Mit tegyek, ha a gyerekeim apjával soha semmiben nem értünk egyet, és már olyan szinten idegesít, hogy kihatással van a munkámra?
2 éve váltunk el hivatalosan. Minden héten péntek délutántól vasárnap délelőttig vannak nála a gyerekek. Ez nyilván szünetekben változik.
Nek értünk egyet semmiben, mióta nem egyeztem bele az 50-50-be, semmilyen komprumisszumkötésre nem hajlandó.
Most is már hónapok óta azon van a vita, hogy én a nagyobbik gyereket nem abba az iskolába irattam, amelyiket ő szerette volna. Csak éppen azt nem érti meg, hogy faluból megyünk kocsival városba, mert ott dolgozom, és evidens, hogy a gyerekek oda járnak óvodába, iskolába, de ő elvárná, hogy utazzak fel 2 várossal odébb, csak hogy el tudja mondani, hogy ugyanoda jár a lánya, ahová ő. De nem tudja felfogni, hogy az a lakóhelyünktől 40 km oda, és még 20 km lenne vissza a városba. Alapból a legnagyobb szívélyességgel 7:30-kor kezdődik a munkaidőm (7:00-kor kezdődne, de az 1 órás ebédszünetem hátrányára kezdhetek 7:30-kor), és ahhoz hogy 7:15-7:20-ra beérjek 60 km levezetése után, az csak úgy lenne lehetséges, ha minimum 5 órakor kelteném a gyerekeket. Aztán még 60 km a hazaút, egy nap durván le kellene vezetnem 120 km-t.
Abban sem értünk egyet, hogy mikor kellene visszahozni a gyerekeket. Folyamatosan kekeckedik, mint egy idióta tinédzser, hogy meddig mehet el. Vasárnap este 9-kor hozza a gyerekeket haza, amikor tudja jól, hogy másnap óvoda van, és most már hamarosan iskola is lesz.
Már olyan szinten ki vagyok idegileg, hogy mindenben direkt ellenkezik, mindenben a szöges ellentétét akarja, nem lehet vele semmit se megbeszélni soha.
Ha elváltatok, volt gyermekelhelyezés. A bírósági határozatban nincs benne, hogy mikortól meddig vannak nála a gyerekek? A miénkben órára pontosan benne van, hogy mikor és az is, hogy hol kell átadnia nekem a gyereket láthatáskor. Sőt az összes szünet is benne van, hogy melyik héten kinél van a gyerek.
Én nem veszekednék, vagy vitatkoznék vele. Tartsa magát a határozathoz!
"direkt leviszi az anyjához"
Aztán ugyan miért ne vihetné le az anyjahoz? A saját idejében oda viszi a gyereket, ahova akarja. Amúgy meg mi lenne, ha nem rapliznal mindenen? Ha este kilenckor viszi vissza a gyereket, akkor akkor viszi. A gyerekek nem halnak bele, ha késő alszanak el. Egyébként csak halkan jegyzem meg, ha 2 éve valtatok, akkor apuka már be is adhatja a gyermekelhelyezes megváltoztatása kérelmet, és kerheti a megosztott elhelyezést, amit még is fognak neki adni. Gondold végig ennek fényében, hogy megeri e neked is bele kötni mindenbe
5!
Nem, nem fogják a bíróságon értékelni, hanem az apa kérésére megadják a megosztott elhelyezést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!