Ha megtudod, hogy egy nő gyermektelen még 32-34 év felett, és nem is tervez gyereket, mi az első gondolatod?
Mielőtt gyerekem született volna (jóval 30 felett voltam), semmiféle gondolatom nem volt ezzel kapcsolatban, max. "az ő dolga, csináljon, amit akar". Most, hogy van gyerekem az első gondolatom, hogy az "illető nem normális, bármilyen gond esetén lemaradhat az egészről".
Más hogy van ezzel? Vajon mitől ez a hatalmas változás nálam is?
Gép ujratelepítgetésekből ilyen tutin meg lehet élni, hogy telik bejárónőre? Hát nem tudom, akkor biztos csak a mi környékünkön nem fizetnek már azért az embetrek, amit a szomszéd Pistike is összedob félóra alatt.
Kamu az egész ... én is informatikai mérnök vagyok lány létemre és a szakmában is dolgozom, de se bejárónőre se gyerekre nem telik.
Na akkor én most válaszolok rendesen.
Az emberek, ha valamivel kapcsolatban intenzív élményük volt-van, hajlamosak elsö körben kivetiteni a másikra.
Amig nem volt gyermeked passzoltál- hiszen semmilyen élményt nem aktivizált benned a kérdés.
-Most hogy van, és valószínüleg boldog vagy velük : Szegény kimarad ebből!
-Ha nincs , de szeretnél és még nem sikerült:
Lehet, hogy ő is kinlódik, mint én, vajon hallott valamilyen jó ötletet, hogyan sikerülhet?
-Ha ép nem vagy boldog a gyermekeddel, mert az tinédzser:
Lehet, hogy neki van igaza?
-Ha nem akarsz erre a világra gyermeket szülni, vagy élni akarod még az életedet:
Hurrá egy sorstárs! Vajon téged is nyuznak az emberek az anyasággal?
Szóval szerintem az első gondolatok többnyire rólunk szolnak. Csak a második gondolatban van benne, hogy lehet bármelyik a gyermektelenség oka, és jó esetben már nem is törődünk vele. Az ő dolga, majd elmondja, ha akarja.
"Ha megtudod, hogy egy nő gyermektelen még 32-34 év felett, és nem is tervez gyereket, mi az első gondolatod?"
Válasz: megértem őt. Szabadon élni szép. Kicsit szar lesz majd a gyermektelenség érzése, amikor jön a változókor, de azon is túl lehet lépni.
(Mielőtt elkezdenétek rám fröcsögni, én anya vagyok...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!