Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás a klímaváltozás...

Gyerekvállalás a klímaváltozás korában? Figyelembe veszitek az egyre romló körülményeket, vagy nem befolyásol a döntésben?

Figyelt kérdés

2022. júl. 6. 11:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
76%

Nem befolyásol a döntésben.

A történelem során rengeteg éhínség, háború, járvány, természeti katasztrófa és emberi gonoszság volt. Ha ez befolyásolta volna az embereket a gyerekvállalásban, kihalt volna az emberiség.

Annyit tudok csinálni, hogy a lehető legjobb nevelést és erőforrásokat "hagyományozom" neki, ami tőlem telik.

A saját életének a problémáit neki kell majd megoldania, ahogy a szüleim túlélték a kommunizmust, kitelepítést, a nagyszüleim a két világháborút és Trianont, a kommunisták börtönében is volt nagyapám.

Nekik is rengeteg problémát kellett kezelniük, mégis itt vagyok a testvéreimmel, és próbálok boldogulni ahogy lehet.

2022. júl. 6. 11:33
 2/18 anonim ***** válasza:
77%
Annyiban befolyásol, hogy odafigyelek a fogyasztásunkra. Nem veszünk felesleges dolgokat, nincs tele műanyag bizbaszokkal a lakás , nincs millió játéka, amivel nem is játszik (persze nem ridegtartásban van, vannak játékai, időnként rotálom is, hogy változatos legyen) sok dolgot használtan vettem, mert egy kisbaba nem teszi tönkre a dolgait, és sok cucc csak pár hónapig jó. Pl ruhák, játékok, hinta, én a kiságyat és a babakocsit is használtan vettem. Teljesen hibátlan darabok vannak a bolti ár töredékéért.
2022. júl. 6. 11:34
 3/18 anonim ***** válasza:
72%

A gyermekvállalásban nem befolyásolt.

A környezet tudatos nevelésükre (ne pazaroljon, ne szemeteljen, újrahasznosítás) viszont sokkal nagyobb figyelmet fordítok mint annó az én szüleim

2022. júl. 6. 11:39
 4/18 anonim ***** válasza:
29%
Pedig baj lesz. 20 evunk van max a mostani rendszerben..eroforras anyag hiany van mar most. Itt civilizacio osszeomlasrol beszelnek mar a kutatok. Meg mi is megerjuk lehet,de a gyerekekkel mi lesz. Megy majd az oldokles a vizert lehet.:(
2022. júl. 6. 11:43
 5/18 anonim ***** válasza:
27%

Nem befolyásol.

Viszont érdekes kérdés felmerült bennem a múlt heti eseményekkel kapcsolatban.

Pest megye több településen is nem volt víz napokig. Ilyenkor a mosható pelenkás, mosható betétes anyukák/lányok elgondolkodnak?

Hogy szép szép a szemét mentes életmód, de hàt közben meg nincs vizünk.

2022. júl. 6. 11:45
 6/18 anonim ***** válasza:
84%

Ha mindent figyelembe vennénk, nem lenne érdemes felkelni reggel, nemhogy gyereket vállalni.

Úgyhogy nem, én pl nem veszem figyelembe, ellenben a saját kis életemet igyekszem úgy élni, hogy legalább ne rontsam tovább a helyzetet.

2022. júl. 6. 11:48
 7/18 anonim ***** válasza:
79%

"Pest megye több településen is nem volt víz napokig. Ilyenkor a mosható pelenkás, mosható betétes anyukák/lányok elgondolkodnak?"

Azt tudod, hogy az eldobható pelenkát/betétek előállítása, szállítása, csomagolása, szeméttelepre szállítása majd hulladékkezelése sokkal-sokkal több vizet fogyaszt, mint ezeknek a mosható cuccoknak az egész életciklusa legyártással és mosással együtt?

Statisztikailag, mindent figyelembe véve, kb. 40 %-al kevesebb vizet fogyasztanak a mosipelusok, mint az eldobhatók.

2022. júl. 6. 12:02
 8/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem.
2022. júl. 6. 12:03
 9/18 anonim ***** válasza:
73%

A gyermekvállalás kapcsán olyan szempontból nem befolyásolt, hogy nem vállaltam kevesebb gyereket (2), mint akartam. Sőt, igazából hármat szeretnék, csak anyagilag sajnos nem fér bele, de ha beleférne, ez nem tartanak vissza.

Viszont, mi tényleg környezettudatossan élünk, nem csak ilyen felszínesen, hogy na most akkor a szelektívbe válogatjuk a szemetet, hanem igyekszünk ténylegesen zöldek lenni a mindennapokban (nyilván nem vagyunk tökéletesek). Én pl. elvből tömegközlekedéssel járok, amit tudunk, csomagolásmentesen vásárolunk, hazai, szezontermékeket részesítjük előnyben, kerüljük a műanyagot, a vegyszeres tisztítószereket és kozmetikumokat, újrahasznosítunk, tudatosan vásárolunk, igen, mosipelusozunk és így tovább.

2022. júl. 6. 12:06
 10/18 anonim ***** válasza:
74%
Sokkal jobban aggaszt a rossz egészségügy, pedagógus hiány és hogy egyedül se tudnám felnevelni az alacsony bérek miatt.
2022. júl. 6. 12:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!