Ha megtudod, hogy egy nő gyermektelen még 32-34 év felett, és nem is tervez gyereket, mi az első gondolatod?
Mielőtt gyerekem született volna (jóval 30 felett voltam), semmiféle gondolatom nem volt ezzel kapcsolatban, max. "az ő dolga, csináljon, amit akar". Most, hogy van gyerekem az első gondolatom, hogy az "illető nem normális, bármilyen gond esetén lemaradhat az egészről".
Más hogy van ezzel? Vajon mitől ez a hatalmas változás nálam is?
Hát engem aztán nem bosszantottál fel, csak nevetek rajtad, de magadat alaposan felidegesítetted.
Tudod, anyukám az ország egyik legjobb tanítónője, a szakma elismeri, de vállalkozni nem tudott, miért is, mert amíg van állami iskola, a szülők többsége nem tudja megfizetni a magánoktatást, és a másik probléma az, hogy olyan szegény családból származik, ahol a fehér kenyér ünnepi ételnek számított (apám ugyancsak ilyen körülmények közül küzdötte fel magát). És mit kap anyu cserébe az államtól a szakma legjobbjaként? Bagót...
Ne legyél olyan nagyra magaddal, mert a meg nem becsült pedagógusok fogják a te kölyködet is tanítani, akiknek senki nem fizet hálapénzt, mint orvosi körökben, a fizetésük kb. negyedét-felét visszaviszik a munkahelyre, hogy egyáltalán normális körülmények között menjen az oktatás, anyu a saját termét maga kellett, hogy kifesse, mert nem volt munkás, aki megcsinálta volna, elnézték, hogy egyedül cipekedik, 30-40 gyerekre készít személyre szabott fejlesztési tervet. A szakma elismeri, a gyerekek szeretik, mégse keres jól. És emellett megfőz, mosogat, mos, itthon is megcsinálja, ami van, és persze nem csak ő, hanem a család többi tagja is beáll, öcsém is, én is, apám is. Apám viszonylag jól keres (igaz, ő se milliókat, mint egyes adócsalók), de csak azért, mert olyan munkát végez, amit sokan nem vállalnak el, mert nincs hozzá lelkierejük, hogy a vonatok alá ugrott emberi maradványok balesetét kivizsgálják.
balesethelyszínelő apud? hát azért ő se keresi túl magát..(csináltam,azért tudom):-((
Kérdésre válaszolva:
Az az első gondolatom,h ha majd szeretne babát,remélem a Jó Isten megáldja h hamar teherbe essen és egészséges babát szüljön!
Második gondolatom,h milyen jó neki,h van szabadsága,akkor és ott azt tehet amit csak akar:-)
Mindenkinek saját dolga eldönteni,h szeretne-e családot alapítani,vagy sem,és élje ugy az életét ahogy Boldog! Nem láthatok bele más életébe és nem is akarok. Ha valakinek házvezetőnővel tökéletes,akkor fizesse azt,ha valaki szeret fzni,tegye azt,ha fejtetőn állva nézi a tv-t az egész család és ugy boldogok,akkor tegyék ugy.
Szóval bárki is bárhogy dönt,gyerek vagy sem,remélem jól dönt és Boldog lesz az Életben!
Azt, hogy feminista/karrierista önző rideg tyúk/esetleg leszbikus.
Vagyis nem normális.
De nem nem foglalkozom vele, az ő dolga, amíg nem rám nem erőlteti ezt.
Első gondolatom: "az ő dolga" Tényleg nem izgat a dolog, én úgy vagyok vele, hogy nem mindenkinek az a jó, ami nekem, vagy ami a többségnek.
És az a fura, hogy Kérdező, én pont fordítva voltam ezzel a kérdéssel, mint te. Én amúgy igen fiatalon szültem (20 évesen), és mindig is úgy terveztem az életem, hogy majd lesz gyerekem, és sose tudtam megérteni azokat a nőket, akik nem akartak. Nem lenéztem őket, csak nem értettem. Mintha valaki azt mondta volna, hogy neki jól esik fejenállva aludni.
Viszont mióta anya vagyok, sokkal elfogadóbb lettem másokkal (vagy lehet, hogy csak arról van szó, hogy idősebb lettem, és ennek a következménye, hogy jobban bele tudok gondolni mások döntéseibe). Én imádom, hogy anya vagyok, viszont így, hogy belülről látom, hogy ez milyen, azt is meg tudom érteni, ha valaki azt mondja, hogy ő ezt nem szeretné, nem akar így élni. És tényleg úgy vagyok vele, hogy az ő élete, élje úgy, ahogy neki jó, mert az mindenkinek csak rossz lenne, ha úgy élne, hogy nem találja a helyét a saját életében.
Én tök normális választ adtam még délután és 30 %-os a válaszom.Néha el kéne fogadni a kritikát is kedves kérdező.
(MINDENKIT FELPONTOZTAM:D)
Erre egyet mondok, illetve többet is:)
1: menj el a büdös picsukába
2: ez egy orbitális kamu
3: kussolj már be!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!