Mennyire szabad hangosnak lenni szülés közben? Ha sírok, akkor mi van?
Nekem nagyon alacsony a fájdalamküszöböm alapból. Már most tudom, hogy kérni fogok epidurált.
Félek, hogy nem fogom tudni hang nélkül viselni a fájásokat. Es itt nem sóhajtozástól vagy apró nyögésektől félek. Nyilván nem ordibálhatok, hogy szedjék ki belőlem, szedjék ki, de na.
A másik pedig a könnyek. Nem vagyok egy sírós típus, de most mindenen tudok sírni. Mindenen.
Például múltkor megkértem tesómat, hogy vigyen be a városba. Mondta, hogy bevisz, ő is arra megy, de csak délután. És komolyan elkezdtem ezen sírni.
Na és ott a szülőszobán ha rám szólnak, vagy valami, akkor ott fogok bőgni.
Hogyan edzem magam?
Ez kórházi személyzetfüggő lehet, remélhetőleg többségében ezt normálisan kezelik, hisz ez a vajúdással, szüléssel jár. Ha nem parasztok, nem fognak rádförmedni, mert hangot adsz ki vagy sírsz a fájdalomtól.
A kiabálásért is inkább jóindulatúan szoktak szólni, de csak a te érdekedben: ne arra menjen el az energiád. 🙂
Èn üvöltöttem, annyira fàjt. Nem igaz, hogy a hangadastol elfaradsz, legfeljebb a szemèlyzetet idegesìted. De ott te vagy a főszereplő, ne adj idegenek vélemènyère!
Ahol szültem egy beszòlàst sem kaptam, amièrt hangos voltam. Van ahol bunkòk, ez legyen az ő bajuk.
Ne aggódj, ott bármit lehet, sírni, hányni, ordítani. Egyik kolléganőm mesélte hogy tőle zengett az egész kórház.
Nekem annyira fájt a vajúdás, hogy meg akartam halni, de a dokik, szülésznők tök nyugiban mászkáltak ki-be. Néha feltettek egy kérdést, de nem tudtam rá válaszolni a fájdalomtól, ez se igazán érdekelte őket, marmint segítőkészek voltak, de semmin nem botránkoztak meg, mindent láttak már.
Kórházban voltam, mert más ok miatt előbb befektettek.
Már annyira fájt a hasam, hogy délután nem bírtam, kértem, hogy tegyenek valamit. Hát jött a nővér és megvizsgált. Elsírtam magam, úgy fájt. Erre közölte, hogy na...a szülés...az fáj. De az MSZ semmit sem mutatott én meg kb ott bögtem...oké, akkor orvos. Bő 3 ujjnyira voltam akkor már nyitva, mire felkerültem lett az 4 is.
Én nem tűrőm a fájdalmat és igen, volt, hogy kiabáltam...jött egy kismama akit visszavittek a szulöszobárol. Poénkodtunk, hogy biztosan megijedt tölem.
....de senki sem szólt semmiért. Rendesek voltak, értünk voltak.
Abban a kórházban, ahol szültem, rámszóltak, amiért nyögtem.
Mondjuk nekem jól esett nyögni, mert úgy legalább vettem levegőt. Miután rámszóltak, elhallgattam, de levegőt se vettem, ha jött a fájás. A szülésznőnek kellett folyton emlékzetetnie, hogy vegyek levegőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!