Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 év kapcsolat, 2 év együttélé...

3 év kapcsolat, 2 év együttélés után korainak tartjátok a baba-projektet?

Figyelt kérdés

Én nem, és tudom, hogy nem mások véleménye határozza meg, de csomó ismerősöm 8-10 év kapcsolat után válat gyereket.

Itt mi a többség?

28/nő vagyok, nem a korom miatt “sietünk.”

2022. aug. 24. 21:57
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

De amúgy ha tegyük fel, valaki 30+ találja meg a párját, ő hova várjon 5-10 évet?

Ez csak úgy érdekel. Mert ha sokat várnak a végén baba sem lesz.

Az természetesen más ha egy gimis szerelemmel várnak 10 évet.

2022. aug. 24. 22:22
 12/27 anonim ***** válasza:
76%
Mi a többség vagyuk, vagy hogy is fogalmazzak. 17 évesen gabalyodtunk össze a párommal, és 25 évesek voltunk amikor az első fiúnk megszületett. Most 28ak vagyunk, decemberben érkezik a második babánk. Mi egyértelműen azért vártunk, mert brutál fiatalon jöttünk össze, még tanultunk, kellett a biztos anyagi háttér, a különélet. Ja, és még nem vagyunk házasok. Azt majd akkor, ha összejön a pénz az álom esküvőre, álomnászútra :D ráérünk, nem sietünk sehova...
2022. aug. 24. 22:29
 13/27 anonim ***** válasza:
90%

Mi 12 éve vagyunk együtt, tavaly született meg az első gyerekünk, de mi már 2 év után tudtuk, hogy együtt szeretnénk családot alapítani. Közhely, tudom, de nálunk azért csúszott éveket a baba projekt, mert bár a férjem akkor már dolgozott, én még suliba, egyetemre jártam, utána pedig dolgozni kezdtem, hogy legyen csed, gyed jogosultságom. Közben házasodtunk, házat vettünk. És mellette 1 évet vártunk a picire. Szóval az akarás meg volt, csak a valóságban a realitás talaján kellett állnunk évekig.

Szerintem, ha stabil a kapcsolatotok, és anyagilag is úgy érzitek, hogy minden rendben van, akkor nincs gond azzal, hogy ennyi idő után fogtok baba projektbe kezdeni.

2022. aug. 24. 22:37
 14/27 anonim ***** válasza:
11%

11

Az volt a kérdésed, hogy korainak tartjuk e. A válasz igen.

Nem tudom miért cincálod tovább. :D

Nyilván ha valaki 35 évesen talál párra, vagy még később, akkor nem várhatnak 5-10 évet a gyerekvállalással.

Rengeteg ilyen kapcsolat, házasság van a környezetemben. Általában elvált emberek, persze nem mindenki.

Sokan közülük pont emiatt, már nem is vállalnak. Több ilyen ismerősöm is van. Sokan pedig vállalnak 2-3 évre rá. Az egyik ilyen ismerősnél heti egy tányérdobálás van, amit persze mindenki előtt tagadnak. Nem illenek össze, de egyikük sem akart 40 évesen egyedül maradni, összekötötték magukat egy gyerekkel. A másik helyen meg együtt élnek a vállalt két pici gyerek miatt, de a valóságban már nem jó a kapcsolatuk. Korán vállaltak, mert 40 fölött ők már biztos nem. Hát, most egy xar házasságban fog felnőni az a két gyerek.

2022. aug. 24. 22:38
 15/27 anonim ***** válasza:
93%
Mi 9 év után vállaltunk gyereket, mert akkorra értünk el arra a szintre, hogy anyagilag be tudjuk vállalni. Akkor 33 éves voltam. De én kb 2-3 év együttélés után úgy éreztem, bele kéne vágni. Csak az anyagiak akadályoztak meg ebben. Amúgy ha vki 30 éves kora után találja meg a partnerét, csak azért ne vállaljon gyereket 1-2 év után, hogy ne csússzon ki az időből. Annak sem lenne értelme, ha időközben szétmennének és egyedül maradna a gyerekkel. Szóval, hogy a kérdésedre válaszoljak, szerintem minimum 3 év ismertség kell a gyerekvállaláshoz.
2022. aug. 24. 23:20
 16/27 anonim ***** válasza:
30%

Első találkozás után 2 héttel osszekoltoztunk és 7 hónapra rá lettem terhes. Most ovis beszoktatas van éppen már. Minden tökéletes és nagyon jó ennyi időt már hármasban tölteni, minden tovabb képzés amit elvegeztem, minden élményünk, az esküvőnk már ő vele történt és ez fantasztikus nekunk, hogy részt vesz mindenben ő is.

