Én gondolom rosszul, hogy verés járna annak a 9 és annak a 7 éves gyereknek, aki megver egy 2 és fél éves gyereket?
Most leszögezem, hogy nem érdekel, hogy ki mit lát otthon, mert én is láttam jó sok mindent otthon a négy fal között, mégse lettem pszichopata és nem bántottam másokat. És nem igazán hiszek abban, hogy a szülő a hibás csak ebben, nem minden gyereket lehet liberálisan nevelni, meg dumcsizással jobb belátásra téríteni.
Megverte a kislányomat a két unokatesója, amikor a nagyanyjuknál voltak. Anyósom többször rájuk szólt, a kislányomat ki is vitte a konyhába játszani, utána meg a két gyerek kockával kezdte dobálni. Ellökték, a karjánál, lábánál húzták, dobálták, többször ráütöttek. Legszívesebben úgy megverném őket, hogy maguk alá csinálnának, lelki szemeimmel el is képzeltem, de ott előttük is magukból kikelve elmondtam. Sógornőm felhívott, hogy el lesz beszélgetve vele. Hát sokat fog vele érni, biztos nem fog több ilyet csinálni mással se.
Mindenki szerint túlreagálom.
Ja, és anyósodnak is jár a gratuláció, hogy így vigyáz a gyerekekre, hogy engedi idáig elfajulni a dolgokat.
Az első ilyen mozdulatnál határozottan (ki mit ért ezalatt...) lépnie kellett volna.
Nem reagàlod túl. 1,5 éves a kisfiam, majdnem annyi mint a lànyod, látom milyen apró védtelen egy kajla 9, és 7 éveshez képest, borzasztó még belegondolni is, hogy utóbbiak, egy ekkora gyereket készakarva ütnek.
Ja biztos sokat szàmít màr az "elbeszélgetés", ha erre vetemedett a két nagyobb. Ez nem a meghúzta a hajàt, meg elvette a csokijàt eset. Ez a két gyerek úgy el lett bacva nevelésügyileg, ahogy csak lehet. Nyilván nagyi felelőssége volt akkor a 3 gyerek, de nem ő nevelte őket kis pszichopatànak. Aki szerint túlreagàlod, gondolom vàllat rànditana, ha az ő 2 évesét ütnék.
Érdekes, hogy a libsik szerint csak az egy 4-es osztályzat miatt nadrágszíjjal való félholtra verés létezik még a tutujgatás. Köztes állapot nincs is...
Én mikor kicsi voltam, néha-néha kaptam pár kisebb, nevelő célzatú pofont, illetve elfenekelést. Mivel ha 20x szóltak, hogy ne nyúljak a konnektorba, 21-gyedjére is belenyúltam. Egy pofon után már meggondolták 2x. Felnőttként azt mondom igen, 100 % megérdemelten kaptam az összeset, és hasznos is volt, mégsem lettem degenerált, viselkedés zavaros meg a többi.
Már utólag hiába beszél nekik, még ott helyben sem vezetett volna semmire, nemhogy utána beszélgetni. Biztosan megértik majd... Na ez a hozadéka az ilyen beszélgetős nevelésnek...
Elképzelni nem tudom, hogy ez egy értelmes felnőtt jelenlétébem hogy fordulhat elő de hogy ott a helyszínen akkorát kevertem volna le a két nagynak hogy világukat nem tudták volna az biztos.
Le lehet pontozni, de verekedjenek egymással, verekedjenek velem, de ne egy velük védtelennel szemben.
Nyilván a nagyi szart rájuk, ha ezt mind megtudták tenni. Nyilván amikor a gyerekekkel volt csak a picivel foglalkozott. Nyilván otthon is így rendezik le a dolgokat.
Ha ugyan azt csinálod amit ők, tehát megversz egy jóval kisebbet abból mit tanulnak.
De ezt az egészet nem tudom elképzelni. Ott ül a nagyi és nézi ahogy a karjánál majd a lábánál fogva huzgálják a földön ( nem játékból ezekszerint), megütik stb. A mama meg nézi majd kiviszi és hagyja hogy dobálják? Mama nem tiszta szellemileg vagy hogy? Ez nem jó pár perces mutatvány és ő meg csak nézre egy ideig?
Valami nem kerek a sztoriban.
Valószínűleg nem volt jelen a nagyi. Másik szobában volt vagy főzött vagy akármi, közben a nagyok pàholtàk a kicsit.
Ezt sosem fogom megérteni, ha megvered abból mit tanulnak. Szóval a verést azt csak a kis 2 évesnek kell eltűrni, mert csak, a két nagy majd kap érte egy hatalmas "beszélgetést", nehogy "rossz példa legyen előttük". Ez a kettő ha ilyet tesz màr rég nem "tanul" semmit, meg nem ért semmiből, ez a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!