Te csinálnál ilyet a saját babádnak?
Varrás nélkül elkészíthető babahordozók. Az egyik akár ingyen is megvan.
https://www.youtube.com/watch?v=9vugSazr_sA
https://www.youtube.com/watch?v=Ze3Q_zH5H3c
Pontosan olyan hordozókendőt csináltam neki, mint az első videóban. Volt otthon kb. 2,5 m anyag hozzá. Ugyanaz, mintha megvennéd sok ezer forintért.
Amikor nagyon pici volt, sétáltam vele így sokat.
Az első egy rugalmas hordozókendő, csak azt mutatja be, hogyan kell használni. Nekem is ilyesmi van, itthon szoktam felkötni a picúrt, hogy tudjak tenni-venni. Nagyon praktikus, jómat alszik benne a kislányom.
A második nekem már a felénél túl bonyolult volt, maradok a sima hordozókendőnél. :)
Nekem tetszik mind a ketto :)
Ha lesz masodik, lehet, h kiprobalom, de a masodik nem hasznalhato ujszulott kortol, ugy gondolom.
Úgy tudom elég komoly követleményeknek kell megfelelniük a hordozókendők anyagának, elsősorban szakítószilárdságot tekintve. Ebből kifolyólag a szövésük is egyedi sok esetben, valamint a rugalmasságuk is fontos tényező.
Én nem kockáztatnék (és nem is tettem), egy jó minőségű hordozókendő aranyat érhet. Ha nem válik be, akkor még mindig eladhatod, elég nagy kereslet van a használt kendőkre is.
Az anyagnak is speciálisnak kell lennie, nem véletlen.
A második videó nagyon gáz. EGyrészt a kendőt te kötöd meg akkorára, ami a babát jól tartja. Itt meg csak beleteszi, nem tudja sávonként meghúzni, hiszen nincsen mivel.
Másrészt ez egy primitív kenguru utánzat, ami szintén nem egészséges a babának.
Nincs meg a békapóz (M tartásban a lába), a kendőnek térdhajlattól térdhajlatig kell támasztani. Itt meg csak beleültette a fenekét a két szárba.
Szóval nagyon nem ajánlom.
Akit érdekel a téma, van FB-n Babahordozás - Kérdések és válaszok zárt csoport, ott a hozzáértők jobban el tudják magyarázni, hogy mi miért van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!