Valójában mekkora az esélye a botulizmusnak, liszterózisnak?
10 hetes terhes vagyok, igyekszem figyelni mindig arra, hogy mit eszek, de ma a nagyon megkívántam egy Il Treno-s salátát, volt benne főtt tojás (rendesen megfőve), csirke (ezt nem ettem meg, csak egy-két falatot belőle), és sajnos utólag döbbentem rá, mikor már ettem belőle, hogy a tetején majonéz volt, valamint a sajt parmezán... tuti friss volt minden, de eléggé megijedtem, hogy lehet-e baj... kolbászt, egyéb lágy sajtokat nem eszek, bár a védőnő mondta, hogy frissen lehet, de ebbe most eléggé beletrafáltam.
Mekkora az esélye, hogy lesz baj? Vagy ezek inkább főleg csak óvaintések, elővigyázatosságok?
Köszönöm a válaszokat!
Kizártnak tartom, hogy igazi majonéz lett volna benne, szinte mindenhol boltit használnak. Csirke, tojás nem nyers volt, akkor mégis mi a bajod? 😊
Én amúgy ettem lágy sajtokat, csak figyeltem, h pasztőrözött legyen, sonkát is simán, szalámit is. Házit nem, illetve tiramisut sem, csak sajátot, amibe nem tettem tojást.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem, a husi is meg volt főve, de nem ízlett a fűszerezése, ezért nem ettem meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!