Hazudjak a gyerekeimnek, hogy "apa szeret titeket, csak sok a munkája", stb?
Az új családjáért mindent megtesz, ha értünk a negyedét megtette volna, akkor nem lettem volna egy idegbeteg hárpia, nem lettem volna depressziós.
Teljesen máshogy áll a mostani családjához, mi meg kvázi el vagyunk felejtve.
Elmennek sétálni, elmennek kirándulni, kirakják facebookra. A nagynak már van facebookja, az apja nem ért rá velük kimenni falunapra a sok munkája miatt, de aznap kirakta, hogy szalonnát sütnek a kiscsaláddal. És mindig ez van. Sosem ér rá, de a mostani családjának ugrik rögtön, és én vagyok a hibás, mert kiabál vele a gyerek, hogy nem szereti.
Kérdezi a gyerek? Akkor a válasz a nem tudom, szívem. Ha nem kérdezi, nem kell vele foglalkozni.
Nekem gyerekpszichiater mondta anno, hogy soha nem szabad negatívat mondani a másik szulorol, mert a gyerek magában fogja keresni q negatívumot.
Ne hazudj, de ne is szidd.
A jó válasz a "nem tudom, kérdezd meg őt". Nem kell mentegetned az exedet. De a gyerekeidnek meg kell hagyni, hogy saját maguk döntsék el, ki ő. Csak magadat feketíted be, ha nem tudod elengedni a sérelmeid. Ő az apjuk, valószínűleg szeretik, ezért nézd mindig a helyzetet az ő szemükkel. Biztos nem a gyerekek érdeke, hogy rájuk borítsuk a fájdalmadat, hogy ők legyenek a bírók a saját apjuk ellen, hogy legyezgessék a mártír egódat. Szóval ne minősítsd, bírd ki, maradj csendesen az erkölcsi magaslaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!