Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire szabad hangosnak...

Mennyire szabad hangosnak lenni szülés közben? Ha sírok, akkor mi van?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon alacsony a fájdalamküszöböm alapból. Már most tudom, hogy kérni fogok epidurált.

Félek, hogy nem fogom tudni hang nélkül viselni a fájásokat. Es itt nem sóhajtozástól vagy apró nyögésektől félek. Nyilván nem ordibálhatok, hogy szedjék ki belőlem, szedjék ki, de na.

A másik pedig a könnyek. Nem vagyok egy sírós típus, de most mindenen tudok sírni. Mindenen.

Például múltkor megkértem tesómat, hogy vigyen be a városba. Mondta, hogy bevisz, ő is arra megy, de csak délután. És komolyan elkezdtem ezen sírni.

Na és ott a szülőszobán ha rám szólnak, vagy valami, akkor ott fogok bőgni.

Hogyan edzem magam?

2022. aug. 3. 17:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%

Én ordítottam, mint egy disznó, ráadásul olyanokat is, hogy miért nem segít senki, vegyék ki kérem meg ilyenek 🤣

Senki nem szólt érte semmit, egy szülésznő volt talán, aki rossz néven vette, neki mondtam is, hogy nem sértegetni akarok senkit, de mindjárt belepusztulok, nézzék már el nekem... Szerencsére a többség profi volt, és nem haragudott meg, ráadásul nem is én voltam az egyetlen, mások is ordítottak.

Szerintem az a személyzet aki ezért szól, az gáz.

Mondják, hogy ne kiabálj, hogy spórolj az erővel, de könnyű azt mondani...

Én nem kaptam ráadásul semmilyen fájdalomcsillapítót sem, anélkül csináltam végig.

2022. aug. 3. 21:40
 12/15 anonim ***** válasza:
Hát nekem rosszabb volt ha szentségeltem, mert jó ha a légzésre figyeltem tompította a fájdalmat.
2022. aug. 3. 22:50
 13/15 anonim ***** válasza:
79%

Hát basszus ez általában fáj, miért kéne hang nélkül tűrni? 😀 Két gyereket szültem, mindegyiknél ordítottam, ha azt kellett, olyan eszembe sem jutott, hogy illik-e, szerintem egy-két cifrább káromkodás is kicsúszott (nem szép, de én már akkor átmegyek kocsisba, ha a könyökömet beverem, ez van).

Egyszer szólt rám a szülésznő, hogy na most ne ordibáljak, hanem nyomjak, mert mindjárt kint van, de a szülés végére voltunk már olyan viszonyban, hogy ezt ne beszólásnak érezzem 😀

2022. aug. 4. 01:32
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Magánban fogsz szülni kérdező? Már csak az epidurál miatt kérdezem. Állami kórházban szeretnek spórolni vele, ritkán adnak.
2022. aug. 4. 06:40
 15/15 anonim ***** válasza:
74%
Azt szokták mondani, hogy ne ordíts mert energiát vesz ki belőled, szerintem ez kamu. Úgy csináld ahogy jól esik (nyilván nem esik jól sehogy se a szülés, de az üvöltés szerintem segít, nem véletlenül teszik az állatok is közben)
2022. aug. 4. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!