Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit szólnátok, hogy ha a...

Ti mit szólnátok, hogy ha a párotok a 2 és fél éves gyereknek a fenekére rácsapna kétszer csak azért mert a gyerek nem akarta, hogy az apja megfésülje? Mert az apa kezdi unni, hogy mindenre nem a válasz.

Figyelt kérdés

A gyerekeknek van ilyen korszakuk,hogy mindenre nemet mondanak,nem? Nem veri a gyereket csak kezdi unni,hogy a gyerek ennyire akaratos és többnyire mindenre nemet mond. De ez lenne a megoldás? Félre ne értsétek nem veri a gyereket és nem is tenné, csak úgy gondolja hogy egy két fenék ütéstől majd megtanul "viselkedni".

De még olyan kicsi és Én teljesen ki borultam!

2015. febr. 2. 15:22
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
54%
Nem tudom, mekkorát vágott a fenekére, de nekem ez nagyon nem tűnik verésnek. Szerintem van, hogy elkél egy kis (!!!) seggrepacsi, bár a konkrét szitut nem tudom megítélni.
2015. febr. 2. 15:25
 2/25 anonim ***** válasza:
57%
Semmit nem szólnék, gyereket nevelni kell nem pedig elkényeztetni. Egy fenékcsapástól semmi baja nem lesz.
2015. febr. 2. 15:25
 3/25 anonim ***** válasza:
44%
ilyen miatt én nem csapnék a fenekére, de ha elszakad a cérna bizony elfér. nem akkora hogy belepirosodjon a popsi, csak egy kis fegyelmező popsira csapás.
2015. febr. 2. 15:26
 4/25 anonim ***** válasza:
66%
Nos kövezz meg de én nem hiszek a teljes liberális nevelésben. Sajnos néha kell egy kis fizikai visszacsatolás is, és az hogy a pelenkájára üt, nem fáj egyáltalán csak kicsit kizökkenti a hisztiből/dacból.
2015. febr. 2. 15:26
 5/25 anonim ***** válasza:
40%
Egy 2 és fél éves gyereknek semmi baja nem lesz egy seggre pacsitól. Én is kaptam és semmi bajom sincs.
2015. febr. 2. 15:32
 6/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt. Párom is így gondolja,hogy néha kell,hogy észhez térjen. Csak Én meg meglepődtem nagyon!De most már megnyugodtam.
2015. febr. 2. 15:36
 7/25 anonim ***** válasza:
28%

Ha meg se érzi, mi értelme? Az agresszív indulatot egyébként nagyon is megérzi minden gyerek. Játékos birkózás közben egy-egy komolyabb ütközést-leszorítást se vesz a lelkére, de ha tudja, hogy ez büntetésből történt, a szülő dühös, egy enyhe meglegyintés is kétségbe ejti a legtöbb tökmagot.

Másrészt ha egy-két fenékre ütés mégse használna, akkor majd jön a három-négy? Fakanál? Nadrágszíj? Hol lesz a határ? Szép kis spirálba lehet itt kerülni, ha kicsit is szerencsétlenül játszanak össze a körülmények.

A verés elutasításának egyébként semmi köze a "teljesen liberális" neveléshez. Ráadásul a liberális sem az abszolút szabályozatlanságot jelenti. Szabályok ott is vannak, bár csak a fontos dolgokra, viszont azokat mindenkinek és mindig be kell tartania.

Ma olvastam Gyarmati Andrea könyvében, hogy mikor a három éves gyereke kijelentette este, hogy "ma nem mosok kezet", ő kedvesen de határozottan azt felelte, hogy akkor ma nem vacsorázunk. Ez még csak nem is büntetés, csak logikus következmény. Nem volt veszekedés, győzködés, pláne nem erőszakos fürdőszobába rángatás, fenékre csapás. Nem sérült szabály, tekintély, semmi.

Ráadaásul a gyerek éhes volt...

2015. febr. 2. 15:42
 8/25 anonim ***** válasza:
42%
7-esnek: baráti család fiúgyermeke 2 éves elmúlott, amikor elkezdett éjszakánként bepisilni. Menetrendszerű volt: gyerek éjszaka felsír, "anya, pisiltem!", anya, apa rohan, anya ágyat húz, apa babusgat. Már majdnem pszichológushoz vitték a gyereket, amikor az apa gondolt egyet, és ráhúzott a gyerek fenekére. "Pisiltél, igen?" Többet nem pisilt be, kiderült, hogy csak tetszett neki az éjszakai figyelem.
2015. febr. 2. 15:45
 9/25 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó, de te megint szélsőségekben gondolkodsz. El kell fogadni, hogy a gyerekek sem egyformák és vannak olyanok, akik konkrétan szarnak rá, hogy te mit logikázol. Mindenki ismerje a saját gyerekét, és kész. Az, hogy popsin billentenek egy két évest esélyes, hogy nem fog maradandó károsodást okozni a lelkében... viszont mint említettem volt, kizökkenti az értelmetlen hisztiből, mert egy pillanatra megakasztja. Na ekkor talán lehet vele beszélni. Ha a te gyereked fasza mintagyerek, éljen, tapsi-tapsi neked, de azért nem ebből kell kiindulni. Az, meg, hogy hol a vége? Könyörgöm, azért mert valaki életében 10x rácsap a gyereke fenekére, nem logikus következmény, hogy egy év múlva már szíjjal veri. Lehet, hogy az esetek 1%-ban előfőrdul de ne ebből induljunk már ki! Pl a nem tettleges, hanem szóbeli megalázás sokkal nagyobb károkat okoz (és most nem rád, vagy a példádra értem, hanem általában).

Ééééés csak egy vicces sztori a liberális nevelésről (amit szintén lehet borzalmasan csinálni): Buszon utazik egy anyuka a gyerekkel. A gyerek rugdossa a szemben ülő néni szatyrát. Az néni az anyukához fordul, hogy szóljon már rá becses csemetéjére, mire anyuka közli, hogy ő nem korlátozza a gyerekét. Mire az anyuka mellett álló huszon éves srác fogja és az anyuka hajába dolgozza a rágógumiját, majd közli: "Engem sem korlátoztak gyerekkoromban". Nos lehet gondolkodni és megtalálni az aranyközéputat. Mint ahogy a segrepacsi sem verés... Azért remélem, ezzel egyet értünk mind.

2015. febr. 2. 15:52
 10/25 anonim ***** válasza:
7-esnek ment a litániám :) Bocsi, 9-es vagyok
2015. febr. 2. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!