Miért "szuperanyuka" az, aki tud főzni, rendet tartani és dolgozni, hobbizni a gyerek mellett, és nem panaszkodik, hogy semmire nincs ideje?
Már a sokadik kérdésnél találkozom azzal, hogy ha valaki megosztja válaszban, hogy neki általában belefér a napjában mijden, amit akar, akkor néhányan egyből elkezdenek gúnyosan szuperanyázni, meg feltételezgetni, hogy biztos van segítő rokon vagy anyuka egész nap tévézteti a gyereket. Mert miért nem lehet, hogy szimplán jó rendszert tart fent gyerek mellett?
Én rendben tartom a nappali+3 szobás családi házat, ellátom a 100 nm-es konyhakertem, főzök is a gyereknevelés mellett.
A titok annyi, hogy alapvetően nem vagyok gyűjtögető típus, nem rakjuk tele a házat kacatokkal, hogy folyton port törölni, pakolni, takarítani kelljen, csak az alapvető dolgok vannak. Azokat meg beosztom, minden napra jut valami nagyobb takarítás, amit a gyerek mellett csinálok meg, míg ő játszik vagy jön utánam vagy adok valamit a kezébe, bevonom. Plusz minden napra van néhány pár perces gyorsfeladat, mint összehajtani a ruhát, kipakolmi a mosogatógépet, ezeket is az 1 éves gyerekkel csinálom, nyilván úgy több idő, de legalább megvan. Nem főzök mindennap, csak 2-3 naponta.
Na most, így mindig van egy alapvető rend, nem gyűlik fel a meló. Ha nyűgösebb napjaink vannak, és mégis, akkor meg befogom a férjem. A gyerek alvásidejében meg pihenek vagy csinálom azt, amihez kedvem van. Olvasom, vagy bármi, amit mellette nem lehet, mert nem hagy.
Nekem ez a rendszerem, és nem érzem, hogy emiatt szuperanyu lennék, de ha mégis, akkor azok az anyukák, akik folyton sírnak, hogy semmire nincs idejük, azokat lehet lustatrógeranyukázni?
Itt van a szomszédom, náluk ugyanakkora a gyerek, mint nálunk, és mást se hallgatok, csak hogy neki semmire nincs ideje és nem érti, nekem hogy van. Pedig ő nem főz (hozzák nekik a kaját), nem tereget nyáron sem, nincs semmi a kertjükben, amit gondozni kell, egy szál virág sem.
Mégsincs ideje semmire állítólag, akkor most ez normálisabb? De ti, akik mindig leszuperanyukázzátok a másikat, tényleg nem tudjátok elképzelni, hogy valaki szimplán hatékonyabban szervezi a mindennapjait?
Azt nem értettem soha, hogy erre miért kell ennyire büszkének lenni?
A te feladatod most a gyereknevelés, nem a kertásás.
Nálunk másfél éve nem volt ablak mosva, de pont letojom.
Apa egyébként meg mit csinál?
Jajj te màr vàlaszolóként is felbukkantàl pàrszor, ott is leirtad a béna szomszédodat, a csoda veteményesed. Most csak azt felejted ki szerényen, hogy te egész délelőtt nulla percet foglalkozol a gyerekeddel, majd ha felkel alvàsból du. akkor.
Na erre meg én mondom hogy sok dolgozó anya van együtt ennyit a gyerekkel, mert délelőtt bölcsibe viszi, majd delutan ebredeskor elviszi, és még fizetésssel is rendelkezik. Szóval lenne mit söprögetni a saját portàdon is.
Ez igen, büszke lehetsz magadra: cseléd vagy.
Mosol főzöl takarítasz, ha a gyereknek rossz napja van, a férj nagy kegyesen besegít.
Az egy éves gyerek mellett még a kertet is te túrod. Ez aztán igen!
De ha majd vissza kell menni dolgozni, és a 8 órás munka mellett is elvárják tőled hogy legyen főtt kaja meg paradicsom a kertből, esetleg a gyerekkel is tanulva, akkor se tessék sírni.
Szerintem a kérdező az az anyuka, aki válaszokban le szokta írni, hogy büszke rá, hogy a gyerekkel való foglalkozás kimerül napi 30 perc játékban. Szerinte nem jó a gyereknek ha a kedvtelen, nyúzott anyuka foglalkozik a gyerekkel, inkább csak napi pár percet szánjon a gyerekre, de azt boldogan 😅
Ó, az egy gyerekes szuperanya, a kedvenc típusom!
Nos, kedves kérdező, ezt hívják általában mázlinak és roppant nagyképű tud lenni az ember, hogy milyen f..szán csinálja. Tudom, én is éreztem ezt (na nem EZT, amit leírtál, de igen, büszke voltam magamra) az első gyereknél. Aztán megszületett a második és megtudtam, hogy miről beszélnek mások. Lassan 6 éves, 0-24-es szolgálat, teljes embert kíván egész nap. Megszületett a harmadik és lám-lám, olyan, mint az első. Az első és a harmadik mellett BÁRMIT meg tudnék csinálni, de nem tudok, mert ott van a második. Ez ilyen, színtiszta mázli és nem ügyesség kérdése. Nyilván lehet ügyeskedni akkor is, ha nehéz a gyerekkel, de kertet nem ásnál mellette, az tutibiztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!