Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedül maradtam várandósan....

Egyedül maradtam várandósan. Akik így voltak hogyan tudták lelkileg feldolgozni?

Figyelt kérdés
Jelenleg azt sem tudom, apukát kívánom e a gyerek életébe bevonni valaha. Anyagilag nincs problémánk, mindent meg tudok adni a kicsinek.
2022. aug. 19. 21:48
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, neked agyadra ment a terhesség.
2022. aug. 20. 15:17
 52/61 anonim ***** válasza:
100%
Azért ajánlottuk az ügyvédet, hogy tisztában legyen a helyzettel, mert jelenleg fogalma sincs az egészről.
2022. aug. 20. 16:11
 53/61 anonim ***** válasza:
100%

Legfeljebb körberöhögik...

N

2022. aug. 20. 16:29
 54/61 A kérdező kommentje:
50-es, abba nem szólhat bele a vér szerinti apa hogy más örökbefogadja-e a gyermekét? Hiszen ahoz neki le kellene mondania. Ha meg alá sem írja az apaságit mondjuk 3 évig akkor szerintem nem nagyon ijeszti meg sajnos, hogyha jön a jogaiért akkor max 6 hónap gyt-t kifizettetnek vele.
2022. aug. 20. 16:56
 55/61 anonim ***** válasza:
68%

Ha van apasági nyilatkozat, akkor le kell mondania róla az örökbefogadáshoz. Ha nincs, akkor nem.

Azért a 15-20 évig tartó gyerektartás fizetés elég ijesztő tud lenni, hidd el, nem tepernek annyira a pasik azért az apaságiért, csak a szájuk nagy általában.

Ha mégis apasági nyilatkozatot akar tenni, és még nem történt örökbefogadás, nincs esélyed jogilag ezt megakadályozni, mert a kamu apaságit a gyámhivatal és az ügyészség is megtámadhatja: "Azon az alapon, hogy az apai elismerő nyilatkozatot jogszabály megkerülése céljából tették, az ügyész és a gyámhatóság jogosult az apai elismerő nyilatkozat megtámadására."

Igaz, ekkor már fel kell kötnie a gatyáját, hogy végigverekedje magát a pereken, és nem biztos, hogy ennyit ér neki a dolog, de azért ha belelendül, akkor pár év pokol következhet.

Amúgy szerintem ha simán csak nem vagy hajlandó aláírni a papírt, és bíróságra kellene mennie érte, hogy elismertesse magát apaként, az máris túl nagy erőfeszítést igényelne, a legtöbben már ezt sem ugranák meg.

Én különben sem a jogi ügyeskedésben hiszek ilyen helyzetekben, hanem a meggyőzésben, és az ügyesen kommunikálásban.

Én valami ilyesmit tolnék le:

"Persze, hogy te vagy a gyerek apja, de ne tegyünk erre az ingatag viszonyra köztünk még nagyobb terheket mindenféle jogi kötelezettségekkel, intelligensen meg tudjuk mi beszélni a dolgokat anélkül is, hogy bírósagi hercehurcákba fogjunk, merthát az apasági után nyilván kellene gyermekelhelyezés, meg tartásdíj megállapítás a bíróság által, meg egy csomó feszültségpont, most komolyan, kinek hiányzik ez? Örüljünk, hogy nem voltunk házasok, és ezt el tudjuk kerülni. Felnőtt emberek vagyunk, mindketten igyekszünk jól kezelni a szituációt, nem kell nekünk határozat ahhoz, hogy normálisan intézzük a dolgainkat.

Annyi változás volt az elmúlt hónapokban is, hiszen hol akartad ezt a gyereket, hol nem, okosabb lenne inkább megnézni, hogy alakulnak a dolgok, mielőtt egy életre elkötelezzük magunkat az apaságival. Neked is azért egy olyan teher lenne a fizetésed jelentős részétől megválni 18 éven át, hogy az komoly feszültséget szülhet még. Ezzel szemben én szeretném, ha a lehető legbékésebb, legkevésbé stresszes módon intéznénk a dolgokat. Apasági után meg aztán rohangálhatnék hozzád minden kis aláírassal, amikor bölcsibe iratom, adókedvezményt igénylek személyiigazolványt váltunk ki, és még egy csomó kis csip-csup üggyel. Egyikünknek sem hiányzik ez, hogy ilyesmikért nyúzzuk egymást, ha már külön életünk van. Képzeld el, milyen lenne ez neked egy új kapcsolatban, és emiatt én is kellemetlennek érezném, hogy hozzád kellene járkálnom ilyesmikért.

Hát persze, találkozhattok, ha akarod, de szeretném, hogy ne jogi kötelezettségek mentén alakuljon a viszonyotok, hanem szabad akaratotokból. Nemrég még nem is akartál egyáltalán részt venni az életében. Ki tudja, mi jön még. Én biztonságosabbnak érzem, ha megtartjuk a rugalmasságot, amíg nyugvópontra nem jutunk abban, hogy mit is kezdünk ezzel a helyzettel. Adj időt magadnak is, nekem is. Aztán pár év múlva már jobban látjuk, hova fut ki ez az egész. Apaságit bármikor lehet tenni."

És ezután ha nagyon akarja, hagynám, hogy találkozzanak nagy ritkán, de úgyis lelohad a lelkesedés majd, ha kellően nehéz és kellemetlen neki ez az egész. És én nem tenném könnyűvé és kellemessé a dolgát, az biztos.

2022. aug. 20. 17:54
 56/61 anonim ***** válasza:
De ki mondta, hogy apasági nyilatkozatot akar tenni?
2022. aug. 20. 19:06
 57/61 anonim ***** válasza:
100%
Senki, de láthatóan ettől fél a kérdező, és én megértem, hogy fel akar készülni mindenre. Éltem én is abban a bizonytalanságban, hogy sosem tudtam, mikor kattan egyet a gyerekem apja, és kezd el mégis nyomulni, hogy ő apa akar lenni. Valid az aggodalma.
2022. aug. 20. 19:49
 58/61 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy az elején beszéltünk róla de nem hiszem, hogy tisztában van vele mit és hogyan kell intézni, hogy hivatalosan is az ő gyereke legyen. Maximum ha valaki felvilágosítja.

Egyszer vállalni akarja egyszer nem.

Amiket 55-ös írt a legtöbbet már mondtam neki. Nagyon sok beszélgetésünk volt. Én nem akarok rosszat a gyerekemnek és tényleg fel akarok készülni minden lehetőségre ahogy 57 írja.

Ez a bizonytalanság a legrosszabb az egészben.

2022. aug. 20. 22:50
 59/61 anonim ***** válasza:
Mennyi ideig voltatok egyutt? Tervezett gyerek volt egyaltalan vagy csak becsuszott?
2022. aug. 21. 11:30
 60/61 anonim ***** válasza:
100%
59. Érdemes elolvasni miket írt a kérdező, mielőtt felteszed a kérdésed.
2022. aug. 21. 11:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!