Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit szólnátok, hogy ha a...

Ti mit szólnátok, hogy ha a párotok a 2 és fél éves gyereknek a fenekére rácsapna kétszer csak azért mert a gyerek nem akarta, hogy az apja megfésülje? Mert az apa kezdi unni, hogy mindenre nem a válasz.

Figyelt kérdés

A gyerekeknek van ilyen korszakuk,hogy mindenre nemet mondanak,nem? Nem veri a gyereket csak kezdi unni,hogy a gyerek ennyire akaratos és többnyire mindenre nemet mond. De ez lenne a megoldás? Félre ne értsétek nem veri a gyereket és nem is tenné, csak úgy gondolja hogy egy két fenék ütéstől majd megtanul "viselkedni".

De még olyan kicsi és Én teljesen ki borultam!

2015. febr. 2. 15:22
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Figyelj..nem tudom hány éves a gyermeked(eid) az én szüleim felneveltek 2őt. Mindketten önállóan gondolkodni dönteni tudó felnőttek vagyunk akik megállnak a saját lábukon. DE adott esetben kikérem a szülők TANÁCSÁT. Nem problémát oldanak meg helyettem hanem tanácsot adnak amit vagy megfogadok vagy nem. Mindkettőre volt precedens és eddig jól döntöttem. Ilyen egy kiegyensúlyozott szülő-gyerek viszony!

Az agresszió azért kicsit más mint a következetes büntetés nem gondolod? Az agressziónak mindig düh az alapja. Ebben az esetben nem volt düh. Következmény volt. Nem azért kaptam a pofont mert ők csakazért sem engedtek el, hanem mert kiszöktem és hazudtam. Nem azért kaptam mert sérült a "tekintélyük" hanem mert olyat tettem amit nekem akkor tilos volt ezt tudtam is és ennek ellenére belementem mert nyilván ott voltak a haverok barátnők stb...

Természetesen ennek ellenére mindenki nevel úgy ahogy akar. De nem kell csodálkozni amikor a majdnem felnőtt gyerek pofonköpi a szülőjét mert a nagy liberalizmusba elfelejti tisztelni.

2015. febr. 5. 09:58
 22/25 anonim ***** válasza:

Jaj nem unjátok még ezt az elcsépelt rossz dumát, hogy "ebbe' a nagy liberalizmusba'..."?

Nem csak pofonnal lehet ám kivívni a tiszteletet. Ellenkezőleg. Egy intelligens, gondolkodó, érzelmileg stabil ember pont hogy nem fog tisztelni valakit, ha annak nincs más eszköze, mint a verés. Nincs abban semmi tiszteletreméltó, ha felpofozod a gyerekedet.

2015. febr. 7. 01:24
 23/25 anonim ***** válasza:

Ha szerinted egyszeri alkalommal egy pofon verésnek minősül javaslom keresd fel a családsegítőt. Önkénteskedtem nálunk...nem kívánom senkinek sem. A tisztelet meg nem egy pofonból vagy 10ből jön...az évek alatt felépített dolog mindkét fél részéről! Aminek tetszik nem tetszik kommunikáció az alapja. Szeretem az embereket akik kiforgatják mások szavait hogy nekik legyen igazuk. Kíváncsi lennék 1-2 ember kapcsolatviszonyaira a családján belül mert az észt osztani marhára tudják meg pszichológust játszani 2 mondat után. Nagyon súlyos...

HA valaki meg úgy kommentel, hogy nem olvasta el az előzményeket ott alapjaiba van gond.

2015. febr. 7. 15:51
 24/25 A kérdező kommentje:

És akkor ki,hogy büntet ha a gyerek nem fogad szót?

Nagyon értelmes a lànyom,de van mikor rá jön a dili és mindenre azt mondja,hogy nem és màr csak azért sem akarja azt csinàlni amire megkérem. És ilyenkor jön a hiszti.

Van egy ismerősöm ő ilyenkor beviszi a gyereket a szobàjába és becsukja az ajtót és ha befejezte a hisztit ki jöhet.

Én hiába próbàltam meg ezt.....ki jön a szobàból.

2015. febr. 10. 12:32
 25/25 anonim ***** válasza:

Nálunk büntipont van. Ha semmivel nem lehet leállítani valamiről, amit nem szabad, akkor megy a büntibe 3 percre. Ha kell, lefogom, de nem jöhet el onnan a bünti leteltéig. Ha erre épp nincs lehetőség, akkor a szituációhoz illő büntetést találok ki, ha nagyon szükséges. Például ha játszótéren nem fogad szót, akkor a harmadik rászólás után azonnal hazaindulunk. De volt már, hogy egy játéktól tiltottam el átmenetileg. Szerencsére odáig még soha nem fajult a dolog, hogy annyira tehetetlennek éreztem magam, hogy megüssem.

Mondjuk hisztiért én nem szoktam büntetni, az nem egy olyan dolog, amit direkt "rosszalkodásból" tesz, a hiszti neki is rossz. Olyankor általában megölelem és szeretgetem, amíg abbahagyja, ilyenkor általában pár percen belül megnyugszik, pár kivételtől eltekintve. Amikor ez nem működött, akkor nyugodtan (de hangosan, hogy túlkiabáljam a hisztijét és hallja is), elmondtam, hogy nem tudok neki segíteni, amíg így hisztizik, nyugodtan adja ki a dühét és utána szóljon. Így is tett, egy darabig hisztizett, majd hüppögve odajött, hogy vége a hisztinek :)

2015. febr. 10. 23:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!