Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért "szuperanyuka" az, aki...

Miért "szuperanyuka" az, aki tud főzni, rendet tartani és dolgozni, hobbizni a gyerek mellett, és nem panaszkodik, hogy semmire nincs ideje?

Figyelt kérdés

Már a sokadik kérdésnél találkozom azzal, hogy ha valaki megosztja válaszban, hogy neki általában belefér a napjában mijden, amit akar, akkor néhányan egyből elkezdenek gúnyosan szuperanyázni, meg feltételezgetni, hogy biztos van segítő rokon vagy anyuka egész nap tévézteti a gyereket. Mert miért nem lehet, hogy szimplán jó rendszert tart fent gyerek mellett?

Én rendben tartom a nappali+3 szobás családi házat, ellátom a 100 nm-es konyhakertem, főzök is a gyereknevelés mellett.

A titok annyi, hogy alapvetően nem vagyok gyűjtögető típus, nem rakjuk tele a házat kacatokkal, hogy folyton port törölni, pakolni, takarítani kelljen, csak az alapvető dolgok vannak. Azokat meg beosztom, minden napra jut valami nagyobb takarítás, amit a gyerek mellett csinálok meg, míg ő játszik vagy jön utánam vagy adok valamit a kezébe, bevonom. Plusz minden napra van néhány pár perces gyorsfeladat, mint összehajtani a ruhát, kipakolmi a mosogatógépet, ezeket is az 1 éves gyerekkel csinálom, nyilván úgy több idő, de legalább megvan. Nem főzök mindennap, csak 2-3 naponta.

Na most, így mindig van egy alapvető rend, nem gyűlik fel a meló. Ha nyűgösebb napjaink vannak, és mégis, akkor meg befogom a férjem. A gyerek alvásidejében meg pihenek vagy csinálom azt, amihez kedvem van. Olvasom, vagy bármi, amit mellette nem lehet, mert nem hagy.

Nekem ez a rendszerem, és nem érzem, hogy emiatt szuperanyu lennék, de ha mégis, akkor azok az anyukák, akik folyton sírnak, hogy semmire nincs idejük, azokat lehet lustatrógeranyukázni?

Itt van a szomszédom, náluk ugyanakkora a gyerek, mint nálunk, és mást se hallgatok, csak hogy neki semmire nincs ideje és nem érti, nekem hogy van. Pedig ő nem főz (hozzák nekik a kaját), nem tereget nyáron sem, nincs semmi a kertjükben, amit gondozni kell, egy szál virág sem.

Mégsincs ideje semmire állítólag, akkor most ez normálisabb? De ti, akik mindig leszuperanyukázzátok a másikat, tényleg nem tudjátok elképzelni, hogy valaki szimplán hatékonyabban szervezi a mindennapjait?

2022. jún. 17. 15:17
1 2 3 4 5 6
 41/56 A kérdező kommentje:

De ki mondta, hogy meg kell ülnie? Becsukom a szobaajtót, hogy ne tudjon kimenni, ő meg hempereg a takarón, amíg húzom a többit. Néha odahempergek mellé, megpuszilgatom, ennyi.

Nyilván nem 10 perc alatt végzek így, de megvan. Ez a nagy titok.

2022. jún. 18. 09:28
 42/56 A kérdező kommentje:

"amikor a gyerek ébren van, nem akkor kezdek neki vasalni, Hanem mondókázok vele, sétálni meg játszótérre megyünk"

Tehát úgy érzed, hogy ha a gyerek ébren töltött 15 órájában esetleg 1-2 órát mással is foglalkozol, nem ülsz mellette és mondókázol, akkor az káros lesz a gyerek fejlődésére? Vagy a maradék 13 óra mindennap nem elég a játszótérre?

2022. jún. 18. 09:30
 43/56 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem most már csak a bizonyítványodat magyarázod.

Ha jól sejtem, hogy te voltál (stílusból és hasonló szövegkörnyezetből ítélve), akkor az egyik kérdés alatt engem is jól lelustáztál, mert vígaszként írtam valakinek, hogy a minap nekem is csak negyedik nekifutásra sikerült kiteregetnem a 7 hónaposom mellett.

Hát lám-lám csak kiderült, hogy a tiéd már 1 éves, fejlődik a türelme és a kreativitása, ha egyedül hagyod. Az enyémnek magyarázhatom, hogy várjon, míg bepakolom a mosógépet...

Szóval kérdező, legyél büszke a szuper háztartásodra, de szégyeld magad mások lehúzása és kioktatása miatt.

Az ominózus kérdést belinkeltem volna, de nem találtam, biztos törölte a kérdező, mivel ott is hatalmas vita és egymás szapulása alakult ki.

2022. jún. 18. 09:47
 44/56 anonim ***** válasza:
0%
Azért az itt válaszolók is megérnek egy misét. Nagyon belelendültetek.
2022. jún. 18. 09:56
 45/56 anonim ***** válasza:
69%
41. A takarókon az én gyerekem utoljára 4 hónapos korában hempergőzött. Ha az 1 éves gyereked még nem kúszik-mászik hanem csak hempergőzik, javaslom keress fel szakembert! Egy normálisan fejlődő baba nem marad meg 1 évesen a takarón.
2022. jún. 18. 10:24
 46/56 anonim ***** válasza:
97%
45, Ezért is nem keztem el neki magyarázni, mert szerintem ennek a nőnek nincs is gyereke. Az enyém tizenhárom hónapos, hát megpróbálhatnám lerakni az ágyra, addig amíg én húzom az ágyneműt, hogy maradjon ott és figyeljen, nem tudom mi lenne a vége, de hogy biztosan nem egy áthúzott àgy, beágyazva, azt tuti.
2022. jún. 18. 10:27
 47/56 anonim ***** válasza:
100%
Majd gyere vissza, ha dolgoznod is kell mellette. Addig könnyű, ha elvan a gyereked. Nekem is elvolt, és sokat aludt, mindenre volt időm. Aztán ez elmúlt, amint dolgozni kezdtem. :D
2022. jún. 18. 10:32
 48/56 anonim ***** válasza:
1%
Úristen, mennyi rosszindulatú ember van itt... Én csak irigyelni tudom a kérdezőt az energiájáért és a szorgalmáért. Bár én lennék ilyen, és nem az a lusta dög, ami vagyok. Nincs gyerekem, de a felét nem tudnám megcsinálni annak, amit ő itt leírt.
2022. jún. 18. 12:56
 49/56 anonim ***** válasza:
98%
48. Kérdező, hány különböző profilod van? :D
2022. jún. 18. 13:01
 50/56 anonim ***** válasza:
97%

A kérdező a tipikus childfree troll, aki képen sem látott még gyereket.

Az volt kedvencem, amikor leírta egy válaszában, hogy ő szülés után pár órával már 90 kg-os súlyokat emelgetett, mert ő nő is, nem csak anya 😂

2022. jún. 18. 13:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!