Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sajnos magas kockázatú lett a...

Sajnos magas kockázatú lett a kombinált teszt eredményem 1:4. Mire számíthatunk? Akinek hasonló eredménye volt vègül beigazolódott a Down szindróma? Megyek magzatvíz vètelre, tudom az ad majd pontos diagnózist de addig is megesz az ideg.

Figyelt kérdés

jún. 17. 15:50
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos erre nem lehet mit mondani, 4bol egy az eselyed, most mi hiaba irjuk, hogy nem lett az, ha mi epp a 3. voltunk a negybol.

Csak bizni tudsz a legjobbakban. Mikor mesz ? Sajnos annak is ido mig megjon az eredmenye.

jún. 17. 15:56
 2/45 anonim ***** válasza:
96%
Sajnos ez ilyen, tényleg nem lehet most több infót mondani, mint hogy 1:4. Azért még itt is sokkal valószínűbb, hogy egészséges a kicsi. Kitartás, és reméljük, hogy nem ti vagytok az az 1.
jún. 17. 16:00
 3/45 anonim ***** válasza:
100%

Mit mutatott az uh? Hasonló rossz aránynál, 40 feletti kolléganőmet azzal nyugtattam, hogy ha a dokija szerint az uh alapján nincs jele a Down-nak, akkor talán szerencséje lesz. Persze nyilván a magzatvízvétel volt a perdöntő, de ez egy kicsit megnyugvásra adott neki okot.

(Valóban nem volt Down-os a magzat, egészséges kislányt szült.)

jún. 17. 16:02
 4/45 anonim ***** válasza:
100%
Nézd így: 75% az esélye, hogy egészséges. Ezenkívül a kombinált az egy valószínűségszámítás. Nem a baba dns-ét nézi, hanem egyéb értékeket. Abból is azt nézik, hogy akiknek ilyen, vagy ehhez hasonló értékeik lettek kinek lett beteg gyereke. Ez még nem jelenti azt, hogy a tiéd az lesz. Nagyon szurkolok, hogy minden okés legyen, de az lesz :) hány éves vagy amúgy?
jún. 17. 16:04
 5/45 anonim ***** válasza:
24%
Remélem nem lesz semmi baj, de én már a legkisebb gyanú esetén sem tartanám meg.
jún. 17. 16:16
 6/45 anonim ***** válasza:
70%
Az a 75% igazából 80 %, bár a lényeget tekintve mindegy. Mindenesetre még mindig több az esély arra, hogy egészséges lesz. Ez a kombinált teszt egy nagy paráztató módszer, remélem minden rendben lesz!
jún. 17. 16:17
 7/45 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem így működik. A rossz kombinált teszt eredmény még nem elég ok az abortuszra, mindenképp kell magzatvízvétel, az viszont közel 100%-os eredményt ad. 12. hétig lehet ok nélkül abortuszra menni, mivel a kombi teszt alapból akkörül van, ez nem opció.

jún. 17. 16:25
 8/45 anonim ***** válasza:
79%

Nincs értelme a kombinált teszt ismeretében külön latolgatni a kort, uh-eredmémyt vagy a labort. Ezek az 1:4 arány kiszámításánál mind figyelembe lettek véve. Nincs olyan összefüggés, hogy ha úgy jött ki az 1:4 hogy az uh jó de a labor rossz meg az anya kora magas akkor igazából alacsonyabb az arány, mert akkor már eleve ezt az alacsonyabb arányt adnák meg.

Viszont szerintem olyan nagy szerencse se kell ahhoz, hogy az ember pont a 75%-ba essen. 75% az egyáltalán nem kevés. Az lenne a szomorú meglepetés, ha a kérdező nem oda esne.

Szerintem az a megfogalmazás is megtévesztő, hogy ez a teszt "csak" valószínűségszámítás. Ugyanis az orvoslásban nagyon sok teszt ilyen, csak nem mindenhol kötik ilyen transzparens módon az orrunkra a hibaszázalékot. A tudományban, de a mérnökségben is nagyon sokszor kénytelenek vagyunk konfidenciaszintekkel dolgozni. Amikor valami "biztos", akkor is van egy kicsiny hibaszázalék amit elhanyagolunk.

Ezzel együtt értem, hogy ezt lelkileg nehéz megélni, nekem is az lenne.

jún. 17. 16:25
 9/45 A kérdező kommentje:

#1 holnap megyek genetikai tanácsadásra ,ahol gondolom megbeszéljük a tovàbbiakat. Úgy olvastam hogy a 16 . héten vègezhező el a vizsgàlat nekem az mèg nem 4hèt

37 éves vagyok

Köszönöm a biztató szavak Nektek!🙂

jún. 17. 16:53
 10/45 anonim ***** válasza:
90%

Nekem 1:109 jott ki, februarban. Marciusban volt a mintavetel, aprilisban derult ki, hogy egeszseges a baba. Minket is vert a viz, de mast nem tudtunk tenni, mint varni, es hinni a jo eredmenyben.

Kivanom a legjobbakat! Es ha lesz kovetkezo terhesseged, felejtsd el a kombinaltat. Nekem is ezt tanacsoltak.

jún. 17. 17:05
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!