Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az egyik gyerekem kissé...

Az egyik gyerekem kissé előnytelenebb külsőleg, mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 gyerekem van, kétpetéjű ikerlányaim vannak.

Leszögezem, hogy szeretem őket, ők a legértékesebbek számomra!!!

De nem vagyok vak, reálisan látom őket. Az egyik lányom már pici kora óta tipikus szép kislány. Szép baba volt, szép kisgyerek, most 11 évesen is nagyon bájos. Mindenki dicséri, többször megkerestek már, hogy indítsam versenyeken, vigyem modellkedni.

A másik lányom azonban nem szép. Nagyon aranyos, kedves személyiség, okos gondolatai vannak, de tudja ő is, hogy amikor valaki azt mondja, hogy "Jaj de szépek vagytok", akkor azt csak udvariasságból mondják. Nem csúnya, nincs semmi rendellenessége, de nem szép. Próbálom őt bíztatni, hogy ő máshogyan szép, de egyre nagyobb (ráadásul kiskamasz), és ő is látja a különbségeket, és egyre kritikusabbak mindketten magukkal szemben, mert lassan belépnek a kamaszkorba, viszont őt nagyon sok minden aggasztja.

Sokszor kiütköznek ezek a különbségek, például hogy belé eddig egy fiú sem volt szerelmes, az ikertestvéréért meg sokan rajongtak.

Vagy például ami napi szinten vitatéma, az a haj. Apai nagyanyjára hasonlít kb. minden téren, és alig van haja, ráadásul lassan is nő. Nem érdemes neki megnöveszteni, mert csak lóg a fején, hiába minden dúsító spray, meg sampon, a fodrász is megmondta, hogy ilyen kismennyiségű hajat nem érdemes váll alá növeszteni. Az ikertesójának viszont olyan dús hosszú haja van, mint nekem. És megy a vita, hogy neki miért nincs olyan haja, neki miért nem lehet olyan, és vágjuk le az ikertestvére haját, amit nyilván nem fogunk, ha nem szeretné.

Volt neki 2-3 éve hátközépig érő haja, amit hiába fontam be vizesen a dúsabb hatás kedvéért, vagy egynap alatt full egyenes lett a haja, vagy pedig puli kutya haja lett, és csúfolták.

2022. júl. 13. 17:46
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
61%

[link]

Látod ezt az állkapcsot? Ettől válik karakteressé az arca! Egyedivé! Lehet, hogy cikizték éveken át, amíg nem jöttek rá, hogy szép.

[link]

Látod azt az orrot, és azt a hosszúkás fejformát?

[link]

Itt a szőke hajú csajt nézd a dokrot szösziből! Mekkora álla van, és mekkora homloka!

De mind elbűvölően néznek ki bizonyos filmjeikben, előnyös frizurával, stílusos ruhákban mindegyik szép!

Megfelelő szemöldökkel, de 11évesnél a haj a legfontosabb, mert még nem sminkkel, mind gyönyörű lehet, csak máshogy. Nem csak az átlagos barbis szépség van!

Nem Magyarországon éltek? Neked nem ér meg max 3 órát, hogy a gyereked jól érezze magát a bőrében? Szereted rondának látni, ugye? Elviheted mindkettőt, úgyis lesz augusztus 20-a kössétek egybe, és legalább itt a belvárosban a tömegközlekedésen észreveszitek majd, hogy többféle szépség van. Van, akinek tüsi volt a haja, szemüvege volt, és olyan szép volt, hogy utána fordultam, pedig nő vagyok. A pixie frizurásokból egy csomó van, sima bobból is. Egy frufru is sokat alakít az arcon megfelelő frizurával.

Akit elképzelsz az disney hercegnő, unalmasan, átlagosan szép, kicsit úgy képzeld el, mint a greaseben, mikor az átlagosan szép barbies lányból csinálnak vagányat. Lehet, hogy a barátnőin nem jön ki annyira a szépség, de ott direkt elrontották, nem az volt a cél, hogy kiemeljenek mindenkit. A karakterváltás- önmaga megtalálása a fontos!

És bár vidéken vagy, biztosan te is tudod, hogy szakmában is van különbség az emberek között! Vagy neked bármelyik villanyszerelő vagy kőműves megfelel? Nekem megérne annyit a lányom, hogy felutazzak pestre egy mosás vágás szárításra, 10 alatt van a fodrász.

Nézzetek ki neki egy fotót a neten.

[link]

[link]

Annyi van, nem tudom miért kell magyaráznom, mit jelent az, hogy karakteresen szép.. Kevés van belőle, előnyösen vannak hangsúlyozva a tulajdonságai, kitűnik a többi közül. Amíg a legtöbben(pláne vidéken) hagyják hosszúra, legyen a lány vékony, ne legyen frufruja és már meg is van, hogy szép, addig itt ez nem így néz ki. !

2022. júl. 14. 06:45
 22/36 anonim ***** válasza:
42%

[link]

Eztnézd

2022. júl. 14. 06:47
 23/36 anonim ***** válasza:
42%
vagy ezt [link]
2022. júl. 14. 06:47
 24/36 anonim ***** válasza:
42%
2022. júl. 14. 06:49
 25/36 anonim ***** válasza:
94%
Hát vagy pl tudatosíthatnád benne, hogy az okos az új szexi, de nyilván te is azzal vagy elfoglalva, hogy nem szép. Biztos nem lesz golddigger, örülj neki és rugdosd be a legjobb iskolákba
2022. júl. 14. 10:51
 26/36 anonim ***** válasza:
97%
#19. A stílus maga az ember. Sajnálom szegény lányaidat.
2022. júl. 14. 11:27
 27/36 anonim ***** válasza:
83%
Fú bakker...ilyen ostoba, rosszindulatú, csökött tyúkot is rég láttam, pedig itt a gyakorin aztán ku rva magas az egy négyzetméterre eső elmeháborodottak száma!
2022. júl. 14. 14:56
 28/36 anonim válasza:
69%

Ők is ilyen ikrek:

[link]

2022. júl. 14. 15:27
 29/36 anonim ***** válasza:
88%
Mai napig emlékszem amikor anyám azt mondta nekem, hogy XY a legszebb lány az ovis csoportomban. Szerinted mennyire van hatással egy gyerekre ha az anyja ilyeneket mond, ha még 32 évesen is tisztán emlékszem? És értem én hogy reálisan látta, de akkor nagyon fájt. És még sorolhatnám az ilyen apró, jelentéktelennek tűnő megjegyzéseit a gyerekkorom során..
2022. júl. 14. 15:56
 30/36 A kérdező kommentje:

Írhatod ezt nyugodtan 27-nek, meg a 28-nak.

Hol mondtam én ilyet a gyereknek? Normális vagy?

2022. júl. 14. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!