Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért "szuperanyuka" az, aki...

Miért "szuperanyuka" az, aki tud főzni, rendet tartani és dolgozni, hobbizni a gyerek mellett, és nem panaszkodik, hogy semmire nincs ideje?

Figyelt kérdés

Már a sokadik kérdésnél találkozom azzal, hogy ha valaki megosztja válaszban, hogy neki általában belefér a napjában mijden, amit akar, akkor néhányan egyből elkezdenek gúnyosan szuperanyázni, meg feltételezgetni, hogy biztos van segítő rokon vagy anyuka egész nap tévézteti a gyereket. Mert miért nem lehet, hogy szimplán jó rendszert tart fent gyerek mellett?

Én rendben tartom a nappali+3 szobás családi házat, ellátom a 100 nm-es konyhakertem, főzök is a gyereknevelés mellett.

A titok annyi, hogy alapvetően nem vagyok gyűjtögető típus, nem rakjuk tele a házat kacatokkal, hogy folyton port törölni, pakolni, takarítani kelljen, csak az alapvető dolgok vannak. Azokat meg beosztom, minden napra jut valami nagyobb takarítás, amit a gyerek mellett csinálok meg, míg ő játszik vagy jön utánam vagy adok valamit a kezébe, bevonom. Plusz minden napra van néhány pár perces gyorsfeladat, mint összehajtani a ruhát, kipakolmi a mosogatógépet, ezeket is az 1 éves gyerekkel csinálom, nyilván úgy több idő, de legalább megvan. Nem főzök mindennap, csak 2-3 naponta.

Na most, így mindig van egy alapvető rend, nem gyűlik fel a meló. Ha nyűgösebb napjaink vannak, és mégis, akkor meg befogom a férjem. A gyerek alvásidejében meg pihenek vagy csinálom azt, amihez kedvem van. Olvasom, vagy bármi, amit mellette nem lehet, mert nem hagy.

Nekem ez a rendszerem, és nem érzem, hogy emiatt szuperanyu lennék, de ha mégis, akkor azok az anyukák, akik folyton sírnak, hogy semmire nincs idejük, azokat lehet lustatrógeranyukázni?

Itt van a szomszédom, náluk ugyanakkora a gyerek, mint nálunk, és mást se hallgatok, csak hogy neki semmire nincs ideje és nem érti, nekem hogy van. Pedig ő nem főz (hozzák nekik a kaját), nem tereget nyáron sem, nincs semmi a kertjükben, amit gondozni kell, egy szál virág sem.

Mégsincs ideje semmire állítólag, akkor most ez normálisabb? De ti, akik mindig leszuperanyukázzátok a másikat, tényleg nem tudjátok elképzelni, hogy valaki szimplán hatékonyabban szervezi a mindennapjait?

2022. jún. 17. 15:17
1 2 3 4 5 6
 51/56 A kérdező kommentje:
Szerintem kevertek valakivel, de mindegy, nemhogy a gyerekekkel mondókáznátok gyakorizás helyett, erre van idő, takarításra nem? :D
2022. jún. 18. 13:22
 52/56 anonim ***** válasza:
98%
51. Miért ki túrja a földet helyetted? Kiküldted az 1 évest?
2022. jún. 18. 13:25
 53/56 anonim ***** válasza:
40%
Ez egy nőgyülölő férfi szerintem.
2022. jún. 18. 13:27
 54/56 anonim ***** válasza:
98%
Milyen anyós lesz ebből egyszer 😂😂😂😂
2022. jún. 18. 13:31
 55/56 anonim ***** válasza:
97%
Szomorú, hogy sok kertezés meg főzés takarítàs utàn is inkàbb jösz ide idegenekkel kötekedni, mintsem a gyerekeddel lennél elfoglalva.
2022. jún. 18. 14:27
 56/56 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező!

Számomra az első számú gond a stílusoddal van. Már maga a kérdés is, ami inkább tűnik magyarázkodásnak, mint valódi kérdésnek is “magyarázom a bizonyítványom” jellegűre sikerült, de hozzá még ezek a smiley-s, kiröhögő kommentek. Nekem megadatott az az ajándék, hogy relatív jó memóriám van, vagyis tudom milyen egy 6 hetes, 6 hónapos és másfél éves mellett pl háztartást vezetni. Még én magam is itt problémáztam anno azon, hogy ugyan hogy lehet annyi mindent csinálni egy x hetessel. A hozzád hasonló válaszadók persze egyáltalán nem értették, hogy mi bajom van, tovább frusztrálva és nehezítve a dolgomat, de volt 1-2, akinek mégis sikerült emberi hangnemet megütnie és biztatnia. A babám fél éves korától dolgozom részmunkaidőben. Ami 6 hetesen még lehetetlenségnek tűnt, az akkor ment munka mellett is, most másfél évesen megint kihívás. Mert lehet, hogy tegnap még hempergett a takarón és jót bohóckodtunk ágyneműzés közben, de ma csak azt várja, hogy mikor indulunk màr el sétálni.

Mindig előkerül az a problémakör, hogy egy gyerek minden időszakában van nehézség és mindig más. Valaki például úgy gondolja, hogy majd ha elkezd dolgozni, akkor milyen nehéz lesz menedzselni a háztartási dolgokat, míg nekem pl pont akkor lett könnyebb. Nem tudom, miért nem lehet elfogadni, hogy mindenkinek más dolog és más korszak jelent nehézséget? Lehet, hogy te most jól meg tudod mondani x kérdezőnek, hogy te - vele szemben - mennyivel ügyesebb és ilyenebb meg olyanabb vagy, de arra is van esély, hogy pár év múlva te nem fogod találni a kiutat, a megoldást, legyen az gyerek melletti családbarát munkahely keresés, vagy továbbtanulás, párkapcsolat, pihenés. Gondolom te sem örvendenél, hogy ha a munkahelyi problémáidra én azt írnám, hogy fogalmam sincs, hogy miről beszélsz, nekem fantasztikus munkám van, ahonnan annyit hiányzom, amennyit jól esik, ahol annyit keresek, amennyit nem szégyellek és különben meg mindig van ki elviszi a gyereket oviba és oda is ér érte és a hiányzásokat is fel tudjuk osztani. Akarnád hallani, hogy másnak mennyivel jobb, miközben te megoldást vársz a problémádra?

2022. jún. 18. 16:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!