Sajnos magas kockázatú lett a kombinált teszt eredményem 1:4. Mire számíthatunk? Akinek hasonló eredménye volt vègül beigazolódott a Down szindróma? Megyek magzatvíz vètelre, tudom az ad majd pontos diagnózist de addig is megesz az ideg.
4es vagyok
Minél idősebb vagy annál rosszabb eredményt hoz a genetikai. 16. Hétig lehet elvégezni. Minél előbb végeztessétek el a mintavételt, mert ha ne adj isten baj lenne, akkor 16. Hétig fejezik be művileg a terhességet, tudtommal utána meg kell szülni.
Viszont tuti csak a korod miatt kaptál rossz értékeket. Nagyon szurkolok nektek :)
12!
Ez azért nem olyan biztos sajnos, én 36 éves voltam, és mindhárom értékem 1:többezer lett, szóval csak a kor miatt nem lesz ilyen rossz az arány.
Szurkolok neked, kérdező, hátha már holnap megnyugtatnak kicsit a genetikain, aztán jó eredményt kaptok végül. 20-80% azért nem olyan szörnyű, ha belegondolsz, sokkal több az esély az egészséges babára!
Szia, nálam sajnos beigazolódott.
A kombinált teszt eredménye 1:100 volt, majd a méhlepényből vett minta igazolta a Down szindrómat.
Nagyon sajnálom!Tudom min mész keresztül :(
Én a kombinált tesztet nem tartom semmire. Pont ezért csináltattam prena tesztet, hogy ne tegyem ki magam felesleges idegeskedésnek.
Ha van pénzed csináltasd meg a prenát. 99 ezer csak a down szűrés, 200 ezerért meg sok mindent meg néznek. A kombinált teszt az egy becslés. Én nekem ne becsüljenek, utána meg idegeskedhetek a magzatvíz mintavétel miatt, az miatt van esély a vetélésre is stb…
Szóval ne vàrj 4 hetet, ne menj mintavételre. Menj csináltass egy prena tesztet, pár nap alatt van eredmény.
16
Én azért ajálgatom a prenát, mert valószínű nincs is semmi baja a babának. Ez csak egy becslés. És ha a prenán kiderül 4-5 nap alatt hogy nincs baj akkor megkíméli magát attól, hogy ilyen állapotban várjon az eredményre még 1 hónapig.
17!
Nekem a Prena több, mint 2 hét volt, ha addig vár, és sajnos beigazolódik, hogy beteg a baba, akkor kicsúszik az időből...
Max. a kombinált helyett lett volna jó a Prena vagy más nipt teszt, de ez már késő bánat, szerintem már ne variáljanak (max. ha van fölösleges pénzük, akkor csinálják meg a Prenát a magzatvíz-mintavétel mellett, és akkor max. hamarabb megnyugszanak, ha pedig bekövetkezik a legrosszabb, akkor is tudnak haladni az abortusz intézésével, ha folyamatban van az amniocentézis).
A kolléganőmnek ciszták voltak a magzat veséjében /agyában/hasában, 3 feletti nyakiredője volt,és 1:6 volt a kombinált teszt eredménye.Neki mondta a doki,hogy ne is reménykedjenek ez rettentő rossz eredmény.
Egészséges fia született.
18
Azt írta a kérdező az előző kommentjében, hogy a 16. Héten végzik a mintavételt ami neki még 4 hét. És ha 4 hét múlva leveszik még az is hetek mire annak lesz eredménye. Akkor a 6-10 napos prena akkor sem hónapok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!