Hazudjak a gyerekeimnek, hogy "apa szeret titeket, csak sok
a munkája", stb?
Figyelt kérdés
Az új családjáért mindent megtesz, ha értünk a negyedét megtette volna, akkor nem lettem volna egy idegbeteg hárpia, nem lettem volna depressziós.
Teljesen máshogy áll a mostani családjához, mi meg kvázi el vagyunk felejtve.
Elmennek sétálni, elmennek kirándulni, kirakják facebookra. A nagynak már van facebookja, az apja nem ért rá velük kimenni falunapra a sok munkája miatt, de aznap kirakta, hogy szalonnát sütnek a kiscsaláddal. És mindig ez van. Sosem ér rá, de a mostani családjának ugrik rögtön, és én vagyok a hibás, mert kiabál vele a gyerek, hogy nem szereti.
Nem, nyilván nem. Pattintsa le őket, nehogy sérüljön a lelki világa, a gyerekeimet meg hitegesse éveken keresztül.
2022. júl. 28. 13:15
12/21 anonim válasza:
Kedves kérdező, sógorom ugyanilyen.
Amíg volt az első család, addig még akkor is elbőgte magát ha a gyerek iskolai táborba ment egy hétre. Merthogy ő imádja a lányát, nem bírja nélküle.
Után válás, új asszony, új gyerek, és az első le van tojva. Mással játssza a családosat.
A kislánynak eleinte fajt, de mára belátta, hogy apa milyen, és már egyáltalán nem is akar menni láthatásra. Amikor olyan sztorik vannak, hogy az ő ballagására apa csak egy csokor virágot tud vinni, mert nincs pénz, de a Facebook meg tele van a balatoni nyaralásukkal. Stb. A gyerek nem hülye.
2022. júl. 28. 13:29
13/21 anonim válasza:
Nem azt mondtam, hogy védd meg vagy pláne szolgáld ki. Hanem hogy ne szidd. Ahogy 12 is mondja, a gyerek nem hülye, rá fog jönni, ha hazudik az apja, ha csak ígéret, de nincs vele. Te csak maradj ki, ne duruzsolj semmit a fülükbe, ők meg fogják tudni ítélni a cselekedetei alapján. Ha kérdezik, miért nem jön, pl. hívjátok fel, majd magyarázza ki ő magát. Viszont magadat betegíted meg vele, hogy ennyire foglalkoztat. Amíg nem tudod elengedni, amíg az ő szemével látod magadat, az új nőhöz viszonyítod magadat, tele leszel egy csomó haraggal és nem éri meg. Nem őmiatta, magad miatt. Menj el pszichológushoz, püfölj szét egy párnát, bőgd ki magad, aztán kezdj új életet, nézz előre.
2022. júl. 28. 13:43
14/21 A kérdező kommentje:
Ki beszélt szidásról?
2022. júl. 28. 15:12
15/21 anonim válasza:
Nekem nem hazudott az anyám (fölösleges egy gyereket hülyének nézni, nem hülye, hanem kicsi), nem is szidta apámat sosem. Levontam a következtetést én.
Az exed egy görény, de felnőtt ember, nem parancsolsz neki.
2022. júl. 28. 15:38
16/21 anonim válasza:
Ha fele annyi időt szánnál arra, hogy jó anya legyél, mint amennyit azzal töltesz, hogy ő rossz apa, minden gyerek jobban járna! Fókuszálj a lényegre és arra, amiről TE tehetsz, amin TE változtathatsz! Mert egy nem szerető, távol élő apa sokkal kevésbé okoz kárt, mint egy minden nap jelen levő, depressziós, megkeseredett, rinyáló anya, aki azt állítja, hogy szeret.
2022. júl. 29. 00:28
17/21 anonim válasza:
Hazudni nem szabad, magadnak csinálsz rosszat.Nálam az őszinteség működik, mindig elmondom objektíven mi a helyzet. Sározni tényleg nem jó ötlet, megharagudhat a gyerek rád, hiába nem vagy hibás. Csak tényszerűen elmondani mindent, például apa nem jött èrted, mert más programja van, ne várd most. Nem lènyeg, hogy mi a program,elèg ennyi. Ha ez szàmít, nekem már 13 èves a gyerekem, az apja ha el is vitte, nem foglalkozott vele rendesen.Tehát tett èrte, hogy a gyerek ne tekintse apjának igazán. Nem kell nekem semmi rosszat mondanom, szimplán nem kíváncsi már rá. A gyerek nem hülye, tudja ki szereti valóban ès ki nem.
2022. júl. 29. 08:47
18/21 anonim válasza:
"Nem, nyilván nem. Pattintsa le őket, nehogy sérüljön a lelki világa, a gyerekeimet meg hitegesse éveken keresztül."
Akkora az egod meg a sertettseged, hogy azt se sikerült felfognod, nem az apuka lelkivilaga a lényeg, hanem a gyerekeké. Őket bántaná, ha apuka unott fejjel ülne mellettük
2022. júl. 29. 09:10
19/21 A kérdező kommentje:
Mert az aztán nem bántja őket, hogy semmit nem tesz értük, mi?
2022. júl. 29. 10:46
20/21 anonim válasza:
kevésbé, mintha konkrétan a saját két szemével látja, hogy unatkozik és nem szívesen van velük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!