Anyukák akiknek a gyerek 3-4 éves kora körül derült ki hogy szemüveg kell a gyereknek írnátok? Létezik az hogy 7 dioptriás szemmel még ezeket simán megcsinálja? Nagyon el vagyok keseredve és tanácstalan vagyok.
Nem tudom hol voltál szemészeten, DE én biztos elvinném máshová is. Nálunk van egy kifejezett csecsemő/gyerekszemész ill, van az én saját szemészem. Mindkettőre privát szoktunk menni, mivel én szemüveges és asztigmiás vagyok figyelünk a babókra is, mert bármikor előjöhet.
Nos ha a hétköznapi "életben" nem látszik rajta ez a fajta rövidlátás (rövid vagy távollátást állapítottak meg nála egyébként?) én biztos elvinném kikérném más véleményét (nekem anno az sztk-ban rontották el a szemem, sokkal nagyobb dioptriát írtak fel mint kellett volna, aztán a magán szemész meg ki volt akadva, hogy ki volt az a h...e aki ezt nekem felírta, mert én messze vagyok még attól, hogy ilyen rossz legyen a szemem :) Én akkor megfogadtam, ha gyerekem lesz nem viszem akárkihez és inkább nézzék meg többen, mint hogy elrontsák.
Szóval a 7 dioptria főleg a rövidlátást állapítottak meg nála az nagyon rossz, tulajdonképpen szemüveg nélkül csak homály dolgokat lát, ez már a szódásüveg szemüveg (unokatesómnak ilyen a szeme, szemüveg nélkül közlekedni sem tud). Nekem csak 3,25 és 4-es, vagyis szemüveg nélkül közlekedni ugyan tudok, mert látom, hogy van ott valami, de azért homály van, talán 1m-ről már felismerném normálisan az arcokat, de pl írni, rajzolni kb 20 cm-re kell a papírhoz, hogy élesen lássak és ez csak 3-4 dioptria.
Szóval vidd el egy másik orvoshoz is szerintem.
Szia!
Majdnem 3,5 éves volt a kisebbik fiam, amikor szemüveget kapott, +3,5 és +5,5 a szemei, több, mint fél évig takarni is kellett az egyiket.
A 3 éves státuszvizsgálaton vette észre a védőnő, hogy valami nem stimmel. A Heim Pálban voltunk, majd elvittem magánrendelésre is, de mindkét helyen ugyanazt állapították meg.
Nekünk is azt mondta minden orvos, hogy a gyerekek szeme nagyon sokat alkalmazkodik, de a 7 dioptria nekem is soknak tűnik!
Mindenképpen vidd el egy másik orvoshoz is, akkor te is nyugodtabb leszel.
A Heim Pál kórházat nagyon tudom ajánlani, kedves és hozzáértő orvosok vannak ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!