Gond lehet, ha más lesz a baba lakcíme, mint ahol valójában élünk?
A férjemnek, és nekem is van külön - külön állandó lakcímünk, ez mindkettőnknél a szülői ház.
Van egy saját lakásunk,ami csak tartózkodási helynek van megadva.
Azért ragaszkodtunk eddig az állandó lakcímünkhöz, mert van egy nagyon jó körzeti fogorvosunk, nem akartuk elveszíteni.
Most derült ki számomra, hogy a baba az én állandó lakcímem fogja megkapni.
Ez okozhat gondot például a gyermekorvos esetében? Épp tegnap voltam lepecsételtetni a kiskönyvem a választott orvosnál, aki körzeten kívül nem vállal, és az volt a feltétel, hogy nekem valamelyik címem ide szóljon.
A baba címe viszont a város másik végébe fog szólni, mert az állandóm ott van.
Jobb lenne átíratnom magam állandóra a saját ingatlanunkba?
Kedves 9-es, írtam, hogy eddig miért volt egy állandó lakcímünk is, meg egy tartózkodási is. Hivatalosan mindkettő feltüntetve a lakcímkártyánkon.
Csak akkor járhattunk ahhoz a fogorvoshoz, akihez mindig is, ha az állandó lakcímünk az ő körzetébe szólt.
Itt senki nem fogad körzeten kívülről, sem a fogorvos, sem a gyerekorvos, sem a felnőtt háziorvos. Ennyi az egész, nem több. De mivel most a baba érdekei azt kívánják, nem lesz többé két címünk, hanem a saját lakásunk, ami eddig hivatalosan be volt jelentve tartózkodási címnek, át lesz írva állandóra.
Csak eddig fel sem merült, hogy ez gond. Most már tudjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!