Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért "szuperanyuka" az, aki...

Miért "szuperanyuka" az, aki tud főzni, rendet tartani és dolgozni, hobbizni a gyerek mellett, és nem panaszkodik, hogy semmire nincs ideje?

Figyelt kérdés

Már a sokadik kérdésnél találkozom azzal, hogy ha valaki megosztja válaszban, hogy neki általában belefér a napjában mijden, amit akar, akkor néhányan egyből elkezdenek gúnyosan szuperanyázni, meg feltételezgetni, hogy biztos van segítő rokon vagy anyuka egész nap tévézteti a gyereket. Mert miért nem lehet, hogy szimplán jó rendszert tart fent gyerek mellett?

Én rendben tartom a nappali+3 szobás családi házat, ellátom a 100 nm-es konyhakertem, főzök is a gyereknevelés mellett.

A titok annyi, hogy alapvetően nem vagyok gyűjtögető típus, nem rakjuk tele a házat kacatokkal, hogy folyton port törölni, pakolni, takarítani kelljen, csak az alapvető dolgok vannak. Azokat meg beosztom, minden napra jut valami nagyobb takarítás, amit a gyerek mellett csinálok meg, míg ő játszik vagy jön utánam vagy adok valamit a kezébe, bevonom. Plusz minden napra van néhány pár perces gyorsfeladat, mint összehajtani a ruhát, kipakolmi a mosogatógépet, ezeket is az 1 éves gyerekkel csinálom, nyilván úgy több idő, de legalább megvan. Nem főzök mindennap, csak 2-3 naponta.

Na most, így mindig van egy alapvető rend, nem gyűlik fel a meló. Ha nyűgösebb napjaink vannak, és mégis, akkor meg befogom a férjem. A gyerek alvásidejében meg pihenek vagy csinálom azt, amihez kedvem van. Olvasom, vagy bármi, amit mellette nem lehet, mert nem hagy.

Nekem ez a rendszerem, és nem érzem, hogy emiatt szuperanyu lennék, de ha mégis, akkor azok az anyukák, akik folyton sírnak, hogy semmire nincs idejük, azokat lehet lustatrógeranyukázni?

Itt van a szomszédom, náluk ugyanakkora a gyerek, mint nálunk, és mást se hallgatok, csak hogy neki semmire nincs ideje és nem érti, nekem hogy van. Pedig ő nem főz (hozzák nekik a kaját), nem tereget nyáron sem, nincs semmi a kertjükben, amit gondozni kell, egy szál virág sem.

Mégsincs ideje semmire állítólag, akkor most ez normálisabb? De ti, akik mindig leszuperanyukázzátok a másikat, tényleg nem tudjátok elképzelni, hogy valaki szimplán hatékonyabban szervezi a mindennapjait?

2022. jún. 17. 15:17
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
24%

Nem attól lesz valaki szuperanya, mert jó gyereket dobott neki a gép és ezt ki tudja használni, hanem attól, hogy megszólja azokat, akiknek ez nem sikerül, és mint a kérdező, álszent módon dicséreteket vár, mert nem méltatják.

És attól sem lesz senki rosszabb, mert nem napi 24-be foglalkozik a gyerekével. Vannak gyerekek, akik eljátszanak egyedül is, miért akkora bűn, ha ezt kihasználva nem foglalkozik annyit a gyerekével a kérdező?

Ezeknek a szuperanyuknak az álszentebb válrozata az, aki másfél éve nem mosott ablakot, mert szülés után allergiás lett a tisztaságra meg az igényességre.

2022. jún. 17. 21:07
 22/56 anonim ***** válasza:
13%

Ja, és hülyeség percekben mérni a foglalkozást. Lehet ti, akik itt írtok, hogy másfél éve nem volt lemosva az ablak, azok hiába foglalkoznak annyit a gyerekkel. Minőség! És nem mennyiség.

A kérdező is túloz, de az igazat megvallva ti se vagytok százasak.

2022. jún. 17. 21:09
 23/56 anonim ***** válasza:
98%

Én a magam részéről nem szuperanyunak tartom az ilyeneket, egyszerűen nem értem, hogy ha megfogalmazódik egy segítségkérés, például az a kérdés is, ami alapján te is kiírtad a tiédet “hogy van mindenre időtök”, akkor a hozzád hasonlók nem segíteni érkeznek, hanem leírjátok, hogy nem is értitek miről beszél a kérdező, mert nektek mindenre is jut, pedig - és akkor itt jön az a felsorolás, amit te magad is kifejtettél. Nem tartalak szuperanyunak, egyrészről messziről jött ember azt mond, amit akar, másrészről qrvára nem mindegy, hogy

egy 55 nm-es panel likat, vagy egy 200 nm-es családi házat kell rendbe tartani, hogy

van-e saját udvar, ahova ki lehet rakni a gyereket játszani, vagy kilómétereket kell gyalogolni egy játszótérig, hogy

bevásárol-e apjuk munkából hazafele, vagy neked kell intézni úgy, hogy azzal fel is kell battyogni a 3. emeletre babával a kezedben (magyarul nem tudsz hetekre előre vásárolni), hogy

a sport alatt elég-e neked futni pár kört a tömb körül, vagy fixen csoportos edzésre jársz, hogy

a hobbid olyan időtöltés, ami teljes embert kíván vagy lehet azt hajtogatás közben is csinálni, hogy

elegendő-e 6 havonta elmenni a fodrászhoz, vagy 2 havonta ülsz ott 3 órát. A végtelenségig lehetne folytatni. Ez nem verseny, mivel nem ugyanonnan indulunk, ráadásul a cél sem ugyanaz, csak ugye erről sosem beszélgetünk.

