem volna belőle, hogy egy idő után tényleg elkezdi színezni a gyerek haját, vagy fodrászhoz hordani emiatt.
Még a terhesség elején ilyeneket mondott, hogy neki csak lánya lehet, mert egy fiút ő biztosan nem tudna szeretni úgy, mint egy kislányt, ki vágyik egyáltalán fiú gyerekre (jelzem, két fiam van, úgy mondta ezeket). Mikor csináltatták a Prenát, akkor is nem azon aggódott, hogy minden rendben legyen, hanem azon, hogy ugye kislány lesz?!
És ez most is benne van még, mert minden hófehér, bézs, púderrózsaszín vagy szürke a gyereknél, legyen az akár babakocsi, bútor, játék vagy ruha. Múltkor is itt voltak, már hűvösödött és mondta, hogy tudnék-e hozni a babának egy takarót. Kivittem a fiam dínós plédjét, közölte, hogy ő abba nem tekeri be a gyereket, mert NEM SZÉP és fiús...
Vagy szóba jött a tesótéma, mire mondja, hogy ők majd 3-4 év múlva kezdenek el próbálkozni megint, mert addigra fog kelleni neki kisbaba, mert a gyerekek addig a legaranyosabbak, ameddig kis pici ovisok, ahogy elkezdik az iskolát és elkezdenek nőni, nyúlni, egyre kevésbé aranyosabbak. Most őszintén, egy anya hogy mond ilyet???
Lehet, hogy negatívan írtam most róla, de őt is sajnálom/féltem. Mert nem lesz neki egyszerű ilyen felfogással kezelni egy dacos 3 évest, aki bizony lehet, hogy éppen pókeremberes pólóban akar majd oviba menni, nem a szép, letisztult pasztellrózsaszín felsőben. Vagy mindenáron a hupilila színű cipő kell neki, nem a menő Vans.
Az unokahúgomat is féltem, mert szerintem egy gyereknek sem tesz jót az, ha ennyire hamis képet kap a világról, így le van korlátozva (pl. nincsen színes játék, nem járnak játszótérre, stb).
Hogy beszéljek vele, ha nem szeretném, hogy tolakodásnak vegye?
Vans és Nike cipő - délelőtti program: kávézik a barátnőivel - utána étteremben ebédelnek
Nem akarod hívni a gyámügyet?
Kapaszkodj meg, mivel úgy alakult most sajnos, hogy a férjem sokat dolgozik, így a barátnőimmel megyek mindenhova, ők is sokat vannak nálunk, én is sokat vagyok náluk. Hőgutát fogsz kapni, de van hogy gyerek nélkül is megyünk és a múltkor még bulizni is voltunk, hajnalba értünk haza.
Én sose voltam olyan depressziós, mikor egyedül kellett lennem a gyerekkel. Imádom őt, de napi 14-15 órát eltölteni szótlanul, hogy nem tudsz senkivel semmit se megbeszélni, és csak telnek a napok, hát aki bírja, bírja, aki nem az nem. Én alapjáraton lelkis vagyok, és szeretem a problémáimat kibeszélni, és azonnal.
Ez ugyanolyan mint az a nő, akinek felcsinálta a férje a szeretőjét: nem hiába csalt meg, ne zabizd a gyereket, ne qrvázd a nőt.
Pár hónap múlva a másik szemszögből: mit akarsz a fattyaddal? Nem szégyelled magad? Más férjének beszülni?
Úgy szeretem a hozzád hasonlóakat.😂🤦♀️
Mi lenne, ha kihúznád az orrodat a sógornőd seggéből, nem akarnád az okoskodó fontoskát játszani, és elfogadnád, hogy nem mindenki begyöpösödött leharcolt momzilla..
Neked annyira nincs közöd semmihez.. Érted? Semmihez! Nincs közöd mibe öltözteti, hogy neveli, mit gondol vagy érez, mit csinál egész nap..a szabadidejében Semmihez semmi.
Hiába a férje a testvéred..
Szóval mássz le a magas paciról, és ülj fel egy pónira..
Ne vergődj másnak az életén. Ne akard megmondani neki, hogyan kellene jónak lennie. Lehet ami neked jó, neki nem az.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..
És ez csak kettő a sok közül... Itt miért nem érvényesül a "Neked annyira nincs közöd semmihez... Érted? Semmihez!" elv? Vagy ha a kérdezőket kell valamiért rugdosni, akkor ez nem számít?
Mert náluk is ugyanígy téma volt a baba neme, mindenáron még a 12. hét előtt tudni akarta a Prena teszteredményt is. A babaszobánál, babaholmiknál is ugyanez megy.
Botrány, ahogy egyesek ezen az oldalon megnyilvánulnak. Én nem írtam itt semmi bántót senkire, a sógornőmre sem. De ez, hogy kapásból valaki leírja, hogy hülye vagyok, meg "leharcolt momzilla", ez valami nonszensz. Férjetekkel is így tárgyaltok otthon? Gyerek mit lát, miben nő fel? Hogy anyuka szájából kilóg a kapa? Vagy csak az anonimitás ad nektek ekkora bátorságot?
