Miért "szuperanyuka" az, aki tud főzni, rendet tartani és dolgozni, hobbizni a gyerek mellett, és nem panaszkodik, hogy semmire nincs ideje?
Már a sokadik kérdésnél találkozom azzal, hogy ha valaki megosztja válaszban, hogy neki általában belefér a napjában mijden, amit akar, akkor néhányan egyből elkezdenek gúnyosan szuperanyázni, meg feltételezgetni, hogy biztos van segítő rokon vagy anyuka egész nap tévézteti a gyereket. Mert miért nem lehet, hogy szimplán jó rendszert tart fent gyerek mellett?
Én rendben tartom a nappali+3 szobás családi házat, ellátom a 100 nm-es konyhakertem, főzök is a gyereknevelés mellett.
A titok annyi, hogy alapvetően nem vagyok gyűjtögető típus, nem rakjuk tele a házat kacatokkal, hogy folyton port törölni, pakolni, takarítani kelljen, csak az alapvető dolgok vannak. Azokat meg beosztom, minden napra jut valami nagyobb takarítás, amit a gyerek mellett csinálok meg, míg ő játszik vagy jön utánam vagy adok valamit a kezébe, bevonom. Plusz minden napra van néhány pár perces gyorsfeladat, mint összehajtani a ruhát, kipakolmi a mosogatógépet, ezeket is az 1 éves gyerekkel csinálom, nyilván úgy több idő, de legalább megvan. Nem főzök mindennap, csak 2-3 naponta.
Na most, így mindig van egy alapvető rend, nem gyűlik fel a meló. Ha nyűgösebb napjaink vannak, és mégis, akkor meg befogom a férjem. A gyerek alvásidejében meg pihenek vagy csinálom azt, amihez kedvem van. Olvasom, vagy bármi, amit mellette nem lehet, mert nem hagy.
Nekem ez a rendszerem, és nem érzem, hogy emiatt szuperanyu lennék, de ha mégis, akkor azok az anyukák, akik folyton sírnak, hogy semmire nincs idejük, azokat lehet lustatrógeranyukázni?
Itt van a szomszédom, náluk ugyanakkora a gyerek, mint nálunk, és mást se hallgatok, csak hogy neki semmire nincs ideje és nem érti, nekem hogy van. Pedig ő nem főz (hozzák nekik a kaját), nem tereget nyáron sem, nincs semmi a kertjükben, amit gondozni kell, egy szál virág sem.
Mégsincs ideje semmire állítólag, akkor most ez normálisabb? De ti, akik mindig leszuperanyukázzátok a másikat, tényleg nem tudjátok elképzelni, hogy valaki szimplán hatékonyabban szervezi a mindennapjait?
Miből gondolod, hogy magàra ismertek sokan? Mert aki nem ilyen folyton màsokkal foglalkozó azokat szapuló érzelminyomorék az màr tuti igénytelen?
Jajj kérdező meséld màr el, neked milyen nyomorod van az életben, amit azzal kompenzàlsz,, hogy az itt összegyűlt emberekbe kisérelsz meg minduntalan belerúgni? Mert hogy egészséges boldog embernek erre nincs igénye az tuti. Szóval? Mi van, félredugnak mellőlled, bűnronda vagy, nincs elég pénz, férjurad le se tojja hogy napi 24 robotolsz. Neked mi fàj??
Szànalmas vagy a kérdéseddel is, meg a sok szàz vàlaszoddal is aminek tartalma megegyezik kb ezzel a kérdéssel. Mondanàm hogy màs öröm ne érjen az életben, dehàt így se nagyon ér, ez teljesen evidens.
Jézusmária! Milyen élete lehet annak, aki arra büszke, hogy a szomszéddal ellentétben, akinek egy szál virág sincs a kertjében, neki bezzeg, illetve a szomszéd mèg nyáron se tereget (gondolom szárítógépe van), bezzeg ő!!!
Egyáltalán ki figyel arra, hogy a szomszédja tereget-e vagy se??
Elárulom, én se teregetek soha. Spórolok időt ezzel is, nagyon sok mindent ami a szárítógépből jön ki, nem kell vasalni, meg még nyáron sincs meg annak az esélye, hogy a szomszéd be gyújt valamit a kertjében, és az összes ruha füst szagú lesz. A téli időszakról ne is beszéljünk.
Hasonló korú gyerekeink vannak, ha azt akarom, hogy alapvetően tiszta ruhában járja az egész család, akkor itt bizony két-három naponta megy a mosógép, a szárítógéppel együtt.
Na, próbáltam mondani az előbb a 13 hónaposnak, hogy üljön már meg szépen addig amíg áthúzom az ágyneműt meg a matracokat kiporszívózom, és figyeljen, (esetleg segíthetne gombolni a kiskezével) de az istennek nem akarta.
Mit tudnátok tanácsolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!