Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha megtudod, hogy egy nő...

Ha megtudod, hogy egy nő gyermektelen még 32-34 év felett, és nem is tervez gyereket, mi az első gondolatod?

Figyelt kérdés

Mielőtt gyerekem született volna (jóval 30 felett voltam), semmiféle gondolatom nem volt ezzel kapcsolatban, max. "az ő dolga, csináljon, amit akar". Most, hogy van gyerekem az első gondolatom, hogy az "illető nem normális, bármilyen gond esetén lemaradhat az egészről".

Más hogy van ezzel? Vajon mitől ez a hatalmas változás nálam is?

2010. szept. 22. 15:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:
78%

Gép ujratelepítgetésekből ilyen tutin meg lehet élni, hogy telik bejárónőre? Hát nem tudom, akkor biztos csak a mi környékünkön nem fizetnek már azért az embetrek, amit a szomszéd Pistike is összedob félóra alatt.

Kamu az egész ... én is informatikai mérnök vagyok lány létemre és a szakmában is dolgozom, de se bejárónőre se gyerekre nem telik.

2010. szept. 23. 08:00
 72/76 anonim válasza:
63%

Na akkor én most válaszolok rendesen.

Az emberek, ha valamivel kapcsolatban intenzív élményük volt-van, hajlamosak elsö körben kivetiteni a másikra.

Amig nem volt gyermeked passzoltál- hiszen semmilyen élményt nem aktivizált benned a kérdés.

-Most hogy van, és valószínüleg boldog vagy velük : Szegény kimarad ebből!

-Ha nincs , de szeretnél és még nem sikerült:

Lehet, hogy ő is kinlódik, mint én, vajon hallott valamilyen jó ötletet, hogyan sikerülhet?

-Ha ép nem vagy boldog a gyermekeddel, mert az tinédzser:

Lehet, hogy neki van igaza?

-Ha nem akarsz erre a világra gyermeket szülni, vagy élni akarod még az életedet:

Hurrá egy sorstárs! Vajon téged is nyuznak az emberek az anyasággal?

Szóval szerintem az első gondolatok többnyire rólunk szolnak. Csak a második gondolatban van benne, hogy lehet bármelyik a gyermektelenség oka, és jó esetben már nem is törődünk vele. Az ő dolga, majd elmondja, ha akarja.

2010. szept. 23. 10:58
 73/76 Nitókrisz ***** válasza:
100%
Kicsit átestél a paci másik oldalára :) Amíg te voltál abban a helyzetben, természetesnek vetted. Nem szabad mások felett ítélkezni, mindenkinek a magánügye. Ha nem vállal és később mégis megbánja, az is...
2010. szept. 24. 17:28
 74/76 eee333 válasza:
100%
Látom közel egy éves a kérdés , most találtam rá és nagyon közel áll hozzám.Jómagam 37 éves nő vagyok nincs gyermekem és nem is tervezek.Szinte mindenki ufo nak néz , de már megszoktam.Szerintem akinek nincsenek meg a feltételek(lakás, stabil szülői háttér) az inkább ne is szüljön.Én sajnos nagyon nehéz körülmények között nőttem fel,én azt az életet nem kívánom egy kisgyereknek sem és mint anya sem vállalom amin anyám keresztül ment.Inkább ezt kihagynám.Persze aki normális családban nőtt fel, ezt nem érti de már nem is akarom megmagyarázni nekik , örüljenek hogy szépen felnőttek és alapítsanak szép családot ,ez a normális ill. a megszokott.A stabil szülöi háttér szerintem nagyon fontos hisz az apuka bármikor lepattanhat akkor meg ki segítsen ha nem a szüleid.Az én szüleim olyan szegények hogy ketten együtt sem tudnának összedobni egy babakocsira sem.No meg jól esne bizti ha néha odahoznának egy csomag pelust,rucit, cipőcskét.Hát ezt ők sajnos nem tudnák megvenni.Nagyon jól elvagyok gyerek nélkül annyi jó dolog van az életben,utazás, kirándulás, wellness,alhatsz bármeddig, nem kell rohannod haza,egyszerűen kényelmes.Bármikor elindulhatsz egy moziba , színházba , bevásárolni este egy multiba ha úgy tartja kedved, vagy csak sétálni egyet a belvárosba stb.És most jön a csattanó!!!! MIndezt megtehettem a kedves párommal szépen kettesben , de mit ad Isten hozzánk került a 9 éves lánya.Mindennek vége ,nincs mozi , csak komoly szervezés után feltéve ha a gyermek nem dobja be a hisztit hogy ő sem a mamához sem az "édesanyjához" nem megy el.Marad a mesefilm, moziról ennyit.Leugrunk Tesco ba ő nem jön, de nem is marad itthon egyedül na akkor hogy menjél vásárolni.Apuka ordít , én ülök az autóban,kiscsaj áll az udvar közepén és puffog.Tengernyi ruhája van de neki reggel 7 kor suliba menet csak az jó amelyik a szennyesbe van, apuka kiabál én ki se megyek a hálóból.Ez egy szolgaság ez már nem a te életed te egy másodrangú ember vagy, nem azt csinálsz amit szeretnél,én ebből nem kérek.A saját életemet szeretném élni egy pasival,nyugalomban.(azóta még egy jót ...ni se tudunk)csak nagy ritkán.miután "felénél" azt látom hogy ujját szopva a kiscsaj ott áll a szoba bejáratánál és néz ki a fejéből.na köszi ezt nem nekem találták ki.
2011. szept. 22. 20:42
 75/76 anonim ***** válasza:
50%

"Ha megtudod, hogy egy nő gyermektelen még 32-34 év felett, és nem is tervez gyereket, mi az első gondolatod?"

Válasz: megértem őt. Szabadon élni szép. Kicsit szar lesz majd a gyermektelenség érzése, amikor jön a változókor, de azon is túl lehet lépni.

(Mielőtt elkezdenétek rám fröcsögni, én anya vagyok...)

2014. nov. 27. 11:15
 76/76 anonim ***** válasza:
#75 és változókorodban gyermektelen voltál, vagy honnan tudod ennyire, hogy mit éreznek? aki childfree, az inkább megkönnyebbül, hogy nem kell védekezni, egy gonddal kevesebb.
2017. jún. 11. 05:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!