Velem van a gond, ha a semmire (valóban szinte a semmire) nem szívesen vállalnék gyereket?
Összesen öten vagyunk testvérek és abból én vagyok az egyetlen fiú, rajtam kívül már mindenkinek van családja, gyereke. A testvéreim egy kivételével szinte mind jól házasodtak és nem is mondanám őket hülyének (diploma, több nyelvet beszélnek), de sokat nyomott a latba, hogy jó emberhez mentek férjhez is. Az az egy pedig, aki nem így tett, az hozzáment egy alkoholista segédmunkáshoz, aki sajnos a munkahelyére is gyakran nehezen tud betalálni. Örökségre gyakorlatilag egyáltalán nem számíthatunk, a szüleink szószerint mindent elherdáltak (nem hibáztatom őket, sajnos ez a valóság). Amikor nézem a hitel lehetőségeket ingatlanra, akkor az élettől is elmegy a kedvem, amikor látom a havi törlesztőt és a 20-30éves futamidőt. Néha azt érzem, hogy ugyan nincs semmim, de amíg egy ilyen rabszolga levél aláírására nem adom a fejem, addig legalább szabad vagyok.
Mindemellett foglalkozok a tanulmányaimmal, de három év múlva harminc leszek gyakorlatilag és szinte semmit sem tudok felmutatni.
Nincs veled gond.
De ha szeretnél családot, miért nem változtatsz az életeden?
Szabad vagy de mégsem, mert laknod azért kell valahol és az albérlet drágább, mint egy törlesztőrészlet. Egy százezres albérletnél ez 5 év alatt már hatmillió forint, amit nem a saját lakásodba fektettél, hanem máséba.
A gyerekvállalás pedig nem csak pénz kérdése, hanem a stabil, harmonikus párkapcsolaté is. Albérletbe is születnek ám gyerekek.
Igen, a fő szempont nálam is ez.
Tehát sokaknál azt veszem észre, hogy a gyerek azért kell, mert ez egy társadalmi elvárás, illetve boldoggá teszi az embert. Én a gyerekben mást látok és nem hiszem, hogy elégedett lennék, ha egy takarító lenne (nem nézem le őket), ergo körülményeket kell biztosítani ahhoz, hogy ki tudjon a kis világa alakulni. Gyermekkor legyen stressz és problémamentes, lesz neki gondja majd, ha felnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!