Egyedül maradtam várandósan. Akik így voltak hogyan tudták lelkileg feldolgozni?
Igazából, hogy apukát kizárjam az életünkből azt könnyebben is megtehetem. Mivel házasok nem vagyunk, apaságit nem fogok vele írni. Innentől kezdve nem lesznek jogai. Ha perelni szeretne akkor meg kérek egy férfi ismerőst, hogy írja alá. A kicsi a nevemen lenne, csupán a születési anyakönyvi kivonaton lenne egy másik "apa" neve. Innentől kezdve hiába pattogna.
Egyedül a kicsi babám lelki világa érdekel. Mert neki hazudni nem akarok élete végéig. De egy olyan apát se aki nem kíváncsi rá, csak néha beugrik ha olyan kedve van.
Apaság vélelmének megdöntéséről hallottál már?
Akkor is elindítható ha férfiismerős a nevére veszi a gyereket, sőt akkor is összeházasodtok mire megszületik.
DNS-tesztet rendel el a bíróság és a vérszerinti apa megkapja az összes neki járó jogot.
9-es ez elég szomorú pláne a DNS teszt része. Amúgy nekem is már odavágta, hogy lehet nem is az övé. Akkor mérgemben mondtam is neki, hogy perre viszem a dolgot és fizesse csak ki a bírósági díjakat. De már leginkább semmit nem akarok tőle.
10-es. Családi örökség révén van egy családi házam és egy lakásom ami jelenleg ki van adva. Félretett pénzem is van, tényleg anyagilag mindent meg tudok adni.
A kicsinek nem lesz egy ilyen ember pénzére szüksége. Pláne hogy kinézem belőle hogy kevesebb összegre jelenti be magát vagy feketén dolgozna.
13-as igen hallottam.
Olvass kérlek utána kik indíthatják el. A gyermek, az anya és a "vélelmezett apa". Engem nem vesz rá, hogy elindítsam, a gyereket esetleg 18 éves kora után, de addigra én is elmondanám neki.
Illetve az a férfi aki aláírja az apaságit. Na hát ő sem fog neki kedvezni
Ne haragudj kedves válaszoló, aki mindenképp abortuszra invitálnád a kérdezőt, de ez baromság, hogy senkinek nem fog kelleni egy egyedülálló anya. Nem mintha ez lenne életem eredménye, de nekem is sikerült új társat találni, aki azóta a férjem és nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel. Jó lenne nem riogatni senkit hülyeségekkel. És azt gondolom, hogy talán nem is ez a kérdező legnagyobb gondja jelenleg.
Hogy reagáljak érdemben is: szerintem az őszinteség az egyetlen járható út, ha a gyermeked lelki boldogsága a fontos, kérdező. Amikor még nagyon pici, akkor is érdemes egyszerűen elmesélni, mi történt veletek, hogy fogant és született. Ezek a kis elültett magok segítenek sokat enyhíteni a traumán, mikor már elég nagy lesz ahhoz a gyerek, hogy megértése, elhagyta az apja.
15, utánajártam már, előző hsz-emben leírtam.
Még annyit hozzátennék, ha a vér szerinti apa elindítja a pert és én másnap bemegyek aláírni az apaságit egy másik férfivel akkor megszüntetik az eljárást.
Engem csak a gyermekem lelki világára vagyok tekintettel, akinek ilyen apára nincs szüksége aki évente 1 2 alkalommal beállítana és ígérgetne majd eltűnne
15, köszönöm. Pontosan, nem ez a legnagyobb bajom most. Ha lesz párom lesz, ha nem akkor nem. Nem vagyok emiatt elkeseredve.
16, kérlek értsd már meg. Nem sétálhat be és kérhet DNS-tesztet, mert a gyereknek SEBKIJE papíron.
Leírtam kik kérhetik. Vagy esetleg ha 10 pasival lefeküdtem volna akkor mindegyik bemehetne szerinted ezért perelni? Vagy olyan is akihez közöm sem volt??
Értsd meg, az engedélyem nélkül nem végeznek tesztet a kiskorú gyermekemen.
De a jog nem veszi figyelembe hogy szerinted mire van szüksége és mire nincs.
És éppen azért hívják apaság vélemének megdöntésének az eljárást, mert felülvizsgálják a hivatalos álláspontot, a DNS-teszt lesz a döntő.
Söt, az ő szüleinek is lesz láthatási joga, mert nagyszülői láthatás is van.
Már elmúltak azok az idők amikor a gyerek a csak a nőé volt, ezért nem érdemes minden jött-ment hapsinak az ivadékát megtartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!