2022. jún. 17. 21:19
 24/56 anonim ***** válasza:
99%

Én személy szerint nagyon felnézek az olyan anyákra, akiknél mindig tiptop otthon minden, jól tudnak szervezni, mindent meg tudnak csinálni, a gyerekkel is maximálisan foglalkoznak. Mert vannak ilyenek, és ez becsülendő.

DE! Számomra undorító ha ezt valaki fennhangon hirdeti és fényezi magát, belerúg még kettőt abba, akinek valamiért kevésbé megy a dolog.

Azok az anyák, akik ide írnak, tanácsért, vagy pár jó szóért jönnek ide. Ha neked élvezet, hogy újra és újra előadod minden hasonló jellegű kérdés alatt, hogy te milyen fasza vagy, akkor mélyen belül nagyon komoly önértékelési gondjaid vannak, és lépten nyomon önigazolást keresel.

2022. jún. 17. 21:35
 25/56 anonim ***** válasza:
96%
Le a kalappal. Brávó. Igyekszem jól szervezni a napjaimat, de egyszerűen szalad a lakás állandóan, a napi rendet azért igyekszem fenntartani, de nagytakarítva pl. 2 hete nem volt. Csomószor rendelünk, de ha főzök, az alapanyagokat akkor vágom fel, készítem elő, amikor a gyerek alszik délután, vagy ilyenkor este, hogy meg tudjam csinálni, amíg alszik délelőtt. Amúgy sejtem, hogy hol csúszik el a dolog, mi túl sokat programozunk, minden nap megyünk valahová szinte, játszótér, barátok, ilyesmi, mert a lányomnak muszáj a levegő, a társaság, a program, ja meg nekem is, mert becsavarodok itthon. Nem bánom, hogy élményeket gyűjtünk együtt, a háztartás megvár. A rendelt kaja anyagilag belefér. Egyszer ilyen kicsi, inkább játsszunk, kit érdekel, hogy a mosógép mögött ugrálnak a porcicák, vagy hogy ha úgy süt be a nap, lassan nem látok ki a nappali ablakán, olyan retkes? Majd amikor megnő a lányom, akkor kitakarítok. Te meg legyél büszke a veteményesedre, meg a remek időbeosztásodra, és a fantasztikus háztartásodra, gondolom másod nincs, amire büszke lehetsz.
2022. jún. 17. 21:58
 26/56 A kérdező kommentje:

Húha, úgy látom, sokan magukra ismertek és megsértődtek :D

"Egyszer ilyen kicsi, inkább játsszunk, kit érdekel, hogy a mosógép mögött ugrálnak a porcicák, vagy hogy ha úgy süt be a nap, lassan nem látok ki a nappali ablakán, olyan retkes"

Ajaj, nehogy lelkisérült legyen a gyereked, mert esetleg türelmet és kreativitást tanulva el kell lenni egyedül fél órát-órát naponta, míg elvégzel némi házimunkát, hiszen napi 12-14 óra közös játék, amit vele csinálhatsz, az kevés egy neki, mi? :D

2022. jún. 17. 22:04
 27/56 anonim ***** válasza:
67%
Nagyon kedves vagy, hogy aggódsz a gyerekem lelki világáért, de a korának megfelelően fejlődik és pont annyit törődöm vele, amennyit ő igényel, úgyhogy söprögess csak tovább a saját házad táján, gondold végig pl. a holnapi időbeosztásodat, nehogy valami porszem csússzon a gépezetedbe :D
2022. jún. 17. 22:14
 28/56 anonim ***** válasza:
78%

25

Én is pont ilyen trógeranyuka vagyok. :)

2022. jún. 17. 22:32
 29/56 anonim ***** válasza:
100%

26, azt írod, napi fél órát órát legyen el a gyerek egyedül.

Legyen persze. Csak amit te ide írtál az nem ennyi idő.

2022. jún. 18. 07:33
 30/56 A kérdező kommentje:

"Legyen persze. Csak amit te ide írtál az nem ennyi idő."

De mint írtam, én a gyerek mellett, a gyerekkel együtt csinálom, ami neki még játék.

Oké, mikor főzök, kicsit több idő, de nem mindennapos.

Szerintem az a nem normális, amit itt előadnak a megsértődöttek, hogy őket nem nem zavarja a kosz, mert legalább 0-24-ben a gyerek mellett ülnek :D Mintha az, hogy valaki esetleg megfőz, azt jelentené, hogy nincs is a gyerekkkel :D

2022. jún. 18. 08:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!