Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinált teszt eredményben...

Kombinált teszt eredményben nagyon alacsony a Down-szindróma, a 2. genetikai vizsgálaton pedig orrcsont egyhez közelít. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Történt már olyan valakivel, hogy az első genetikai vizsgálaton is minden rendben volt, illetve elvégeztettem a kombinált tesztet is, ahol alacsony volt a kockázat a Down-szindrómára. A második genetikai vizsgálaton azonban az orrcsont 4,2 mm volt. Minden más érték teljesen rendben volt. Az orvosnak (magánrendelés) kötelessége volt felajánlani a magzati kromoszóma vizsgálatot mert az orrcsont értéke egyhez közelít, de még így is határértéken belül van.

Megijesztettek minket, mert jelenleg 19 hetes várandós vagyok és többször is jelezték, hogy nincs sok időnk.

Esetleg járt már valaki hasonló cipőben? Ti hogy döntötteket, elvégeztetek még több vizsgálatot, úgy is, hogy kis esély lenne az betegségre? Tudnátok tipped adni, hogy mit tegyünk? Magzatvíz mintavételtől félek, mert olvastam/hallottam, hogy elég magas a kockázatú.

Köszönöm

tegnap 22:04
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

Az amnio kockazata fel %. Nekem volt, lekopogom, semmi baj nem tortent.

Egyebkent prena teszt. Viszont ha az rossz eredmenyt mutat, es nem szeretnenek megtartani, akkor kell az amnio is, csak arra hivatkozva lehet kerni a terhessegmegszakitast, a prenara nem.

tegnap 22:12
 2/9 anonim ***** válasza:
59%

Pedig én amniocentézisre mennék. Ha pozitív, akkor pedig abortusz.

Sajnos, nem habostorta egy Down szindrómás gyerek, felnőtt nevelése.

Főleg úgy, hogy az enyhe eset kevés. Azt a keveset nagyítják föl.

A nagyobb része felnőtt korában agresszív, nehezen kommunikál, és közepes vagy súlyos értelmi fogyatékos.

Vannak más súlyos problémák is,amiket itt a gyk-n nem írnék le.

De egy biztos. Ezt 100%-ra kell tudni.

Ha bevállaljátok a babát, és egészséges, minden oké.

De ha nem,azt tudnod kell,hogy egyáltalán nem biztos, hogy a manapság a médiában megjelenő cukorbogyó, szinte önellátó Down-os gyereket kapjátok az élettől!

Itt is van 2 anya a környékünkön. Down-os kislány, a másik családnál kisfiú. Mindkettő a aúlyosabb változat!

Nem beszélnek, nagyon-nagyon nehéz őket kezelni.

Én őszinte embernek tartom magam, így itt sem a rózsaszín cukormázat szoktam leírni. Ez van.

tegnap 22:17
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Mivel ez már a második genetikai ultrahang volt félidős vagy. Itt már nem az a kérdés hogy megtartja -e az ember egy esetleg beteg babàt vagy sem, hanem az hogy hogyan készülünk fel egy esetleges beteg baba születésére.

Ha félsz a vizsgálattól akkor ne végeztesd el. De ettől függetlenül tájékozódhatsz a betegségről, hogy ha esetleg down-os lesz a baba akkor mi vár rátok. Esetleg a Down baba alapítvánnyal fel tudod venni a kapcsolatot, szerintem ők többet tudnak segíteni.

tegnap 22:41
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
De, utolsó, pont az a kérdés. 24. hétig lehet megszakítani orvosi indokkal a terhességet.
tegnap 22:48
 5/9 anonim ***** válasza:
79%

Én rögtön mennék prena tesztre és magzati szív UH-ra.

Csak Downra 99.000 Ft a prena, plusz kb 30.000 Ft a szív UH. A legócskább babakocsik drágábbak ennél, inkább erre szánja rá az ember a pénzt.

tegnap 22:53
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Down-os baba esetén is? Nem csak akkor ha élettel összeegyeztethetetlen a baba várható állapota? Én úgy tudom ennek extra szigorú kritériumai vannak és a down szindróma nem tartozik közéjük, de lehet hogy tévedek, akkor tárgytalan a korábbi hozzászólásom.
tegnap 22:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#6 Tévedsz. A down súlyos genetikai rendellenesség, meg lehet miatta szakítani a terhességet 24. hétig.

Ha nem így lenne semmi értelme nem lenne a 12.heti UH-nak sem, hiszen az alapján se lehetne már elvetetni, hiszen addigra túl van a 12.héten...

tegnap 22:58
 8/9 anonim ***** válasza:

6!

A Down szindróma pont elég ok rá! Szerinted nem?

tegnap 23:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Kerj genetikai tesztet, prena nifty stb!!
tegnap 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!