Egyedül maradtam várandósan. Akik így voltak hogyan tudták lelkileg feldolgozni?
Kedves kérdező! Ezen rágd át magad párszor. Ha nem tudod pontosan értelmezni, akkor fordulj tapasztalt jogászhoz. Azzal, amit tervezel fennállhat a jogszabály kijátszása, tehát támadható a hamis apasági nyilatkozat. És miért játszod ki? Mert a biológiai apát szándékosan ki akarod zárni az őt megillető szülői jogkörből. Mivel tudja alátámasztani a szülői állítását? Tanúval, aki vallomásában elmondja, hogy a baba fogantatása idején élettársi közösségben/párkapcsolatban voltatok. Te mondhatod, hogy de hát dugtál közben mással is, neki is lesz lehetősége bizonyítani, vagy kizárni, hogy ő az apa.
39, nem később színezem ki. Csak az, hogy elhagyott és lelkileg rosszul érint az volt eleinte a fő téma. Mert így is van.
Amíg együtt voltunk, akkor is többször kérdeztem mi lesz később a mentális beteg rokonával, mert én nem szerettem volna ha majd X év múlva valamiért hozzánk kellene költöznie. Mert aki jelenleg ellátja ő is beteg, csak testileg. Konkrét részletekbe nem megyek bele éppen azért hátha valaki felismerné.
Nyilvan én nem láttam az orvosi papírjait de biztosan vannak mert kórházi kezelésre is szorult az agresszív rohamai után.
És ha férjhez megyek a szülés előtt? Akkor automatikusan a férjem nevére kerül a baba.
Igazából nem értem a problémát. A pasi lelépett, nem kell neki a gyerek, mi a fenének kell itt trükközni? Nem hinném, hogy valaha is igényt tartana rá, ez csak a kérdező ábrándozása. Megint egy hülye tyúk, aki egy bizonytalan kapcsolatba akart gyereket, aztán koppant.
N
Te egyre hülyébb vagy.
Meg ki az a marha, aki elvesz így? 😂, aztán váltok ő fizetget majd.
Az agyad rakd rendbe sztm!
Nem lehet ezt kijátszani. De ha ezt nem is fogod fel a hülye agyaddal (nem tudok mást gondolni már Rólad), akkor gondolj bele, a lányod/fiad nagy lesz, az apa megkeresi, akkor már nem kellesz az apasági teszthez véletlen se. Elmodnja, h mi volt anno. A gyereked valószínűleg (joggal) téged fog gyülölni.
De hiába beszél sztm Neked az ember...
Minek ide ügyvéd? Csak akkor lenne rá szükség, ha az "apa" igényekkel lépne fel, de ez a veszély itt láthatóan nem áll fenn. A kérdező expasijának a háta közepére sem kell sem a gyerek, sem az anyja. Ha ezt egyáltalán el lehetne intézni, csak ő járna jól, mert elhárulna annak a veszélye, hogy gyerektartást fizessen. Az meg megint a kérdező vágyálma, hogy a gyerek születése előtt férjhez megy. Hogyne. Az ilyenekért állnak sorban.
N
A kedves apuka 2x lépett le. Nem a semmibe és a semmire vállaltuk. Egyszerűen beijedt. Csak úgy érzem képtelen a gyerek javát nézni. Nem lehet vele értelmesen beszélni! Egyik nap ezt mondja másik nap mást. Nem szeretném, hogy a kicsi lelki világával jatszadozzon.
Amint elég nagy lenne a gyerek DNS-teszt ide vagy oda, elmondanám neki őszintén a dolgokat, nem akarok titkolózni előtte
Ha elmondod is megutálhat.
Barátnőm se beszél emiatt az anyjával 10 éve.
Ha nem akarja a gyereket, akkor minek pörgünk itt egyáltalán ezen az apasági nyilatkozat témán? Itt nem jogilag kell okos lenni most, hanem emberileg kell jól alakítani a helyzetet. Kellően távol tartani az apát ahhoz, hogy ne akarjon belerondítani a képbe, de elég együttműködőnek lenni ahhoz, hogy ne pipuljon be.
Szépen megszülöd ezt a gyereket, telnek az évek, lesz új kapcsolatod, férjhez mész, és majd az a férfi örökbefogadhatja a gyereket, teljesen tisztán és legálisan, megtámadhatatlanul. Ha pedig idő közben mégis apaságit akarna tenni az ex, akkor fel kell neki szépen emlegetni a gyerektartás intézményét.
Én a fake apasági nyilatkozat helyett a házastársi örökbefogadáson törném a fejem a helyedben. Az tényleg kikezdhetetlen. Tapasztalat.
Amúgy én pár hónapig nonstop sírtam szülés után. Nehéz volt feldolgozni, hogy nem lesz normális családja a gyerekemnek. Igazi gyászidőszak volt az. Én felkészülnék a helyedben egy kiadós megzuhanásra. Gyűjts jó előre magad köré kapaszkodókat.
De a végén minden rendbejön majd úgyis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!