Hogyan dolgozzam fel a lelkiismeret furdalást (terhesen álláskeresés) ?
Egyébként home officeból is tudom csinálni, de nyilván, ahogy megy előre a terhesség, úgy lesz egyre fontosabb a baba, és szülés után is legalább egy ev, mire megint dolgozni fogok.
Milyen kis naiv vagy hogy azt gondolod hogy a hazudozás után még vissza fognak várni:-D
Én megértelek, kérdező, de azt mondom, ne okd magad, a rendesen hibájának tartom azt, hogy az ember rákényszerül erre a hazudozásra. Nem tartom ugyanis jogosnak, hogy a szülés idején munkaviszony kell, azt gondolom, le dolgozott X év után járhatna akkor is a gyed, ha valakinek éppen nincs munkája, hiszen befizetett már bőven a közösbe.
És akkor ez a probléma sem lenne, hogy terhesen muszáj munkát keresni és hazudozni, hogy ne huszonpárezret kapjon az ember, ha közben ledolgozott már akár 10 évet is. Ez egyik félnek sem jó, mert egy 34 évestöl nem lehet elvárni, hogy tovább várjon, egy munkáltatótól meg azt elvárni, hogy örüljön a dolognak.
Sz*r a szabályozás szerintem.
Szerintem is a saját érdekedet kell nézned.
Viszont piszok nagy szerencsédnek kell lenni,hogy ez működjön, mert táppénzen csak annyit lehetsz amennyit itt dolgoztál,tehát minimum 4 hónapot dolgoznod kellene,akkor meg már bőven látszódni fog.
10
És mi alpjàn kerülne bíróságra??????
Mi a jogalap?
Mert az nincs.
Viszont itt más gond is lesz..
Tàppénzre nem fogsz tudni menni, ki fognak rúgni emiatt.
De a napjaid pörögnek legalább.
Tudom, hogy szörnyű, de most a gyereket nézd..a munkahely úgysem hálàlja meg ( ha 5 èvet lettèl volba ott előtte mondjuk akkor sem)
Nem fair..de ez van..
Ha kirúgnak, akkor meglesznek a napjaid, a szülés idejére elmész munkakeresésire.
Onnan is kapsz 3 havi pénzt egyben.( jelenleg így van)
Akkot a szüléskor biztosított vagy.
2 èv alatta szülést megelőzően, ha megvan a 365 napod akkor minden oké lesz.
Dolgozol lehetőleg végig..
Ennyi.
( én 37 hetesen amiatt mentem el, mert már nyaggattak, hogy nem tudok lelkileg rákészülni)
Írták itt annyi hülyeséget...
Egyrészt nem kötelező a munkáltatónak beszámolnod arról, hogy terhes vagy, nem "hazudsz" ha nem szólsz róla és ebből semmiféle jogi probléma nem adódhat.
(Amíg nincs szívhang hivatalosan nem is vagy terhes, az otthoni teszt az nem számít semminek)
Másrészt ha lejárt a próbaidő másnaptól védett vagy. Nem rúghat ki semmi olyan indokkal "hogy elhalgattad hogy terhes vagy".
Táppénzre tényleg annyi időre leszel jogosult, amennyi ideig már dolgoztál, úgyhogy szurkolj, hogy jól legyél, és minél tovább tudj dolgozni, de akkor se rúghat ki, ha "elfogy" a táppénz, kiveheted a szabadságaidat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!