Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire szabad hangosnak...

Mennyire szabad hangosnak lenni szülés közben? Ha sírok, akkor mi van?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon alacsony a fájdalamküszöböm alapból. Már most tudom, hogy kérni fogok epidurált.

Félek, hogy nem fogom tudni hang nélkül viselni a fájásokat. Es itt nem sóhajtozástól vagy apró nyögésektől félek. Nyilván nem ordibálhatok, hogy szedjék ki belőlem, szedjék ki, de na.

A másik pedig a könnyek. Nem vagyok egy sírós típus, de most mindenen tudok sírni. Mindenen.

Például múltkor megkértem tesómat, hogy vigyen be a városba. Mondta, hogy bevisz, ő is arra megy, de csak délután. És komolyan elkezdtem ezen sírni.

Na és ott a szülőszobán ha rám szólnak, vagy valami, akkor ott fogok bőgni.

Hogyan edzem magam?

2022. aug. 3. 17:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%

Ez kórházi személyzetfüggő lehet, remélhetőleg többségében ezt normálisan kezelik, hisz ez a vajúdással, szüléssel jár. Ha nem parasztok, nem fognak rádförmedni, mert hangot adsz ki vagy sírsz a fájdalomtól.

A kiabálásért is inkább jóindulatúan szoktak szólni, de csak a te érdekedben: ne arra menjen el az energiád. 🙂

2022. aug. 3. 17:48
 2/15 anonim ***** válasza:
58%

Èn üvöltöttem, annyira fàjt. Nem igaz, hogy a hangadastol elfaradsz, legfeljebb a szemèlyzetet idegesìted. De ott te vagy a főszereplő, ne adj idegenek vélemènyère!

Ahol szültem egy beszòlàst sem kaptam, amièrt hangos voltam. Van ahol bunkòk, ez legyen az ő bajuk.

2022. aug. 3. 17:48
 3/15 anonim ***** válasza:
70%

Ne aggódj, ott bármit lehet, sírni, hányni, ordítani. Egyik kolléganőm mesélte hogy tőle zengett az egész kórház.

Nekem annyira fájt a vajúdás, hogy meg akartam halni, de a dokik, szülésznők tök nyugiban mászkáltak ki-be. Néha feltettek egy kérdést, de nem tudtam rá válaszolni a fájdalomtól, ez se igazán érdekelte őket, marmint segítőkészek voltak, de semmin nem botránkoztak meg, mindent láttak már.

2022. aug. 3. 17:52
 4/15 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem én még hörögtem is 🤣 hát ott pont nem érdekelt hogy erről kinek mi a véleménye. A második szüléskor sem volt más pedig az első szülés utáni tapasztalat alapján próbáltam felkészülni de én elvesztettem a kontrollt.
2022. aug. 3. 17:52
 5/15 anonim ***** válasza:
67%
Azt csinálsz amit akarsz. Én hangosan káromkodtam.
2022. aug. 3. 18:00
 6/15 anonim ***** válasza:
79%
A szomszédon a szülöszobában azt ordibálta, hogy ha meglesz a baba. az orvos varrja be teljesen, hogy ne lehessen újra terhes.
2022. aug. 3. 18:10
 7/15 anonim ***** válasza:
75%

Kórházban voltam, mert más ok miatt előbb befektettek.

Már annyira fájt a hasam, hogy délután nem bírtam, kértem, hogy tegyenek valamit. Hát jött a nővér és megvizsgált. Elsírtam magam, úgy fájt. Erre közölte, hogy na...a szülés...az fáj. De az MSZ semmit sem mutatott én meg kb ott bögtem...oké, akkor orvos. Bő 3 ujjnyira voltam akkor már nyitva, mire felkerültem lett az 4 is.

Én nem tűrőm a fájdalmat és igen, volt, hogy kiabáltam...jött egy kismama akit visszavittek a szulöszobárol. Poénkodtunk, hogy biztosan megijedt tölem.

....de senki sem szólt semmiért. Rendesek voltak, értünk voltak.

2022. aug. 3. 18:21
 8/15 anonim ***** válasza:
60%

Abban a kórházban, ahol szültem, rámszóltak, amiért nyögtem.

Mondjuk nekem jól esett nyögni, mert úgy legalább vettem levegőt. Miután rámszóltak, elhallgattam, de levegőt se vettem, ha jött a fájás. A szülésznőnek kellett folyton emlékzetetnie, hogy vegyek levegőt.

2022. aug. 3. 18:28
 9/15 anonim ***** válasza:
76%
A kitolásnál egyszer-kétszer felordítottam…Majd automatikusan bocsánatot kértem, de mondták, hogy csak nyugodtan itt mindent lehet :D
2022. aug. 3. 19:03
 10/15 anonim ***** válasza:
82%
Szülés előtt 3 napot feküdtem bent a kórházban a szülészeten. Mindent is hallottam. Hidd el, a nők nagy része üvölt. Nincs ebben semmi szégyellni való. Nem robotok vagyunk. Az, hogy mennyire viseled jól a fájdalmat meg tök mindegy. Ott erőre kapsz, te sem tudod honnan de jön az erő. Bízz magadban!
2022. aug. 3. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!