Ha egy párnak babája lesz, de nincs saját házuk, mit csinálnak?
Ha alapból együtt se élnek, de mivel baba lesz, ideje lenne összeköltözni, de házat venni nem olyan kis dolog. Albérlet elég húzós úgy, hogy csak az egyik fél melozik.
Én nem vagyok ebben a helyzetben, csak ezen gondolkodom épp, hogy ilyenkor mit csinálnak az emberek :D
Kíváncsi vagyok más mit csinált ebben a helyzetben.
Mondjuk alapból nem vállalnék gyereket, ha nincs biztos lakhatás és anyagi hatter, ugyanis az kell a felelős gyermekvállaláshoz.
Aki meg felelőtlenül vállal, az szülhet ilyenkor a saját vagy a partnere szüleinek a nyakára is.
Ugyan nem voltam ilyen helyzetben, de ha "véletlenül" becsúszott volna a kapcsolatunk elején a baba, akkor első körben anyósomnál bútoroztunk volna össze. Szerintem ez a legjellemzőbb egyébként, hogy valaki szülei befogadják őket, vagy valahogy támogatják, már csak a baba miatt is.
Egyébként ha a szülők nem elérhetőek vagy nem támogatóak, akkor szociális bérlakás vagy egy kisebb, olcsóbb albérlet/akár csak szoba, amíg összeszedik magukat annyira, hogy előrébb léphessenek. Plusz ugye mostanság elég jó támogatásokat adnak a babákra, így sürgősen összeházasodnék és felvenném az összes babatámogatót meg CSOK-ot meg minden ilyesmit. A házvásárlás nem nagyobb dolog szerintem, mint egy gyerek, de hát kinek hol vannak a prioritások :D Szóval azért meg lehet oldani szerintem.
Az ilyen emberek duplán gumit húznak, hogy véletlen se legyen még gyerek.
A többi meg szülőkhöz költözik és kuncsorog a nyomorgás mellett 🤷🏼♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!