Sajnos magas kockázatú lett a kombinált teszt eredményem 1:4. Mire számíthatunk? Akinek hasonló eredménye volt vègül beigazolódott a Down szindróma? Megyek magzatvíz vètelre, tudom az ad majd pontos diagnózist de addig is megesz az ideg.
Chorionboholy-biopszia
Ezt a 10-11.héttől veszik. Nem kell hetek várni
#10 vagyok
En 14 hetes voltam, amikor rossz eredmenyt kaptam, 18 amikor elvegeztek a mintavetelt (amit ugy olvastam 15-20 het kozott lehet) es 22 hetes amikor megkaptuk annak az eredmenyet. A mehlepeny biopsziat 11-13. het kozott, tehat a kombinalt teszt utan arra kevesebb az esely, mint a magzatviz mintavetelre.
Én ilyen lelkiállapotban biztosan megcsinaltatnám a prenát, várakozas helyett. Ha az negatív, lehet, hogy akkor is elmennék magzatviz mintavételre, de az már csak egy extra biztositék lenne, mert a nipt tesztek elég megbízhatók.
Az én orvosom 35 felett nagyon nem ajanlja a kombinalt tesztet. Azt mondja, hogy a kor miatt szinte borítékolható a többé-kevésbé rossz eredmeny, felesleges stressz.
Én nipt tesztet csináltam a kombinált helyett, kijött a down, ez 12.héten volt, pénteken, kedden már meg is volt a méhlepény biopszia és péntekre a kezembe volt a rossz eredmény, hétfőn meg is volt az abortusz a 14.hétben.
Én direkt azért vetettem le minnél korábban a nipt tesztet hogy ne szülnöm keljen ha baj van, így is egy nagyon fájó emlék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!