Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bele köthet a védőnő?

Bele köthet a védőnő?

Figyelt kérdés
Szóval olyan kérdésem van hogy mennyire köthet bele abba a védőnő hogy víz a házban nincs de az udvaron van! Hamarosan költözünk és egy olyan házikót sikerült ki vennünk ami egy nagy szobából és egy konyhából áll szóval fürdő sincs de az megoldhato a villany bent van a házban víz pedig az udvaron van!
2022. júl. 3. 09:08
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
93%
Édes Istenem, és ilyen körülmények közé szülnek b+.
2022. júl. 3. 18:39
 62/69 anonim ***** válasza:
96%

Én pont így nőttem fel, ('85 ben születtem) vezetékes víz az utcán volt, kb 50 méterre, onnan hordtuk vödrökkel a főzéshez, mosáshoz.

2006-ban költöztem el úgy, hogy vissza se néztem. Évekig nem is akartam látni a szüleimet, SOHA nem fogom nekik megbocsátani, hogy ilyen körülmények közé vállaltak engem, meg a testvéremet. SOHA.

2022. júl. 3. 19:35
 63/69 anonim ***** válasza:
92%

Azt nem tudom, hogy hazaadják-e. De azt igen, hogy szerintem próbáljatok másik albiba költözni, amint lehetséges.

Mi 3 gyerekkel vagyunk egy 1,5 szobás panelban, mert párom jól kibaxott velünk. Volt egy tök jó lakás amiben laktunk, újépítésű, aztán párom kitalálta, hogy költözzünk a boszorkány anyjához mire megszületik a harmadik gyerek. Ennél borzalmasabb dolgot ki sem tudott volna találni! 3 hónapot bírtam, ebből az utolsó kettőben már elzártam magam a babával együtt, akkor már ki sem mentem a szobából mikor hallottam, hogy kint van, vagy 15 kg-t fogytam miatta a 3 hónap alatt... Teljesen kicsinált a vén boszorkány, alig vártam hogy megszabaduljak onnan. És hát a gyors költözés miatt tök mindegy volt hogy hova, az első lehetőséget megragadtam ahova gyereket is lehet vinni és oda mentünk. Persze, majd innen is menni kell mert már most is nagyon kicsi, de valamit kellett hirtelen találni, hogy ne legyek öngyilkos. És ez most nem vicc. A fiam 1 éves, most velem alszik még, mert rengetegszer felkel, a lányoknak van külön szobája. De így most legalább ráérünk keresni nagyobbat, nyugiban.

Szerintem te is próbálj másikat keresni, tudom, hogy nem könnyű, én is 10-ből 9x elutasítást kaptam, hogy gyerekkel márpedig nem.

Ami a szép az egészben, hogy van egy fél ingatlan tulajdonrészem ami az exemmel közös, de ha azt eladnánk és megfeleznénk, nem tudnánk 2 másikat venni belőle ilyen ingatlanárak mellett. 20-30 milliós hitelekbe meg tutifix hogy nem ugrok bele. Úgyhogy most ez van, majd lesz valahogy.

Sok sikert kívánok! :)

2022. júl. 4. 04:28
 64/69 anonim ***** válasza:
95%

A kérdésre válaszolva: beleköthet? Igen.

Bele fog kötni? Nem biztos.

Dél Borsodban élek. Itt simán haza adnak ilyen putrikba gyereket, ahol csak az udvaron van viz meg pottyantós.

Teszem hozzá, mikor nekünk jött a gyerek, akkor már a 14.hét körül kijött szétnézni a védőnő. A lakásunkat mi felújítottuk, a gyerek szobájában is új padló, fal kifestve. Viszont a lámpa meg csak egy lelógó villanykörte volt, ezt is szóvá tette, hogy ez így azért ne maradjon….a 14.héten.

Hatom utcával arrébb meg a pottyantós wc….

Egyébként a többség számára elképzelhetetlen, hogy nincs bent a víz. Eleve mosni, meg mondjuk téli éjszakán ha a gyerek nyakig fossa magát, akkor kimegy a fagyba, vizet behoz, melegit, és abban mossa le, vagy hogy? Eleve egy nap hányszor megnyitom a csapot, csak egy pár másodpercre is, ezt azt megmosni, lemosni, letörölni….

De aki nem így nőtt fel, az simán tud élni enélkül. Mint a kérdező is. Ha neki ez annyira vészes volna mint nekink, nem csinálja meg se az első, se a második gyereket.

2022. júl. 4. 06:22
 65/69 anonim ***** válasza:
93%

A vicc az egészben az, vagyis inkább tragikomédia, mert nevetni való nincsen az ilyesmin, hogy azt írja ezt is nehezen találták. Egy szoba-konyhás lukat is nehezen ment keríteni. Akkor azért valami nagy gáz lehet, lássuk be. Kizárt, hogy nem lehet egy komfortos lukat keríteni, ergo vagy nincsen semmi pénzük szinte, vagy velük van a gond és nem merik kiadni nekik a tulajok.

