Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A sógornőm fel sem fogja az...

A sógornőm fel sem fogja az anyasággal járó felelősséget, terhet? Mit tegyek, hogy kicsit benőjön a feje lágya?

Figyelt kérdés

24 éves, azt érzem rajta, hogy nagyon nem kellett volna még nekik gyerek.

Ő inkább egy kis barátnőnek nézi a babát, folyton felnőtt ruhákba öltözteti, pl. Vans, meg Nike cipőt ad a 10 hónapos gyerekre, az a délelőtti programjuk, hogy elindul vele sétálni, aztán valamelyik kávézóban ül a barátnőivel a gyerekkel együtt, utána meg átvonulnak ebédelni valahová. Nyáron is nonstop ott voltak náluk a barátnői, egyszer nem tudtunk úgy menni, hogy legalább 2-3 ne legyen ott. Napközben ittak, buliztak, a gyerek meg bent aludt bébiőrrel... És tökmindegy, hogy a sógornőm nem ivott, megőrülnék, ha valaki a gyerekem mellett inná le magát.

Mikor terhes volt, téma volt, hogy vajon milyen színű lesz a baba haja, mert náluk mindenki szőke hajú, kék szemű. Mondta, hogy nem tudja, de ha nem szőke hajú babája lesz, bizony hamar megismeri majd a hajszínezőt. Végül teljesült az álma, lett egy szőke hajú, kék szemű kislánya, de simán kinéztem volna belőle, hogy egy idő után tényleg elkezdi színezni a gyerek haját, vagy fodrászhoz hordani emiatt.

Még a terhesség elején ilyeneket mondott, hogy neki csak lánya lehet, mert egy fiút ő biztosan nem tudna szeretni úgy, mint egy kislányt, ki vágyik egyáltalán fiú gyerekre (jelzem, két fiam van, úgy mondta ezeket). Mikor csináltatták a Prenát, akkor is nem azon aggódott, hogy minden rendben legyen, hanem azon, hogy ugye kislány lesz?!

És ez most is benne van még, mert minden hófehér, bézs, púderrózsaszín vagy szürke a gyereknél, legyen az akár babakocsi, bútor, játék vagy ruha. Múltkor is itt voltak, már hűvösödött és mondta, hogy tudnék-e hozni a babának egy takarót. Kivittem a fiam dínós plédjét, közölte, hogy ő abba nem tekeri be a gyereket, mert NEM SZÉP és fiús...

Vagy szóba jött a tesótéma, mire mondja, hogy ők majd 3-4 év múlva kezdenek el próbálkozni megint, mert addigra fog kelleni neki kisbaba, mert a gyerekek addig a legaranyosabbak, ameddig kis pici ovisok, ahogy elkezdik az iskolát és elkezdenek nőni, nyúlni, egyre kevésbé aranyosabbak. Most őszintén, egy anya hogy mond ilyet???

Lehet, hogy negatívan írtam most róla, de őt is sajnálom/féltem. Mert nem lesz neki egyszerű ilyen felfogással kezelni egy dacos 3 évest, aki bizony lehet, hogy éppen pókeremberes pólóban akar majd oviba menni, nem a szép, letisztult pasztellrózsaszín felsőben. Vagy mindenáron a hupilila színű cipő kell neki, nem a menő Vans.

Az unokahúgomat is féltem, mert szerintem egy gyereknek sem tesz jót az, ha ennyire hamis képet kap a világról, így le van korlátozva (pl. nincsen színes játék, nem járnak játszótérre, stb).

Hogy beszéljek vele, ha nem szeretném, hogy tolakodásnak vegye?

2022. szept. 13. 19:38
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Nem, ezen az oldalon az az érdekes inkább, hogy mindig az adott kérdés kérdezője lehet csak a rossz és a hibás, meg a hülye. :)
2022. szept. 13. 19:55
 12/42 anonim ***** válasza:
92%
A leírás alapján nem barátkoznék a sógornőddel, mert a hideg ráz az ilyen típusú nőktől, de semmi olyat nem csinál, amivel ártana a gyereknek. Az, hogy társaság van náluk, ahol MÁSOK isznak (gondolom, senki nem fetreng a saját hányásában), meg hogy rózsaszín meg bézs minden cucca lehet nevetséges vagy ellenszenves, de semmiképp nem bűn. Megváltoztatni nem tudod, és azt meg végképp nem értem, mitől sérülne a gyerek emiatt. Legfeljebb belőle is olyan gyerek lesz, aki neked nem szimpi, hát istenem, nem vagyunk egyformák.
2022. szept. 13. 19:55
 13/42 anonim ***** válasza:
76%
Semmi szörnyűt nem csinál, nem értem mi a bajod.
2022. szept. 13. 19:58
 14/42 anonim ***** válasza:
44%

Igaza is van!

