Együtt élő párok! Ti hogyan kezelitek, ha rokonok, ismerősök faggatnak titeket a gyerekvállalásról, házasságról, miközben nektek fájdalmas, keserű ez a téma? (Lent kifejtem)
És nálatok mi a gond? A párod nem jegyez el?
Akkor egyszerűen mikor nekem szegezik a kérdést, hogy miért nem megyek férjhez, közölném, hogy mennék én, ha végre megkérne. Ha meg a gyerekkel jönnek, akkor azt mondanám, hogy előbb össze kellene házasodni, de ahhoz hiányzik egy gyűrű.
Az rokonok, barátok tudják, hogy nem lehet gyerekünk. Távolabbi ismerősök meg ha megkérdezik, akkor nem mesélem el a nőgyógyászati gondjaimat, csak azt mondom, hogy nem úgy alakult, ahogy szerettük volna.
Nem kell ezt ennyire magadra venni. Korábban én is kaptam beszólásokat, megjegyzéseket. Főleg idősebb nőktől, akik eldicsekedtek, hogy bezzeg az ő gyereküknek van már gyereke, nekem hogy hogy nincs. Persze nem esett jól. De ha belegondolsz, hogy valakinek ez okoz örömet, hogy ezzel belerúghat másba, annak elég boldogtalan élete lehet :) Szóval nem foglalkozom az ilyenekkel, magát minősíti. Már csak mosolygok az ilyenen. Bár szerencsére már nagyon ritkán fordul elő.
3: De akkor meg van a válasz is. Ha ilyenbe belekérdeznek, akkor egyszerűen megmondod, hogy már tervezitek, csak kicsit később.
Viszont ha neked ez ennyire fáj, akkor lehet, hogy nem a párod az igazi. Főleg, ha ő nagyon sokára tervezi. Nehogy úgy járj (mint ahogy már sokan mások is) hogy vársz a semmire, mert soha nem lesz belőle semmi.
Mindig minden tapintatlan kérdésre azt válaszoltam, hogy ha lesz bejelenteni valóm, akkor szólok. Ha erre megjegyezték, hogy azért ne húzzam az időt, akkor újra elmondtam, hogy ha lesz bejelenteni valóm, akkor szólok.
Volt, hogy már terhes voltam, csak még nagyon korai, akkor is ezt mondtam.
Neked tulajdonképp mi a bajod? Hogy a párod nem akar esküvőt és gyereket, vagy az hogy ezzel a kérdésekkel nyaggatnak?
Nem kell túlragozni, ha kérdezi valaki, akkor “majd” és kész. Minek magyarázkodni, hogy mi mikor lesz vagy miért nem lesz?
Nem vagy te még amúgy se olyan koros, hogy ezek a kérdések olyan sürgetőek legyenek.
Jaj, itt nem a nyaggatás a probléma. A szíved mélyén te is tudod. Nem véletlenül fáj ennyire.
5-sel értek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!