Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás a klímaváltozás...

Gyerekvállalás a klímaváltozás korában? Figyelembe veszitek az egyre romló körülményeket, vagy nem befolyásol a döntésben?

Figyelt kérdés

2022. júl. 6. 11:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%

Klímaváltozás korában?

1918 óta folyamat romlik a klíma helyzete. Csak most kezdett el zavarni? Szüleidet nem zavarta?

2022. júl. 6. 12:15
 12/18 anonim ***** válasza:
47%

Nem, mert nem az az életfilozófiám, hogy “azért élek, hogy boldog legyek”. Van több ismerősöm és barátom is, akik fő célja szórakozni, nyaralni járni, bulizni. Nekem nagyon furcsa, mikor az egyik ismerősöm nagyon szeretne gyereket, de az igen gazdag férjének ez kényelmetlen lenne, de nem hagyja el, mert akkor nem tudna nyaralni járni sem, vissza kellene költöznie a szüleihez stb.

Szerintem ezek színezik az életet, de nem ez a célja. Így engem nem is izgat, hogy a gyerekeim ezt az életfelfogást nem feltétlenül élhetik át vagy küzdeniük kell valamiért.

Nyilván, ami tőlem telik, azt megteszem értük, (jó oktatás, fizetős sulik, ovik, sok együtt töltött idő), de szerintem nem szerencsés, ha valaki azt gondolja, hogy a könnyű élet, a szórakozás és a saját boldogság az élet értelme.

Minden család/ember értékrendje más. A mienk a szolgálat, a szeretteinknek és a rászorulóknak segítés, a cél, hogy érezd, hogy ma is tettél valakivel valami jót. Aztán úgyis minden úgy lesz, ahogy lennie kell.

2022. júl. 6. 12:23
 13/18 anonim ***** válasza:
68%

Valóban szorongok a klímaváltozás miatt, de nem befolyásolt a döntésemben, pont azért, amit egy korábbi válaszadó is írt: tulajdonképpen évszázadok, de lehet évezredek óta mi vagyunk az első generáció, akiknek szinte semmi nagyobb nehézséggel nem kell megküzdeni. Nagypapám még szovjet hadifogságban is volt 4 évig, tehát nem is kell annyira a távoli múltra visszautalni, hogy lássuk, sosem volt az élet ennyire kényelmes, ennyire biztonságos. A gyerekeinknek, unokáinknak majd meg kell küzdeniük ezzel a nehézséggel, mint ahogy a mi nagyszüleink is megküzdöttek a világháborúval.

5-ös! Az a baj, hogy te is csak végletekben tudsz gondolkodni, ráadásul szerintem a példád pont nem is életszerű. A mosizás nem azt jelenti, hogy alkalmanként nem lehet eldobhatót adni a gyerekre, nekem is lapul a szekrényben 1-2 csomag. Másrészről ezt a kérdéskört pont a visszájára is lehet fordítani: mit csinál az, aki holnap szembesül majd a ténnyel, hogy nincs pelenka, mint ahogy hetek óta mondjuk cukrot sem láttam a helyi Aldiban, szombaton meg az utolsó csomag budi papírt hoztam el, tehát akár elő is fordulhat, hogy valóban nem lesz kapható, akár csak pár napig is - mint ahogy a te példádban is néhány napig nem volt csak víz. Tartós vízhiány esetén a legkisebb gondja a mosi pelus lesz az embereknek, elhiheted.

2022. júl. 6. 12:40
 14/18 anonim ***** válasza:
54%
Nahát 5, te milyen intelligens vagy. Kapaszkodj meg, adtak rá eldobhatót. Wow. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
2022. júl. 6. 13:03
 15/18 anonim ***** válasza:
66%

Igazából ha ezen neki állnék pánikolni, akkor akár magamat is felköthetném az első szimpatikus fára. Bízom a legjobbakban, aztán meglátjuk. A 410 felett euró most jobban aggaszt.

Azért nem volt pár településen víz, mert a rezsicsökkentés miatt nem volt pénz a csatornahálózat felújítására, és elrohadt az egész. Itthon egyelőre nincs vízhiány.

2022. júl. 6. 13:44
 16/18 anonim ***** válasza:
6%
Magyar anyák, szüljetek sok fiút, hogy legyen elég ágyútöltelék a jövendő háborúban az oroszok ellen és sok lányt is, hogy legyen kit megerőszakolniuk a beözönlő migránsoknak!
2022. júl. 10. 12:48
 17/18 anonim ***** válasza:
42%
ez nem a politika rovat
2022. júl. 10. 12:49
 18/18 NTBS ***** válasza:
100%
Nem.
2022. okt. 30. 11:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!