Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gond lehet, ha más lesz a...

Gond lehet, ha más lesz a baba lakcíme, mint ahol valójában élünk?

Figyelt kérdés

A férjemnek, és nekem is van külön - külön állandó lakcímünk, ez mindkettőnknél a szülői ház.

Van egy saját lakásunk,ami csak tartózkodási helynek van megadva.

Azért ragaszkodtunk eddig az állandó lakcímünkhöz, mert van egy nagyon jó körzeti fogorvosunk, nem akartuk elveszíteni.

Most derült ki számomra, hogy a baba az én állandó lakcímem fogja megkapni.

Ez okozhat gondot például a gyermekorvos esetében? Épp tegnap voltam lepecsételtetni a kiskönyvem a választott orvosnál, aki körzeten kívül nem vállal, és az volt a feltétel, hogy nekem valamelyik címem ide szóljon.

A baba címe viszont a város másik végébe fog szólni, mert az állandóm ott van.

Jobb lenne átíratnom magam állandóra a saját ingatlanunkba?

2022. márc. 24. 16:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jobb lenne ha mindannyian ugyanoda lennétek bejelentve.
2022. márc. 24. 16:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Illetve később óvodai körzet miatt is problémás lehet.
2022. márc. 24. 16:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A babát is jelentsétek be tartózkodási helyre. Nekünk úgy volt, és felvették mindenhova (ovi, suli, doki).
2022. márc. 24. 16:42
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

Szia szerintem keress másik orvost.

Nekünk is más volt a lakcím ahol laktunk ahhoz semmi közünk nem volt papíron . Senkit nem érdekelt h mi a lakcímünk a védőnő volt fix és így kerültünk a körzetis dokihoz. Pont nem érdekelte h egy másik városban van a címünk.

Jelzem most se vagyunk bejelentve a házunkba és így is át vett az új házi gyerek doki.

2022. márc. 24. 16:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az automatikus leveleknél lehet gubanc a címek miatt, de így hogy az a cím családon belüli, így nem gond.

Legegyszerűbb ha tartózkodási címre jelentitek be oda, ahol laktok. Védőnő is azt fogja beírni, mert neki is az a fontos hogy mi az életvitelszerű.

2022. márc. 24. 17:03
 6/11 A kérdező kommentje:

A gyerekorvost semmiképp nem változtatom meg, mert ő az egyik legjobb a városban, és örülök, hogy eleve nála lehetünk majd. Körzeten kívülről meg ugye nem fogad.

A védőnőm se fix, 7 hónapos várandós vagyok, és a héten a negyediknél voltam, mert most folyamatos helyettesítések vannak, és tök gáz... 😅

Gondoltam rá, hogy neki is legyen a saját lakásunk a tartózkodási címe, de tartok tőle, hogy a bölcsibe sem akarják majd felvenni, mert annyira népszerű, mindenki ide akar bekerülni, hogy az állandó lakcímesek előrébb kerülnek majd.

Nyilván neki akarom a legjobbat, én lemondok a fogorvosról és járok máshoz, ha arról van szó, hogy neki úgy mindenből a legjobb adatik meg. 😊

Csak totál tévképzetben voltam eddig, mert azt hittem,az lesz az állandó lakcíme, ahová hazahozzuk.

2022. márc. 24. 17:47
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekünk is a szülői ház az állandó lakcímünk. Albérletben lakunk, néhány éven belül tervben van a saját ház, majd oda bejelentkezünk mindannyian. 8 hónapos a baba, itt van a gyerekorvos, ahol élünk, szakrendelésre is be tud utalni helyben, voltunk már többször.

Lehet, butaságot kérdezek, de ha ti vagytok a tulajdonosok, miért nem jelentitek be a gyereket állandóra a lakásotokba? Alapértelmezettnek a te állandó lakcímed lesz a lakcímkártyáján, de semeddig nem tart őt is bejelenteni, nem?

2022. márc. 24. 17:59
 8/11 A kérdező kommentje:

Tehát alapjáraton kijön a nagyszülői címmel a lakcímkártyája, és menjünk be átíratni az ő állandóját a saját lakásunkra?

Ez is logikusnak tűnik, de nem gond, hogy az ő állandója nem egyezik egyikünk állandójával sem?

Nagyon nem vagyok tisztában azzal, hogy a lakcímeknél mit lehet, és mit nem. 🥺

2022. márc. 24. 18:05
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan nem értem mi a jó égért nem lehet mindharmotoknak rendesen bejelentkwzni oda, ahol éltek
2022. márc. 24. 18:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Hivatalosan be kell jelentkezni oda, ahol laksz (ha mást nem tartózkodási címmel).

Papíron mi is Budapesten laktunk a gyerekkel, az apja meg agglomerációban, de nálunk ezt elcsexték, mert én kértem, hogy legyen az itteni címe az állandó, de nem voltak hajlandóak ezt megadni, pedig elvileg az apa címe is választható, csak én azt hittem nem lehet.

A szívás az volt, hogy az összes nyomorult papírját odaküldték, én meg rohangálhattam Pestre érte (albérlőim vannak azon a címen, szerencsére normálisak és elraktak mindent).

Úgyhogy mi aztán mentünk hárman az önkormányzatba lakcím módosításra. A doki meg a védőnő nem kérte az igazolványokat, már felvehet orvos akkor is, ha nem hivatalosan tartozol oda, csak nem muszáj neki.

2022. márc. 24. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!