Most komolyan, mennyi lehet egy ilyen bérleti díja? Víz, fürdő nélkül. 25+ rezsi? mert épkézláb ember ilyet ki nem vesz, maximum az igénytelen fajta, akinek olyan mindegy, a tulaj meg örül, ha kap érte valamennyit és nem fél attól, hogy nem bírja kitenni őket, ha ezt sem bírják fizetni.

Az előzőből is el kellett jönni valamiért, nyilván megvolt az oka annak is.

a maguk félét még támogatott hiteleket sem kapnak, hogy legalább vehessenek egy hasonlót, aztán felújítsák a maguk tempójában, mert ahhoz is kell normál munkaviszony, meg rendezett tb státusz.

De gyereket csinálni azt kell. Kettőt is. Aztán majd élnek gyesből, meg családiból, plusz amit apuka valahol összeszed, mert az sem lehet valami sok, ha egy komfort nélküli putri bérlésére telik csak, mikor megvenni is max 2-3 millió lehet maximum az ilyen lepukkant ingatlanokat.

Mindezek után még van képe a körülményekkel takarózni, meg hogy nem lát bele senki.

Hát nem tudom, az én férjem anno csecsemőotthonba került, de anyuka azért le nem mondott róla, hogy legalább örökbe fogadni lehessen, onnan került nevelőszülőkhöz 18 éves koráig, de mire a húszas évei elején megismertem volt egy zártkerti ingatlana(életkezdési támogatás, mifene, nem tudom pontosan, nem sok, de valamire jó volt), aztán kipofozta fokozatosan lakhatóra. Később ezt adtuk el, meg nekem is volt már spórolt pénzem, lakástakarék, úgy vettük az első ingatlant anno.

Mintha muszáj lenne szülni és még mentségeket keres. ha fogamzásgátlóra, meg gumira se telik, nem kell ész nélkül kefélni, aztán tojni bele a következményekbe.

Hihetetlen és az ilyenek bele sem gondolnak abba, mennyire megnyomorítják egy életre a gyerekeiket, szeretkéből nem lehet felnevelni senkit, ahogy nyilván az említett palackos vízre sem telik egész hónapban, ha bérelni nincs pénz, majd biztos van 30-40 ezre az említett "rózsaszín kupakosra", amivel főz, meg amit isznak állítólag. Hát persze... (Látom, ez feltűnt többeknek nyilván, csak muszáj volt megemlítenem nekem is).

Szégyen. Remélem nem engednek egy csecsemőt ilyen körülmények közé, a rosszindulat szikrája nincsen bennem, de így ne nevelkedjen egyetlen gyerek sem, a már meglévőnek sem kellene.

2022. júl. 4. 08:24
 66/69 anonim ***** válasza:
19%

Tárcsás mosógéppel mosni nem nehéz,a 86 éves nagyanyám mos vele,pedig csak ide kéne adni a szennyest.

Nem tudom mibe köt bele a védőnő,de ha a házhoz idővel építetek egy fürdőszobát és bevezetitek a vizet akkor nem lesz baj.Fontos,hogy legyen kinti wc.Fűtés,villany van,vizet mev tudsz melegíteni fürdeni.Ha nincsenek elhanyagolva a gyerekek,csak azért mert szegények vagytok nem veszik el.

2022. júl. 4. 08:42
 67/69 anonim ***** válasza:
92%
65, és az ilyen sírja tele a facebookot h pelenka meg ez az kellene….
2022. júl. 4. 09:44
 68/69 anonim ***** válasza:
100%
Na de nyilván nem fognak hozzá fürdőt építeni, meg bevezetni a vizet, kedves 66-os, lévén nem a saját tulajdonuk, hanem bérlik. Akkor sem költenének erre, ha telne nekik rá, de bizonyára nem telik, ha meg a tulaj megcsináltatja, már kiadhatná többért is, nem a kedvükért fog költeni erre, nem az ő problémája, ha nem adják ki nekik a babát.
2022. júl. 4. 10:26
 69/69 anonim ***** válasza:
93%

Kedves kérdező , megkaptad a választ a kérdésedre?? Bár szerintem előbb kellett volna gondolkodni, aztán babát vállalni ilyen körülmények közé.

Mi a férjemmel hitelre vettünk házat, biztos munkája van, egész jól állunk , 9 hónapos a kislányunk, de így is végiggondoljuk , hogy mikor és hogy jöjjön a kistesó. Nem csak pottyantgatni kéne a nagyvilágba, ha abban sem vagy biztos, hogy egyáltalán haza hozhatod- e a kórházból. Ha van eszed egyáltalán, ilyenkor hova a fenébe rakod??

2022. júl. 4. 10:34
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!