Egészen addig, ameddig nem veszélyeztetik a gyermeket, csak és kizárólag a szülők magánügye, hogyan nevelik a gyereküket. Itt pedig egyértelmű, hogy nem arról van szó, hogy veszélyeztetnék. Hanem arról, hogy úgy nevelik, ahogyan az a te értékrenddel ellentétes. De ezt a békát sajnos szó nélkül kell lenyelned, mert semmi közöd a dolgaikhoz. Itt nem számít, hogy közeli rokon vagy. Nem vagy sem az apja, sem az anyja annak a gyereknek, másnak pedig nincs beleszólása a nevelésébe, ameddig nem veszélyeztetik.
Mindannyian mások vagyunk, és mást tartunk jónak, a gyereknevelés pedig főleg olyan dolog, amit ezer és ezerféleképpen lehet csinálni. Ami szerinted jó, az könnyen lehet, hogy nem tetszik másnak, de el kell fogadni.
Biztosan hallottad már, hogy boldog szülő nevel boldog gyereket. Ha ez a lány a barátnői közt időzve tudja jól érezni magát az otthon töltött évek alatt, akkor hát tegye. Jobb a gyereknek egy barátnőzős anya, mint egy agyonfrusztrált, lehangolt, depresszív anya.
Az életkor meg csak egy kis dolog. Ha 35 fölött szülte volna, sokak szerint az lenne a baj, hogy már túl rugalmatlan hozzá. A 24 éves lány sem marad örökké 24 éves, és bizonyos szinten benő majd az ő feje lágya is. Én is sok mindent máshogyan láttam a világban 24, mint 30 évesen. Könnyen lehet, hogy a gyerekkel együtt nő majd fel.
Nagyon érzékeny terület ez, és jobb, ha mindenki csak a saját háza táján sepreget. Az én sógornőm hason altatta mind a két lányát a kezdetektől, egy éves koruktól napi két mesét néztek, és sokszor iszonyatosan ordenáré módon viselkedtek, mert a világon senki nem szólt rájuk. Én ezekben a dolgokban teljesen máshogy gondolkodom, teljesen máshogy csinálnám. De soha nem szóltam egy szót sem, mert nem kérdezték a véleményemet, és a világon semmi közöm hozzá.
Figyelj, Kérdező, a Gyakorikérdések egy trash oldal. Az emberek nagy része azért jár ide, mert itt névtelenül ki tudja adni a fáradt gőzt. Nem csak ebbe a kategóriába, az összesbe. Bármit kérdezel, ami csak egy picit is megosztó, beléd fognak rúgni, mert azért vannak itt. Nem fogom magam fényezni, velem is előfordul, én se karitatív célokból járok ide.
Ez a kérdésed most legyen egy jó lecke arra, hogy ha nem akarod magad ilyesminek kitenni, ne tegyél itt fel ilyen kérdéseket. Abba most nem mennék bele, igazad van-e vagy sem, ez pont egy olyan téma, ami nem fekete-fehér. És teljesen igazad van abban is, hogy ha a sógornő nevében írtad volna ki, egészen más válaszokat kaptál volna, nagyrészt ugyanezektől az emberektől. Ez a névtelen fórumok átka, itt mindenki megmutathatja azt az oldalát is, amit egyébként szeretne titkolni.
Peace!
Ne tégy semmit. Szeresd a kicsit továbbra is, légy normális sógornő és nagynéni, többet úgysem tudsz, meg minek is? Vannak a sógornődnek érdekes gondolatai, de hidd el, mérföldekkel rosszabb anyák léteznek (ami azt illeti, ő szerintem nem is rossz anya, csak kissé egyedi).
Hidd el, a legtöbb dolgot, amit gondnak látsz, az idő megoldja.
Pár év, és nem lesz egyszerű éttermezni, inni, bulizni a gyerek mellett. Mivel anya vagy, te is tudod, hogy gyerekkel csak úgy repül az idő. Vagy lesz egy kisöcsi, és megtanulja, hogy a fiú is gyerek, a dínós is elfogadható minta stb.
Bizonyára érzed te is, hogy a gyereknevelésben egy csomó dolog van, amiben a szülő akarata nem érvényesül, hanem a gyerek igénye felülbírálja. Majd lesz ilyen nála is. Addig meg hadd öltöztesse azt a babát úgy, ahogy akarja, hiszen ő az anyukája.
28-asnál a nagyon nagy pont!
Ez egy ilyen asszony dühöngő, és igen, itt aki rád mosolyog kedvesen a Tescoban a kasszánál, az itt minősíthetetlen stílusban adja elő a "gondolatait", amiket lehet nem is úgy gondol, csak csakazértis alapon ellent tudjon mondani, és alpári módon be tudjon ugatni egy ismeretlennek ismeretlenül.
Nem tagadom, ahogy a 28 írja, velem is fordult már elő ilyen, hogy paraszt módon válaszoltam, de hamar észrevettem magamat, hogy ez mennyire gáz, mert onnantól kezdve, aki nem tud kulturáltan megnyilvánulni, a mondandója is teljesen értelmét veszti.
Vajon milyen lehet annak a személynek a válasza, aki azon élvez, hogy kapásból lehülyézhet másokat, mert tudja, hogy itt nem vágják szájba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!