Egy kapcsolat 10 év után is tönkre mehet, főleg gyerek után. Megszokjak a nagy szabadságot aztán csak lesnek.

Nekünk így volt tökéletes, hármasban.

26 voltam megismerkedesunkkor, férjem 42.

2022. aug. 24. 23:23
 17/27 anonim ***** válasza:
89%
Nekünk 1.5 év után jött a baba, fogamzásgátló mellett, autoimmun betegen (elméletileg meddőként). Kislányunk 14 hós már , mi pedig 3 év 5 hónaposak vagyunk, amiből házasság 1.5 éve. 😀
2022. aug. 25. 01:24
 18/27 anonim ***** válasza:
0%

Mindenkinél más és mindenki máshogyan érzi a kapcsolatát. Én örülök, hogy itt a gyerekvállalás kategoriában mindenkinél minden happy, mondjuk ebből nem vonnék átlagot, mert szerintem a fele full kamu. De ha nem akkor tényleg örülök.

Én is az 5-7 évessel értek egyet, mert alapból 2-3 év miután elmúlik az a mindent elsöprő szerelem, ami akkor is összetart valakivel ha amúgy az világi idióta. Miután ez az időszak elmúlt kell idő és tapasztalás, hogy lásd milyen az élet vele igazán, amikor nem a szerelem hajt, hanem az élet. És akkor tudsz reálisan dönteni, hogy szereted tényleg a másikat mint társ, vagy nem az igazi.

Ami még nekem fura, hogy emberek úgy vállalnak gyereket, hogy konkrétan nem tudnak beszélgetni a párjukkal. És ez ma Magyarországon szerintem a többség… nekem egy csomó barátnőm nem tud (szó szerint nem tud!) beszélni a párjával. Hihetetlen. És ott a gyerek, a ház a problémák, és a csávó meg se hallgatja elmegy, nem érdekli. Beszélnek a filmekről meg a kajáról, meg erről arról, de a mély komoly dolgokról nem… ezért mondom, a szex összetarthat, a szerelem felül írhat tényeket, de az amikor a pároddal tényleg meg lehet beszélni a legfontosabb dolgokat ( gyereknevelés, neheztelések, aggodalmak, tervek, kritikát megfogalmazni és megbeszélni) az az igazi jó kapcsolat alapja, na és ezeket a többség nem tudja, és itt nagyon el tud csúszni egy kapcsolat.

2022. aug. 25. 06:42
 19/27 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem olyan 3 év után már simán mehet a baba, ha 23 felett vagy, úgyis szétmegy mindegyik kapcsolat. Én ismerek olyat, hogy 10 évet voltak együtt, gyerek-új konfliktusok/nevelési elvek miatti viták, és szétválás.

Az a helyzet, hogy minden új dologból kibukhat új összeférhetetlenség, ami miatt szétmentek, szóval szerintem ha éppen szereted, és jól tudtok egy évet együtt élni, akkor mehet a gyerek. Max szétmentek, majd jön a következő. Alapvetően monogám vagyok, de a tündérmesékben, hogy sírig tartó szerelem már nem hiszek. Élvezd amíg tart a jó rész, ha nagyon rossz lesz, akkor váljatok.

2022. aug. 25. 06:43
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
2 ev egyutteles szerintem teljesen jo, ennyi ido alatt azert mar sok minden kiderul jo esetben. En is ennyit vettem volna ennyi idosen minimumnak, de mi mar sokkal elobb osszejottunk, ezert nalunk 9 ev egyuttlet es 6 ev egyutteles utan jott az elso gyerekunk.
2022. aug. 25. 06:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!