Ja nem… bocsi.

Elfelejtettem,hogy a Te véleményedet kell pártolni.

Legyen depressziós anya aki 0-24-ben mintaanyaként otthon ül a gyerekkel miközben a hormonjai kicsinálják az egész családot.

Véletlenül se merje jól érezni magát mert az unatkozó sógornője rossz szemmel nézi.

Ahogy leírod arra következtetek,hogy nem veszélyezteti a gyereket.

Gondolom játszik és foglalkozik is vele eleget nem pedig mattra issza magát hétvégente.

A babának pedig kell a szocializáció.

Szeretik ha babusgatják őket és ingerek érik.

Az egyetlen probléma a képletben te és a véleményed vagytok.

2022. szept. 13. 19:58
 15/42 anonim ***** válasza:
81%

Egyébként ne haragudj a kérdését, csak felmerült: nem arról van szó, hogy valahol mélyen irigyled őt? Persze, elsőre rögtön rávágod, hogy nem, dehogy, de ha egy kicsit tovább gondolkozol. Te valószínűleg idősebb vagy, jobban odateszed magad anyaként, több dologról mondasz le, mert úgy tartod helyesnek, erre itt ez a fiatal kiscsaj, aki kávézgat, bulikázik, barinőzik egész nap, és látszólag az ő gyereke ugyanúgy fel fog nőni. És ez bosszant téged, mert úgy tűnik, a te összes áldozatod hiábavaló.

Amúgy meg 10 hónapossal nem kell játszira járni.

2022. szept. 13. 20:06
 16/42 anonim ***** válasza:
18%
Dehogyisnem…
2022. szept. 13. 20:08
 17/42 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, téged biztos az ilyen idióták véleménye érdekel, akik fő retorikája kapásból, hogy "hülye vagy"? Szerinted ezek milyen embereket? Na ugye ;)
2022. szept. 13. 20:15
 18/42 anonim ***** válasza:
69%

Mert az sokkal jobb ember aki más életébe akar beleszólni?

Amihez zéró! azaz 0 köze van.

Ki nem szarja le,hogy az unokahúga? Semmi köze ahhoz a babához és,hogy az anyukája hogyan neveli.

2022. szept. 13. 20:16
 19/42 anonim ***** válasza:
95%

Nézd szerintem sokunk nevében beszélek, ha azt írom, hogy sokan örültünk volna a napi társaságnak. Vagy ha mondjuk olyan nyugodt babánk lett volna akivel ennyit lehet jönni menni és békésen tűri.

Most még ő dönti el mit ad rá, ha pedig neki ezek tetszenek akkor ez lesz. De mivel kislány ezért hamar lesz ezen a téren saját akarata és egyáltalán nem kizárt hogy anyuka gond nélkül megveszi majd a szemefényének a dinós pólót ha 3 évesen majd arra vágyik. Szerintem kár ilyen messzemenő következtetéseket levonnod...

Persze viszonylag kicsi a merítési hálóm, de az én fiam 4 éves. Akiket ismerek vele korú lányok azok már maguktól is válogatnak a ruhák között, mi tetszik és mi nem. Az én fiamra meg a mai napig bármit ráadhatok mert baromira nem érdekli. Biztos van ellenkező példa is. De ez annyira mindegy, nem ettől lesz rossz vagy jó ember majd az a kislány.

2022. szept. 13. 20:25
 20/42 anonim ***** válasza:
59%

Mi a baja Nike vagy a Vans cipővel?

Mi a baj a rózsaszín, bézs színű dolgokkal?

Mi a baj a barátnőzéssel?

Mi a baj az ivászattal, ha a sógornőd nem iszik?

Mi a baj azzal, hogy lányt akar?

Mi a baj azzal, hogy úgy gondolta, hogy fiúgyereket nem tudna szeretni? (Sokan gondolják így, mert félnek az ismeretlentől, ezért preferálják az egyik nemet terhesen)

Mi a baj azzal, hogy szól a zene, amikor nem a te házikódban szól?

Mi a baj azzal, hogyha viccelődik a gyereke kinézetével? (Én például azzal viccelődtem, hogy kisminkelem a fiamat, ha nem születik másodjára lányom)

Teszem azt a testvérkéd felesége màr a gyerek előtt is barátnőzött, ott is bulikázott a barátnőivel, esetleg pár ital is belefért, nekem ne magyarázd be azt, hogy a sógornőd gyerek előtt egy szórakozásra képtelen monoton kisegér volt, és gyerek születés után meg bevadult. Testvéred is tudta mit vállalt.

És még egy kèrdés: miért gondolod, hogy te olyan fene nagy tökéletes vagy, hogy másokat akarsz téríteni?

2022. szept. 13. 20:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!