3 év kapcsolat, 2 év együttélés után korainak tartjátok a baba-projektet?
Én nem, és tudom, hogy nem mások véleménye határozza meg, de csomó ismerősöm 8-10 év kapcsolat után válat gyereket.
Itt mi a többség?
28/nő vagyok, nem a korom miatt “sietünk.”
Nálunk 5 év kapcsolat, ebből 2 év házasság után jött az első, és 19 év után váltunk. Azóta mindkettőnknek van új párja.
Nem tudom, mi a tanulság :D Talán csak annyi, hogy ha mindketten szeretnétek, de ha egyedül is tudsz róla gondoskodni vészhelyzet esetén, akkor hajrá. Ha viszont ki leszel szolgáltatva anyagilag és a párodat úgy kell rábeszélni, akkor még ne.
Figyelj, erre most úgysem fogsz egyöntetű válaszokat kapni, akik 2-3 éves kapcsolatba vállaltak gyereket, és még együtt vannak, azok úgyis azt fogják mondani, hogy nem számít mióta vagytok együtt, 10 év után is el lehet válni, satöbbi, hiszen mindenki magából indul ki és senki sem szereti a saját döntését kritizálni.
De azért logikusan nézve nyilván minél régebb óta vagytok együtt, annál jobban ismeritek egymást, annál több hullámvölgyet átéltetek már, míg 3 után még bőven befolyásolhat a szerelmi elvakultság, 10 év után már azért racionálisabban tudsz a másikra tekinteni párkapcsolat céljából.
És igen, az előzőekhez csatlakozva én is azt látom, hogy akik hamar házasodtak, hamarabb is váltak, persze kivételek mindig vannak és valóban sokan válnak el 10-15 év után is. Sőt, mivel a házasságok kb. 70%-a válással végződik, valószínűbb, hogy elváltok majd, minthogy nem.
De ettől függetlenül egy 30 éves nyilván nem feltétlenül tud várni, ha biztos gyereket akarm
Mi 9 éve vagyunk együtt, 4 éve saját lakásban lakunk együtt, de előtte is laktunk együtt hol egyikünk hol másikunk szüleinél.
Most fog érkezni a baba.
Előtte én nem álltam készen, a kapcsolat rendben volt végig.
Na igen, szerintem sem mindegy a kor.
Mi 25 és 28 évesek voltunk, amikor összejöttünk. Mindkettőnknek volt végzettsége, autója, biztos munkahelye. A házunk pedig most áll felújítás alatt, amit vettünk.
Ha 18 évesen jön össze az ember lánya valakivel, akkor természetes, hogy 21 éves korára ezek nincsenek meg neki. Én akkor még tanultam, otthon éltem és az anyám tartott el. Tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!